La Liga: FC Barcelona 3-0 Villarreal

La Liga - 20. oktober 2022

FC Barcelona skulle blot bruge syv minutter på at lukke ned for Villarreal. Med en gylden periode på syv minutter fik Barca således scoret tre gange hvilket sikrede catalanerne en sikker sejr mod Villarreal, der havde svært ved at levere nogen form for god fodbold på Camp Nou.

Ter Stegen, Roberto, Koundé, Alonso, Alba, De Jong, Gavi, Pedri, Ferran Torres, Lewandowski og Ansu Fati.

70' Roberto Bellerin
70' De Jong Busquets
75' Ansu Fati Dembélé
75' Lewandowski Raphnha
78' Koundé Piqué

- 1-0 31' - Lewandowski
- 2-0 35' - Lewandowski
- 3-0 38' - Ansu Fati

FC Barcelona skulle torsdag aften forsøge at rejse sig fra de seneste to skuffende kampe og selvom det startede typisk fra Barca, så kom de bedre med i kampen og fik bombet mål ind i første halvleg. Det var ellers en rolig start mod Villarreal, hvor Barca havde svært ved at spille sig igennem og skabe noget stort. Til gengæld skuffede Villarreal gevaldigt i første halvleg, da de slet ikke dukkede op i første halvleg for at spille fodbold. De kom nærmest ikke over midten og stod blot og forsvarede hvilket ikke er typisk fra den gule ubåd.

Efter 20 minutter sendte Koundé et indlæg ind i boksen. Det lignede, at der var alt for meget fart på, men lige inden den gik ud til målspark kom Jordi Alba stormende og i en glidende tackling fik han skubbet den tilbage ind mod det lille felt, hvor Ansu Fati flot kom op og sat hovedet på, men uheldigvis for Ansu gik bolden over målet. Bare to minutter senere viste Villarreal så lidt tænder, da Barcas forsvar som bekendt er meget sårbart i disse dage. Der skulle ikke meget til før Koundé pludselig var alene med Danjuma, men Koundé gjorde det udmærket og fik presset Danjuma så langt ud, at vinklen blev for spids og hans forsøg gik i sidenettet.

Da der var spillet en halv time stod Barca så op. Eller i hvert fald Lewandowski. Pedri sendte en dybdeaflevering afsted til Jordi Alba, som sendte den videre ind i feltet til Lewandowski, som smart tog bolden med og faktisk satte keeperen og to forsvarsspillere før han bankede bolden i mål til 1-0. Hænderne var knap nok nået at komme ned før jublen brød løs igen, da Pedri vandt bolden på midten og Gavi kunne samle op. Kopa-vinderen drev bolden frem og blev egentlig revet godt og grundt i trøjen, men han blev på benene og fandt Lewandowski, der trak ind i banen og på smukkeste vist bankede bolden over i den lange side til 2-0.

Få minutter efter ville Ansu Fati også lege med, da Ferran Torres pludselig viste tænder og kom forbi to mand før han sendte bolden ind i det lille felt til Ansu Fati. Hans afslutning sad på stolpen, men heldigvis faldt den direkte ud til ham og så kunne han smart sende bolden i mål til 3-0 og så var sejren i den grad ved at være hjemme. Villarreal prøvede at skabe en sidste chance inden pausen og det var da også tæt på, da Jackson ellers var presset af to mand, men med et smart vip fik han sendt kuglen over til Danjuma, der var hele alene med Ter Stegen, men Danjumas første berøring på bolden gik direkte ind til Ter Stegen der let samlede op.

I anden halvleg gik Barca efter at score endnu et mål mens Villarreal kom længere frem på banen og fik skabt noget mere, men uden det for alvor blev farligt. Som tiden skred frem så Xavi sit snit til at foretage nogle ændringer, da først Bellerin og Busquets kom på banen for Roberto og De Jong. Blot fem minutter efter kom Dembélé og Raphinha ind for Ansu Fati og Lewandowski før den sidste ændring stod 12 minutter før tid, da Piqué erstattede Koundé. Raphinha var tæt på at score kort efter sit indhop, da Dembélé smed en lækker aflevering ind i feltet, men på utrolig vis ramte Raphinha slet ikke målet, da han satte foden på bolen.

Barca dominerede klart og var tydeligt komfortable inde på banen, men det var i den grad også på grund af Villarreal taktik. Overordnet set havde de ikke ramt niveau og rent taktisk spillede de ikke som de plejer og det hele endte da også i et nederlag til Unai Emerys mandskab og dermed kom Barca tilbage på sporet med en sejr og er nu tre point bag Real Madrid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder