La Liga: FC Barcelona 1-0 Celta Vigo

La Liga - 9. oktober 2022

Kort før en uge med kampe mod Inter og Real Madrid fik Barca søndag aften besøg af Celta Vigo. Her var det ikke ligefrem sprudlende spil, som catalanerne kom frem med. I første halvleg sad Barca meget på bolden men i anden halvleg blev Celta noget mere aggressive og gik højere i banen hvilket gav en mere åben kamp om bolden. Barca holdt dog stand - blandt andet efter en stærk redning af Ter Stegen mod slut - og vandt 1-0 med Pedri som matchvinder.

Ter Stegen, Balde, Piqué, Alonso, Alba, Pedri, Busquets, Gavi, Raphinha, Lewandowski og Ferran Torres

63' Raphinha Dembélé
63' Pedri De Jong
63' F. Torres Ansu Fati
77' Balde Roberto

- 1-0 17' - Pedri

FC Barcelona satte sig på bolden lige med det samme da kampen mod Celta Vigo blev fløjtet i gang og allerede efter syv minutter var det tæt på at give pote, da Jordi Alba sendte et indlæg ind mod forreste stolpe, hvor Ferran Torres var søgt hen, men hans selvtillid er totalt i bund og han ramte ikke engang bolden selvom indlægget var tæt på perfekt. En håndfuld minutter senere forsøgte Torres sig igen, da han denne gang stod i en helt fri position få meter inde i feltet, men hans flade skud overraskede ikke keeperen, som sikkert samlede bolden op.

Der gik kun tre minutter derefter før bolden endelig lå i mål. Jordi Alba opfangede hurtigt, at Gavi var løbet i dybden og herfra modtog Gavi en perfekt stikning lige inden han løb offside. Gavi sendte bolden ind feltet, hvor kun Pedri var med, da han forinden angrebet havde taget nogle meter frem og nærmest lå som spidsangriber mens Lewandowski hjalp til ude i venstre skade. Gavis indlæg fandt dog ikke Pedri, men en Celta-spiller, som ihærdigt hoppede ned i bolden og forsøgte at cleare den, men alt han gjorde var at bremse bolden så Pedri kunne løbe ind i den og sparke den de sidste få meter ind i mål til 1-0. Jordi Alba fik en mulighed efter 23 minutter, men han sparkede direkte i sidenettet.

Barca dominerede første halvleg uden at Celta Vigo på noget tidspunkt blev farlige. Der skulle gå næsten en hel halvleg før Celta kom frem til noget, da Iago Aspas smed bolden i dybden, men Ter Stegen var hurtigt ude af sit mål og fik blokeret og dernæst reddet bolden. Med fem minutter til pausen afdriblede Raphinha sin direkte modstander - Galan - men brasilianeren hoppede ind i Galans ben, som han havde trukket ud for at bremse bolden. Galan ramte ikke bolde og i stedet gik Raphinha i jorden og ville have et straffespark, men dommeren signalerede med sine hænder, at Raphinha forsøgte at filme sig til et straffespark.

Inden pausen forsøgte Piqués sig efter et hjørnespark, men hans forsøg gik tæt henover mål og så kunne dommeren ellers fløjte til pause. Barca havde domineret bolden, men var ikke særlige kreative eller skarpe. Det var helt tydeligt, at de ikke ramte deres højeste niveau. Blot få minutter inde i anden halvleg fik Celta Vigo en gigantisk chance, da Oscar Rodriguez kom frem til en fri skudmulighed. Han forsøgte at dreje bolden over i det lange målhjørne, men sparkede både for højt og forbi. Der gik kun få minutter før Ferran Torres tilfældigt fik en kæmpe chance tæt under mål, men på mærkværdig vis formåede han ikke at sparke bolden i mål. Returen sparkede Lewandowski tæt henover.

Efter en time var det så slut for Ferran Torres, Raphinha og Pedri, da de gav plads til Ansu Fati, Dembélé og De Jong. Med små 20 minutter igen fik Celta Vigo bolden i mål, men i opspillet var der offside hvorfor VAR gik ind og annullerede målet. Det var en advarsel til Barca, som slet ikke ramte niveau i anden halvleg og som tydeligt havde svært ved at spille bare en smule godt i og med at Celta Vigo gik højt i banen og pressede på. Med et kvarter igen gik Balde ud og gav plads til Roberto og selvom Balde har gjort det godt som venstreback i denne sæson, så stod det igen klart, at han ikke fungerer som højreback. Han var blot en boldflytter, der ikke kom med noget rent offensivt og som kun skulle fokusere på at forsvare når Celta angreb ned mod ham.

Med fem minutter igen fik Celta Vigo en kæmpe chance, da Piqué og Alonso gik på samme mand, som kunne heade bolden lige ned i fødderne på Iago Aspas, der har scoret 9 mål i 11 kampe mod Ter Stegen. Aspas var alene med Ter Stegen, men den tyske keeper viste hvorfor han har gang i en stærk sæson: Med en god fodparade fik han stoppet Aspas i at udligne. I samme ombæring gik Alba ud og gav plads til Garcia således at Barca sluttede kampen med en bagkæde bestående af Roberto, Piqué, Garcia og Alonso.

Barca forsøgte at køre bolden rundt i slutminutterne og kun slå den gyldne aflevering ved en stor åbning mens Celta Vigo ihærdigt jagtede udligningen. I 94. minut kom der en gylden chance, da Piqué viste, at han slet ikke har niveau til at følge med mere. Aspas satte ham inde i feltet med en lille finte og efterfølgende reddede stolpen for Barca. Celta pressede på med flere nærgående forsøg og Barca kunne slet ikke få fødderne på kuglen før de mistede den igen, men heldigvis for Barca kom de fra en sløj kamp med fuld gevinst og nu venter Inter på Camp Nou om nogle få dage før Barca flyver til Madrid og møder Real Madrid på Bernabeu i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder