Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 2-0 Almeria

La Liga - 5. november 2022La Liga: FC Barcelona 2-0 Almeria

© Getty Images


Lørdag aften stod i Gerard Piqués tegn efter han torsdag annoncerede sit karrierestop. Overordnet set handlede det om tre point, men Camp Nou var proppet til sidste sæde for at sige farvel til Piqué og det gik heldigvis godt inde på banen, hvor Barca fik hentet sejren og Camp Nou fik sagt farvel til Piqué - og omvendt.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Balde, Piqué, Alonso, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Lewandowski og Ferran Torres

61' F. Torres Ansu Fati
68' Dembélé Raphinha
68' Busquets Gavi
84' Piqué Christensen

Mål
- 1-0 48' - Dembélé
- 2-0 62' - De JongGerard Piqués afskedskamp med Camp Nou åbnede med en kæmpe mulighed, da Ferran Torres satte hovedet på et indlæg, men bolden ramte Kaiky på hånden og efter et tjek på VAR-skærmen valgte dommeren at pege på pletten og så kunne Barca tidligt i opgøret gå i front. Piqué fik muligheden for at sparke, men han afviste og lod Lewandowski tage sparket. Det gik ikke godt, da polakken noget atypisk sendte et forkølet skud afsted, som ramte stolpen og gik til målspark. Barca dominerede totalt kampen og var ofte tæt på. Efter 20 minutters spil overraskede Alba og Pedri med en mærkværdig indøvet frisparksdetalje, som udmøntede sig i et skud fra distancen af Alba. Keeperen halvklarede og returen sparkede Ferran Torres forbi.

Efter en halv time var det så tæt på at gå totalt galt, da Frenkie de Jong sendte en sløset og ukoncentreret aflevering afsted mod Piqué, som Ramzani opsnappede. Han fik en gratis chance mod Ter Stegen, men den tyske keeper reddede flot. Kort efter var Jordi Alba i hopla med et løb ind i feltet, som Busquets så, og midtbanenmanden vippede bolden ind i feltet til Alba, der dog ikke lige styre kuglen om keeperen. Alba virkede som en spiller, der var blevet sluppet løs efter lang tid på bænken og bare skulle brænde en masse energi af. Han spillede en flot første halvleg. Han havde også et smukt oplæg til Ferran Torres, men angriberen missede - hvilket han gjorde meget i kampen.

Med fem minutter til pausen blev Lewandowski sendt i dybden og han valgte at prikke bolden hen til Dembélé, som bae skulle heade alle andre steder end på keeperen, men uheldig vis gjorde han netop det - keeperen reddede sikkert, da forsøget sad lige i favnen på ham. Få minutter efter var Alba afsted på kanten igen og med et smukt indlæg fandt han Pedri, da viste, at hovedstød ikke er hans spidskompetence. Han headede for tæt på målmanden, der let tog bolden til sig. Anden halvleg åbnede med et brag, da Busquets sendte en flot aflevering ud på kanten til Dembélé, der takkede ved at drible forbi to mand og ind i feltet, hvor han stensikkert lagde bolden ned i hjørnet til 1-0.

Kort før uret havde rundet en time skulle Dembélé have gjort det til 2-0, da han kom helt ind i feltet og rundede keeperen, men han tøvede alt for længe og så blev han skud blokeret. Lige efter kom Ansu Fati på banen for uskarpe Ferran Torres, og Ansu fik en gylden chance lige med det samme, men uheldigvis for ham stod keeperen i vejen. Returen sprang dog direkte ud til Frenkie de Jong, der kvitterede ved at flugte den i kassen til 2-0.

Med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid gik fodboldverden for en kort stund i stå. Gerard Piqué skulle forlade banen til fordel for danske Andreas Christensen. Her var alle spillerne henne og give Piqué et kram mens dommeren også lige fik sagt tak til forsvarsspilleren. Piqué fik en kæmpe klapsalve fra publikum og det var helt tydeligt, at han var rørt over det hele. Han spillede en god kamp uden den store modstand og fik således den bedst tænkelige afsked. Spillerne inde på banen jagtede den tredje scoring, men der skete ikke mere og således vandt Barca 2-0 og kan nu overnatte på førstepladsen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

9 min. Ronald Koeman: "Laporta fortalte mig, at...
40 min. Officielt: Talsmanden for det spanske fo...
1 t. Ronald Koeman: "Vi spillede et år uden t...
2 t. Ronald Koeman: "Når en præsident tvivler...
3 t. Vitor Roque vil til Barca, men hans fami...
4 t. Barcas lægehold er overraskede over hvor...
4 t. Gabriel Sans: “Selvfølgelig venter Messi...
4 t. LIGE NU: Messi venter på at Barca finder...
5 t. Ronald Araujo ventes at sidde ude mod El...
6 t. Robert Lewandowski....

Ugens mest læste

Seneste nyheder