Champions League: Plzen 2-4 FC Barcelona

Champions League - 1. november 2022

FC Barcelonas angribere havde for meget kvalitet til Plzens forsvar hvilket var forventet, men FC Barcelonas forsvar havde ikke kvaliteten til at lukke ned for Plzen. Det blev til en målrig afslutning for begge hold i Champions League tirsdag aften.

Iñaki Peña, Bellerin, Piqué, Alonso, Alba, Pablo Torre, Kessié, Gavi, Raphinha, Ferran Torres og Ansu Fati

57' Alba Balde
67' Kessié Casado
77' Torre Sanz
77' Raphinha Dembélé

- 0-1 6' - Alonso
- 0-2 44' - F. Torres
- 1-2 51' - Chory (Straffespark)
- 1-3 54' - F. Torres
- 2-3 63' - Chory
- 2-4 75' - P. Torre

På papiret burde det ikke være nogen årsag for Barca om at slå Viktoria Plzen, men på grund af omstændighederne havde Xavi rokeret godt rundt på holdet og det kunne til dels ses. Barca dominerede klart boldbesiddelsen og kom hurtigt foran, da Ferran Torres fandt Ansu Fati, som trak ind i banen og egentlig skulle score, men keeperen fik kroppen på bolden og så kunne Marcos Alonso tackle den løse bold over stregen. Det lignede dernæst en formalitet at komme igennem kampen for Barca, men det gik ikke helt som planlagt rent spillemæssigt.

Godt nok sad Barca på bolden, men det var ikke meget, som de kom frem til i første halvleg. Plzen satsede på omstillinger og fik et par af dem i løbet af første halvleg. Efter 27 minutter havde de et skud tæt forbi mål og fik to hurtige hjørnespark. Det var deres kynisme, som skabte chancerne og bare tre minutter efter skulle Iñaki Peña diske op med en stor redning, da Pablo Torres teknik fejlede og han gav en gratis chance til Lukas Kalvach, men Iñaki Peña tog stærkt imod. Kort efter var det i den anden side af feltet, at Barcas forsvar fejlede. Bellerin og Raphinha talte ikke samme sprog og så fik Plzen en ny, stor chance, men denne gang var der offside.

Efter en halv time var Barca så tæt på at øge føringen, da Franck Kessié drev bolden frem og fandt Alba, der slog et flot indlæg til bagerste stolpe, hvor Ansu Fati havde lusket sig ind, men han kunne ikke få ram på kuglen. Kort inden pausen var Barca så håbløse nede i defensiven atter engang, da Vlkanova driblede forbi både Bellerin og den tydeligt formsvage Piqué før han bragede bolden over mål. Barca leverede kort efter en kontra, hvor Ansu Fati fandt Raphinha, som med en skarp aflevering fandt Ferran Torres, men ukoncentreret bragede han bolden over mål. Han fik dog selvtillid lige inden pausen, da Raphinha med et lækkert chip ind i boksen fandt Alba, som uselvisk headede på tværs af feltet til Ferran Torres, der lod bolden hoppe før han flugtede den i mål til 0-1.

Syv minutter inde i anden halvleg begik Pablo Torre så straffespark, som VAR godkendte. Chory gik til bolden og scorede til 1-2 og dermed fik Plzen troen tilbage i kampen, men den tro blev skudt ned lige efter, da Ferran Torres med et smart fodskifte kom forbi to mand og fandt Raphinha, der trådte i bolden og straks fandt Ferran igen, som første gang trykkede af. Bolden gik i mål til 1-3 og så var Barca oppe med to igen. Men sådan skulle det ikke gå. Barcas forsvar havde allerede vist svaghedstegn med et plus efterfulgt, for efter 63 minutter skulle indskiftede Balde råbe til Alonso, som slet ikke dækkede Chory inde i feltet. Balde havde sin egen mand at tænke på, og så kunne et indlæg finde Chory, som kom op og headede bolden i mål til 2-3. Plzen fornemmede tydeligt et elendigt Barca-forsvar, som ikke kunne opfylde de helt basale defensive pligter.

Efter 67 minutter gik Kessié i stykker og blev erstattet af Marc Casado. Med et kvarter igen kom kampens sjette mål, da Pablo Torre med godt initiativ gav tegn til boldholder Raphinha, som smækkede en sukkerbold i dybden til Torre, der pillede bolden ned og knaldede den i kassen til 2-4. Han blev dog desværre skadet i skudøjeblikket og måtte lade sig erstatte af Alvaro Sanz. Med 10 minutter igen var Plzen tæt på endnu en scoring, da Jirka tog chancen og trykkede hårdt af, men Iñaki Peña fik lige præcis fingerspidserne på og så gjorde stolpen resten og reddede Barca.

Bolden skiftede ejermand utrolig meget i slutminutterne, hvor begge hold forsøgte at få scoret endnu et mål, men det blev ved de 2-4 og dermed lukkede og slukkede Barca for Champions League i denne sæson med en sejr. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder