Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 0-0 Rayo Vallecano

La Liga - 13. august 2022La Liga: FC Barcelona 0-0 Rayo Vallecano

© Getty Images


Det blev aldrig til det festfyrværkeri, som mange havde håbet, da Barca tog imod Rayo Vallecano lørdag aften på Camp Nou. Barca pressede på for et mål igennem hele kampen og havde flere gode forsøg, men målet kom aldrig og oven i hatten fik Sergio Busquets rødt kort, Pedri udgik med smerter mens også Kessié pådrog sig noget, der lignede en skade.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Araujo, Christensen, Eric Garcia, Alba, Pedri, Busquets, Gavi, Dembélé, Lewandowski og Raphinha.

61' Raphinha Ansu Fati
61' Christensen Roberto
61' Gavi De Jong
73' Pedri Kessié
82' Alba AubameyangDer var set frem til den første La Liga-kamp for Barca med stor spænding på grund af de mange nye spillere og hvordan pre-season gik, men det var et noget atypisk start, som opgøret fik. Rayo Vallecano lagde et højt pres fra starten ved at gå helt op på Barcas forsvar således at Ter Stegen havde svært ved at spille bolden ud. Tyskeren var i stor boldbesiddelse i de mange første minutter indtil Barca fik bedre greb om kampen og fik trykket Rayo en smule længere tilbage i banen, men det var ikke helt godt spillemæssigt. Gavi stormerede utrolig meget rundt mens Pedri ikke fik sikret en dominans på midtbanen.

Ved trusler skulle bolden ud til Dembélé eller Raphinha, men Rayo var stærke i forsvaret og tillod ikke meget. Til gengæld fik Barca heller ikke hjælp af hverken dommeren eller VAR-dommeren, da Lewandowski klokkeklart bleve revet ned i feltet. Han blev også nedlagt oppe i banen på en lang aflevering og blev til sidst i halvlegen tacklet hårdt bagfra. Men den spanske dommer indleder præcis med den standard, som de spanske dommere har ry for at sætte for dagen.

Ikke desto mindre kom der et par chancer løbende. Lewandowski havde egentlig bolden i mål efter et kvarters spil på et fornemt vip over keeperen, men målet blev annulleret for offside. Dembélé havde også et par skud, hvor han i begge omgange ramte bolden dovent, så der slet ikke kom kvalitet i det. Det var han da tydeligvis også irriteret over. Pedri fik også en god skudmulighed fra kanten af feltet, men hans forsøg sneg sig lige præcis forbi den ene opstander. Den største chance i kampen tilfaldt dog Rayos Garcia, da han totalt satte Ronald Araujo, som ellers ikke typisk bliver sat af. Garcia snød dog Araujo med en skudfinte hvorefter han trak bolden bag om støttebenet før han kom fri foran Ter Stegen og trykkede hårdt af, men den tyske keeper havde en stærk hånd på og fik reddet hvilket medførte applaus fra publikum.

Efter 50 minutter i første halvleg kunne dommeren fløjte af, men han fik ikke lov til at gå ud stille og roligt - et par Barca-spillere var lige henne og fortælle ham om de klare forseelser, som han overså.

Anden halvleg åbnede nærmest i samme kampgang uden at Barca for alvor fik presset Rayo ned. Godt nok sad Barca mest på bolden og forsøgte at skabe noget hele tiden, men der var mangel på skarphed i angrebet og efter en time kom konsekvensen, da Xavi foretog tre ændringer: Raphinha, Gavi og Christensen gik ud. Ansu Fati, De Jong og Roberto kom ind. Det betød, at Araujo trak ind i det centrale forsvar for at give plads til Roberto på højrebacken. Der gik kun fem minutter før Ansu Fati fik en god mulighed, da Ter Stegen satte gang i en god omstilling, hvor Pedri drev bolden frem og fandt Dembélé, som trak ind i banen og lagde bolden af til Ansu Fati, der trykkede af op mod målhjørnet, men keeperen fik reddet.

Få minutter efter Ansus forsøg var det tæt på igen, da Lewandowski trykkede af, men bolden blev blokeret og faldt ud til Busquets, der fra distancen sendte et projektil mod hjørnet, men igen reddede keeperen i flyvende stil. Med et kvarter igen gik Pedri ud og gav plads til Kessié. Pedri havde løbet mange forgæves meter både med og uden bold og havde bestemt ikke leveret sin bedste kamp til dato. Med lidt under 10 minutter igen og stadig uden mål, valgte Xavi at sende Aubameyang på banen for Jordi Alba i et direkte offensivt impuls. Kort forinden havde Lewandowski en vild afslutning med venstre, som gik tæt forbi den ene stolpe uden chance for keeperen.

Med seks minutter igen var det atter engang tæt på, da Lewandowski fandt Aubameyang, som fik sin afslutning reddet af keeperen før Lewandowski selv fulgte op på returen med et forsøg i sidenettet. Netop som uret rundede de 90 minutter fik Franck Kessié bolden i nettet, men for anden gang i kampen fik Barca annulleret et mål for offside. Der var lagt otte minutter til, så Barca havde stadig tid, men det blev noget sværere, da Sergio Busquets i det 93. minut fik sit andet gule kort og så var det ned i bad. I sekvensen efter fik Rayo Vallecano bolden i mål, men det blev annulleret for offside. Der skete ikke mere i de døende minutter og dermed åbnede Barca La Liga med en gigantisk skuffelse - der var slet ingen tvivl om, at kampen mod Rayo skulle vindes, men spillemæssigt var det ikke sprudlende, forsvarsmæssigt manglede der noget, mens Ter Stegen var manden, som holdt catalanerne inde i kampen. Èt point og Xavi og hans trup har stadig meget arbejde forude. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

14 min. Ronald Koeman: "Vi spillede et år uden t...
1 t. Ronald Koeman: "Når en præsident tvivler...
2 t. Vitor Roque vil til Barca, men hans fami...
3 t. Barcas lægehold er overraskede over hvor...
3 t. Gabriel Sans: “Selvfølgelig venter Messi...
3 t. LIGE NU: Messi venter på at Barca finder...
4 t. Ronald Araujo ventes at sidde ude mod El...
5 t. Robert Lewandowski....
6 t. Xavi og hans stab er bekymrede for holde...
7 t. LIGE NU: Tottenham og Barca er i avancer...

Ugens mest læste

Seneste nyheder