Træningskamp: Real Madrid 0-1 FC Barcelona

El Clasico - 24. juli 2022

Der var uofficiel debut til Robert Lewandowski søndag morgen dansk tid, da FC Barcelona og Real Madrid mødtes i USA i en venskabelig kamp. Barca lagde bedst fra land og dominerede store dele af kampen og kom da også foran på et kanonhug af Raphinha. Kampen bød på flere øjeblikke med drama, til tider rigtig flot spil - men vigtigst for alle aktører var det at få minutter i benene.

Ter Stege, Araujo, Garcia, Christensen, Alba, Pedri, Busquets, Gavi, Raphinha, Lewandowski og Ansu Fati

- 0-1 27' - Raphinha

Søndag morgen mødtes Barca og Real Madrid i USA og selvom der var tale om en træningskamp, så blev der gået til stålet i El Clásico. Kampen blev spillet med høj intensitet og fra første fløjt blev der løbet mange meter. Selvom det var en venskabelige fodboldkamp, så er der altid en ære på spil når de to hold mødtes. Overordnet set dominerede Barca klart første halvleg - specielt i indledningen, hvor madrilenerne nærmest ikke kunne kreere noget som helst. Det var desuden første start for Robert Lewandowski, der startede på toppen med Raphinha og Ansu Fati på kanterne.

Selvom Barca dominerede med meget boldbesiddelse og en hurtig omgang spil, så var Real Madrid tættest på føringsmålet, da Valverde sendte et tordenskud afsted, som ramte stolpen. Hvis bolden sad inden for stolperne, så var der mål - Ter Stegen nåede ikke ud til den. Bare tre minutter senere fik Ansu Fati en gratis mulighed, da Camavinga fumlede med bolden i eget felt før Pedri kunne samle den op og lynhurtigt fandt han Ansu Fati, som havde kort afstand til målet, men han blev nødt til at afslutte hurtig og så sparkede han kuglen forbi Courtois' mål.

Efter 27 minutters spil kom forløsningen så for Barca, da en aflevering på tværs af banen fra Real Madrid blev opsnappet af Raphinha på kanten af feltet. Brasilianeren skulle ikke bruge meget betænkelsestid. Han tog bolden til sig og smadrede den op i målhjørnet til 1-0 og så var Barca for alvor i gang efter et forrygende spark. Lewandowski var tæt på at kunne komme på måltavlen, da Araujo viste storform i højre side og tog et langt træk forbi Rüdiger, som blev overhalet. Araujos indlæg blev samlet op af Ansu Fati, som sendte bolden i dybden til Pedri. Han fandt Lewandowski inde i feltet, men polakkens forsøg tæt under mål blev tacklet væk fra Alaba.

Med en halv time rundet kom kampens første gule kort, da Andreas Christensen kom på den forkerte side af en totalt usynlig Eden Hazard, der dog rundede danskeren. Han kvitterede med at bremse belgieren og derfor modtog Christensen fortjent et gult kort. Første halvleg sluttede på et tidspunkt, hvor Real Madrid begyndte at komme bedre med rent spillemæssigt og det hele sluttede egentlig i kaos, da en tackling førte til drama, hvor Rüdiger som altid lige skal ind og blande sig og puste sig op hvilken han gjorde over for Araujo mens der blev skubbet i vest og øst. Et minut senere kunne dommeren fløjte til pause.

Fra anden halvlegs start foretog Xavi flere udskiftninger: Ansu Fati, Lewandowski, Andreas Christensen, Jordi Alba og Gavi gik ud og gav plads til Dembélé, Aubameyang, Baldé, Kessie og Frenkie de Jong.

59' gennemespillet pedri dårlig defensiv, lucas til asensio fladt indæg fladt forbi mål tæt

Real Madrid fik den første store mulighed i anden halvleg, da Rodrygo havde fundet en fri plads mellem Barca forsvar og midtbane og med en lille men god aflevering blev han fundet af Modric og spillede bolden videre ud til Asensio. Han spillede den hurtigt helt ud til Lucas Vazquez som var kommet med fra sin højreback og da Pedri ikke gad at følge med Asensio efter at han havde afleveret bolden, kunne Lucas finde en fri Asensio i feltet. Han trykkede af, men kunne se bolden gå tæt forbi Ter Stegens mål.

Efter en times spil foretog Xavi yderligere ændringer, da Ter Stegen, Pedri, Busquets, Araujo, Eric og Raphinha gik ud og gav plads til Inaki Pena, Nico, Roberto, Dest, Piqué og Memphis Depay. Med 20 minutter igen fik Kessié en gylden chance for at score sit første mål i Barca-trøjen, da Barca uden for alvor at spille hurtigt - men bare effektivt - afleverede bolden hele vejen igennem Real Madrids rækker indtil Kessié nærmest stod som spidsangriber og modtog bolden således han kunne trykke af med højrebenet, men hans skud var ikke yderlig nok og keeperen samlede let op.

Mod kampens slutning var det tydeligt, at Real Madrid så mere til bolden og jagtede udligningen mens Barcas forbindelse mellem midtbane og angreb var forduftet. Barca havde svært ved at holde fast i bolden og en længere periode og skabe noget, men de stod godt nede i forsvaret og så var det trods alt også tydeligt, at det var Real Madrids første kamp efter sommerferien. Med fire minutter igen var Dembélé tæt på, at Kessié sendte ham i dybden men franskmanden smækkede bolden lige på Courtois.

Der måtte kæmpes for hver en bold indtil dommerens slutfløjt men inden da dukkede Dembélé op igen med et endnu bedre skud, men Courtois viste sig fra sin gode side med en flot redning. Returen samlede Memphis op, men han var ubeslutsom lige da han rørte bolden og så blev hans aflevering ikke god. Der skete ikke mere i kampen og således vandt FC Barcelona altså El Clásico denne søndag morgen dansk tid. Nu kan Barca se frem til en ny storkamp, hvor de møder Juventus. Det sket natten til onsdag klokken 02.30. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder