La Liga: Real Betis 1-2 FC Barcelona

La Liga - 7. maj 2022

Der blev spillet i et højt tempo på Benito Villamarin lørdag aften, da Betis tog imod Barca. Inden kampen blev Betis-spillerne af Barca klappet på banen for deres triumf i Copa del Rey. Derefter gik kampen i gang og selvom der ikke kom mange mål, så var der i den grad chancer til mange. Ansu Fati scorede et minut efter sin indskiftning mens Alba blev matchvinder med et mål dybt inde i tillægstiden.

Neto, Alves, Araujo, Garcia, Alba, De Jong, Busquets, Gavi, Dembélé, Memphis og Ferran Torres.

66' Memphis Aubameyang
75' F. Torres Ansu Fati
75' Dembélé Adama
80' Gavi Riqui Puig

- 0-1 76' - Ansu Fati
- 1-1 79' - Bartra
- 1-2 90+4' - Alba

Kampen på Benito Villamarin blev indledt med fuld fart over feltet fra begge mandskaber, som virkelig fik lagt ud i et højt tempo. Efter 10 minutter var det tæt på at give pote for Barca, da Ousmane Dembélé smækkede et indlæg ind i feltet, hvor Betis-keeper Claudio Bravo uheldigt forsøgte at bokse bolden væk, men den endte ind i Pezzella, som lige præcis nåede at sparke den ud af kommunen før den gik i eget net. Pezzella var også aktiv i den anden ende, da et hjørnespark blev smidt ind i Barcas felt, hvor Pezzella kom og og fik sendt et knaldhårdt hovedstød afsted, men Barcas keepervikar for dagen, Neto, greb den stensikkert.

Betis var ikke færdige med at lukrere og inden der var spillet en halv time kom de endnu tættere på, da Rodriguez fra kanten af feltet sendte et tørt hug afsted, som ramte stolpen. Canales fulgte op med et forsøg, som Neto dog tog sig af. Barca forsøgte at svare igen med et par indlæg fra Dembélé samt et hårdt skud fra Memphis, men målet kom ikke. Også selvom Araujos hovedstød blev rettet af og gik på overliggeren. Begge hold spillede halvlegen til ende i højt tempo med øje for målet, men det kom ikke og derfor gik begge mandskaber ned i omklædningsrummet uden mål.

Kort inde i anden halvleg var Ousmane Dembélé tæt på at kunne bringe Barca i front, da han brugte sin fart til at storme forbi to mand før han kom ind i feltet, hvor han afsluttede. Desværre for franskmanden gik bolden i sidenettet. Betis rørte også på sig, da Juanmi efter en times spil pludselig kom i en god position, men lige da han skulle afslutte kom Ronald Araujo ihærdigt ned og fik blokeret skuddet i en glidende takling. Forinden var Jordi Alba gået i stykker og måtte tilses først på banen og derefter på sidelinjen hvorfor Busquets gik ned i det centrale forsvar med Garcia for at rykke Araujo ud på højrebacken og Alves på venstre, men kort tid efter kom Alba på banen igen. Det var et knæ i den nedre region af ryggen, som for en stund satte Alba ud af spillet.

Juanmi fik en ny, stor chance, da en lang aflevering ud i Barcas højre side, hvor Alves totalt havde sluppet sin modstander, fandt en Betis-spiller, som sendte bolden ind i feltet, hvor Juanmi kom på den, men Neto fik flot reddet. Minuttet efter fik Betis frispark på kanten af feltet, som Nabil Fekir sendte lige i smasken på Sergio Busquets. I spilstoppet efterfølgende foretog Xavi sin første ændring, da Memphis Depay gik ud og gav plads til Aubameyang. Juanmi fik et hattrick af store chancer, da han efter 68 minutter igen blev sendt alene igennem, men igen reddede Neto. Denne gang var sparket dog knap så stærkt.

Med et kvarter igen skulle Ferran Torres have scoret, da han spillede bandespil med Aubameyang, men Betis' Sabaly fejlede stort og sparkede et hul i luften så bolden landede lige foran Ferran Torres, der var alene med keeperen, men han sparkede lige på. Få sekunder senere foretog Xavi så yderligere to ændringer, da Dembélé og Ferran Torres gav plads til Ansu Fati og Adama Traoré. Og så kom der mål! Ansu Fati kom på banen efter 75 minutter og i det 76. minut havde han sendt bolden over målstregen. Han modtog bolden på kanten af feltet, lagde den død og skulle vende kroppen, så han kunne få den sparket afsted. Og det lykkedes han med - og endda med en intelligent afslutning, da keeperen troede, at bolden ville komme i modsatte side. I stedet sparkede Ansu Fati i det korte hjørne og så stod der 0-1 på måltavlen.

Glæden varede dog kort, da Real Betis fik udlignet tre minutter senere. Her dukkede Bartra op på et Nabil Fekir-indlæg og pandede bolden i mål. Der var ingen jubel fra den tidligere Barca-spiller, som udviste respekt for sin tidligere klub. Til gengæld var der jubel at spore på Benito Villamarin. Straks efter målet var der personlig glæde hos Riqui Puig, som endelig fik græs under fødderne, da han erstattede Gavi.

Begge mandskaber jagtede kampens tredje mål for at snuppe sejren og det lykkedes for Barca i det 94. minut, da et indlæg blev sendt helt over i Jordi Albas side, hvor han var stormet med ind i feltet og bankede bolden i nettet til 1-2 og så kunne jublen bryde løs for nu var Champions League sikret dybt inde i ovetiden. Det var det første mål for Barca siden Xavi tog over - at sikre sig Champions League til næste sæson. Nu går jagten ind på at sikre andenpladsen i de sidste kampe. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder