Annonce


Annonce

Annonce

Champions League: FC Barcelona 0-3 Bayern München

Champions League - 26. oktober 2022
Barca vidste, at de var ude af Champions League inden opgøret mod Bayern. Og det var da heller ikke sprudlende bold, som Barca viste. Igen viste de, at de ikke har niveauet til at følge med de absolutte tophold og igen fejlede taktikken flere gange i løbet af kampen mens Bayern bare tydeligt vis var for stærke til catalanerne.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Bellerin, Koundé, Alonso, Balde, Kessié, Busquets, De Jong, Pedri, Dembélé og Lewandowski

58' Busquets Raphinha
58' Pedri Ferran
67' Dembélé Ansu Fati
67' Koundé Garcia
82' Lewandowski Torre

Mål
- 0-1 10' - Mané
- 0-2 31' - Choupo-Moting
- 0-3 90+5' - PavardInden kampen blev fløjtet i gang var Barca-spillerne klar over, at de var ude af Champions League da Inter netop havde banket Viktoria Plzen med 4-0. Det tog automatisk toppen af motivationen hos Barca-spillerne, som da også leverede en jammerlig start på opgøret, hvor Bayern sad på alt. Tyskerne tog bolden, spillede den hurtigt rundt og lod knap nok Barca komme over midten. Efter 10 minutter kostede Xavis taktisk dyrt, da han har en tendens til at føre alle mand frem når bolden er over midten. Et boldtab resulterede i, at Gnabry kunne sende Mané i dybden. Mané løb ind foran Bellerin, som kun havde to muligheder: Lade Mané løbe mod Ter Stegen eller nedlægge angriberen og få et rødt kort. Bellerin tog den første mulighed og så kunne Mané vippe bolden forbi Ter Stegen til 0-1.

Efter målet tog Bayern foden en smule fra gassen og lod Barca spille den rundt til de smed den væk. Det skete et utal af gange og Barca blev reelt set ikke farlige. Pedri var totalt anonym, Lewandowski fik ikke meget at arbejde med og Dembélé var stort set eneste mand, som havde noget individuel klasse over sig. Efter en halv time gik det galt igen, da forsvaret atter engang stod højt i banen. Bellerin havde fået til opgave at dække Mané og af ukendte årsager valgte han ikke at følge forsvarslinjen og så ophævede han offsiden så Gnabry kunne sende Choupo-Moting i dybden. Han træk bolden tæt mod mål og sparkede den køligt i kassen til 0-2.

Kort inden pausen var Bayern tæt på 0-3, da forsvarede igen spillede langt under niveau. En tilfældig bold blev opsnappet af Mané, der denne gang ikke kunne udplacere Ter Stegen. Returen faldt ud til Gnabry, der måtte se sit forsøg blive reddet af Bellerin på stregen. Straks satte Barca fart og så blev Lewandowski spillet ind i feltet, hvor han blev nedlagt af De Ligt. Dommeren pegede på pletten og dømte straffespark, men efter et kig på VAR-skærmen annullerede han straffesparket og det gule kort til De Ligt.

Kort inde i anden halvleg fik Barca en fin mulighed, da Balde tog sagen i egen hånd og stormede ned af sin venstre kant og gik forbi to mand før han fandt Pedri, der typisk set ikke får afsluttet, men hellere vil spille bolden helt indunder mål. Han trådte i bolden og mistede momentum i angrebet og kunne kun spille til Busquets, der ud af de tre øvrige midtbanespillere var den, som stod klar på kanten af feltet. Pedri sendte bolden afsted, men Busquets' forsøg gik langt over mål. Tre minutter senere lå bolden bag Ter Stegen, da en aflevering henover Barcas forsvar fandt Gnabry, der smukt drejede kuglen i mål, men målet blev annulleret for offside.

Efter en times tid blev usynlige Pedri pillet ud og det samme gjorde Busquets. Ind kom Ferran Torres og Raphinha. 10 minutter senere havde Dembélé og Koundé spillet færdig og så kom Ansu Fati og Garcia på banen. Det var med henblik på ligakampen mod Valencia, at Xavi foretog disse ændringer. Mod kampens slutning var det Barca, som pressede mest på, dog uden at de kunne udnytte det. Balde var et af de helt store lynpunkter og det føltes konstant som om, at Bayern kørte på et par niveauer under deres højeste og let kunne skrue op når der var brug for det. Med otte minutter igen blev Lewandowski klappet fra banen - igen med tanke på, at Valencia-kampen er noget vigtigere. Ind kom unge Pablo Torre.

Med otte minutter igen ville Ter Stegen finde Frenkie de Jong få meter fra sig, men Choupo-Moting kom ind og brød bolden og det var ved at koste. Det er den slags fejl, som Barca har haft store problemer med i Champions League - og generelt mod store hold - som tør at spille frem i banen og stille højt i presset. Barca nåede aldrig at komme på måltavlen, men det gjorde Pavard i sidste sekund, da han stod klar ved bagerste stolpe på et skidt forsøg af Gnabry, men Pavard kunne sikkert sparke den forbi Ter Stegen og således sluttede det 0-3 på Camp Nou. Barca har nu kun Viktoria Plzen at fokusere på og uanset resultatet ender de på tredjepladsen og dermed er de i Europa League. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Champions League: FC Barcelona 0-3 Bayern München

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder