La Liga - 10. september 2022

Barca var ikke kyniske i første halvleg mod Cádiz og brændte et par gode muligheder, men i anden halvleg kom der bedre gang i spillet, da Frenkie de Jong først scorede før indskiftede Lewandowski - naturligvis - ville lege med. Der var debut til både Bellerin og Alonso. Ansu Fati og Dembélé kom også på tavlen.

Ter Stegen, Bellerin, Piqué, Araujo, Balde, De Jong, Busquets, Gavi, Raphinha, Memphis og Ferran Torres

57' Gavi Pedri
57' Memphis Lewandowski
57' F. Torres Dembélé
72' Raphinha Ansu Fati
78' Balde M. Alonso

- 0-1 55' - De Jong
- 0-2 65' - Lewandowski
- 0-3 86' - Ansu Fati
- 0-4 90+2' - Dembélé

Generalprøven til kampen mod Bayern München hed Cádiz - en ond ånd for FC Barcelona, som ikke har slået de gulklædte siden 2006 i La Liga. Siden er det blevet til to nederlag og to uafgjorte, og med Bayern i sigte valgte Xavi en alternativ opstilling med flere nye ansigter for at spare en masse stamspillere. Det betød, at flowet i spillet tydeligvis manglede lige som spillerne på banen slet ikke kom med nogen form for skarphed.

Cádiz åbnede opgøret med et højt tryk og kom faktisk frem til en gylden chance efter bare få minutter, men Ruben Sobrino ramte bolden skævt så den ikke engang havde retning mod målet. Stille og roligt fik Barca spist sig ind i kampen og faktisk havde de overraskende let ved at komme forbi det første pres, men derefter løb de ind i en gul mur og havde store vanskeligheder med at bryde den ned. Raphinha ramte stolpen efter 10 minutter, og det var det tætteste, som Barca kom på føringen i første halvleg.

Efter 35 smækkede debutanten Hector Bellerin et indlæg ind i feltet til Araujo, som headede bolden på tværs af feltet til en umarkeret Memphis Depay, men hans forsøg med venstrebenet manglede styrke og fart og så trillede den i stedet nærmest forbi den ene opstander. Forinden havde Ferran Torres haft et fint, fladt forsøg mod fjerneste stolpe, men det lignede slet ikke, at han troede på den. Ferran Torres kom egentlig til nogle gode muligheder, men der var ikke et gram skarhed over kantspilleren, som desuden også havde problemer med at holde i bolden. To gange på ét minut mistede han bolden på farlige situationer, som forsvaret måtte arbejde for at redde tilbage.

Inden første halvleg blev fløjtet af blev Balde snydt for et klart straffespark, da han blev bremset af en modstander efter at have trukket bolden forbi ham. Selv med VAR blev det ikke dømt - Cádiz-spilleren gik direkte efter at stoppe Balde fra at bryde fri inde i feltet.

10 minutter inde i anden halvleg kom forløsningen for Barca, da Gavi løb i dybden og modtog en god bold fra Raphinha. Gavi smækkede den fladt ind i feltet, men Cádiz-keeperen kom i vejen og fik skubbet bolden væk fra sit mål, men lige ud i fødderne på De Jong, som sikkert sparkede den i kassen til 0-1 og målets vigtighed var slet ikke til at tage fejl af. Straks foretog Xavi adskillige ændringer, da Ferran Torres, Memphis og Gavi gav plads til Dembélé, Lewandowski og Pedri. Alle tre ventes at starte inde mod Bayern om få dage, så derfor startede de på bænken her til aften.

Og som altid scorer Robert Lewandowski. Under 10 minutter efter sin indskiftning luskede han rundt i bagrummet i feltet og da der var en løs bold på spil inde omkring stregen stormede han ind foran sin modstander og tacklede den i mål til 0-2 og så kom der mere ro i sindet hos Barca-spillerne, som dog fortsatte med at dominere Cádiz. Med små 10 minutter igen var der en ny debutant på banen, da Marcos Alonso kom ind for Balde, der havde spillet endnu en udmærket kamp, hvor han undervejs også blev snydt for et straffespark.

Mod kampens slutning stoppede dommeren pludseligt kampen, da en fan havde brug for lægehjælp. Cádiz-keeper Ledesma, som var tæt på, løb hurtigt ud efter en hjertestarter og kastede den op til de fans, der var omkring den ramte fan. Spillerne stod med bekymrende miner i ansigtet nede på banen i lang tid indtil dommeren valgte at trække alle mand ned i omklædningsrummet. Efter næsten tre kvarter blev det besluttet, at spillerne skulle ind og genoptage kampen for at færddige de sidste godt otte minutter.

Få minutter efter genoptagelsen modtog Dembélé bolden på egen banehalvdel, og da Cádiz pressede højt i jagten på et mål, kunne Lewandowski fra midterlinjen modtage bolden og sætte fart ned mod Cádiz-keeperen. Polakken var dog meget presset og valgte at spille bolden ud til Ansu Fati, som sikkert lagde bolden i mål til 0-3. I det 92. minut tog Dembélé selv turen med bolden indtil han stod på kanten af feltet. Her lavede han skudfinten og fik fri plads til at trykke af med højrebenet. Bolden havde retning mod keeperen, men han kunne ikke redde bolden og så gik den i mål til 0-4. Bolden blev spillet fint rundt i de døende sekunder af kampen og uden flere mål sikrede Barca sig en vigtig sejr på en svær bane og igen formåede Ter Stegen og hans forsvar at holde rent bur. Næste kamp er i Champions League ude mod Bayern München. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder