La Liga: Osasuna 1-2 FC Barcelona

La Liga - 8. november 2022

FC Barcelona spillede ikke sprudlende, da de tirsdag aften var på besøg hos Osasuna. Man skulle tro, at spillerne var topmotiverede til opgøret, men tilgangen til kampen var sløv og igennem hele kampen var der ikke meget finesse over spillet. Barca spillede ikke nogen god kamp og undervejs fik Robert Lewandowski også et rødt kort. Indskiftede Raphinha blev den helt store helt for Barca.

Ter Stegen, Balde, Christensen, Alonso, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé, Lewandowski og Ferran Torres

74' Christensen Gavi
78' Dembélé Ansu Fati
78' F. Torres Raphinha
89' Pedri Chadi

- 1-0 6' - Garcia
- 1-1 48' - Pedri
- 1-2 85' - Raphinha

På papiret var der ikke lagt op til problemer for Barca, men sæsonen har vist, at catalanerne har det med at være sløsede i opgaverne og det var bestemt ikke anderledes tirsdag aften mod Osasuna. Barca havde en skidt tilgang til opgøret og lod sig lynhurtigt ryste af Osasunas høje pres. Specielt Sergio Busquets led under presset og han kunne slet ikke følge med i det hurtige spil. Allerede efter seks minutter mistede Busquets bolden på kanten af feltet hvilket resulterede i tre Osasuna-skud før bolden gik til hjørnespark. Her blev bolden serveret ind i feltet til Garcia, som let pandede Osasuna på 1-0. Men på utrolig vis ignorerede både VAR-dommerne og hoveddommeren et klokkeklart frispark på Marcos Alonso inde i feltet. At målet fik lov til at stå var en kæmpe fadæse.

Efter et kvarters spil var Busquets igen i gang med sit sløseri, da han forsøgte at drible på kanten af feltet og mistede bolden. Avila kom dybt ind i feltet og fik en kæmpe chance, men han sparkede direkte i sidenettet. Barca svarede lidt igen efter 25 minutter, da Dembélé og Lewandowski kombinerede flot før Lewandowski forsøgte at trykke af. Keeperen reddede mens Dembélé forundringsfuldt kunne se på Lewandowski. Dembélé var nemlig helt fri og skulle have haft bolden retur af Lewandowski. Lewandowski kom i vælten igen kort efter, da han umotiveret smadrede ind i sin modstander og fortjent gik sit andet gule kort og dermed rødt. Forseelsen var til direkte rødt kort, men dommeren takserede det til et gult kort og så var Barca en mand i undertal.

Lige inden pausefløjt hævede Barca-spillerne hænderne i vejret for en kort stund, da Jordi Alba fandt Ferran Torres inde i feltet. Ferran fik bolden i mål, men helt korrekt blev det annulleret for offside og så måtte Barca skuffet gå til pause bagud 1-0 og en mand i undertal efter en håbløs start på kampen, hvor det slet ikke lignede, at de i aftes havde fået en gave af Rayo Vallecano. Barca kom dog bedre ud til anden halvleg og tre minutter inde sendte Alba en flad bold ind i feltet, hvor Osasuna kom på, men bolden hoppede løst rundt inde i feltet og så kunne Pedri sparke den i kassen til 1-1

Gerard Piqué fik et rødt kort i pausen, da han opsøgte dommeren og brokkede sig højlydt. Med 20 minutter igen var Avila tæt på at overraske med et vildt mål, da han havde søgt ud på kanten mod sidelinjen, hvor han modtog bolden. Alle forventede et indlæg, men han valgte i stedet at forsøge at sparke direkte på mål hvilket tvang Ter Stegen ud i en god redning, da han i sidste øjeblik fik skubbet bolden over målet. To minutter senere var Frenkie de Jong tæt på at koste det hele, da han totalt umotiveret sendte bolden direkte i fødderne på Garcia som sidste mand. Heldigvis nåede Pedri tilbage i et defensivt løb og fik prikket bolden fra Garcia.

Mod kampens slutning blev Christensen erstattet af Gavi hvilket betød, at De Jong gik ned i forsvaret. Raphinha og Ansu Fati kom også på banen for Dembélé og Ferran Torres. Og det var en klog beslutning, for med fem minutter igen tog Raphinha initiativ, da han var en af de få spillere igennem hele kampen, som rent faktisk løb i dybden. Det så Frenkie de Jong, som smukt sendte bolden afsted og så kunne Raphinha på endnu smukkere vis heade bolden i en blød bue over keeperen til 1-2 og så var Barca - med en mand i undertal - på vej mod en grim, men yderst vigtig sejr.

Få minutter efter målet foretog Xavi endnu en ændring, da Pedri gav plads til debuten Chadi Riad. Osasuna pressede hårdt på til sidst for at få den forløsende scoring, men heldigvis for Barca formåede de at holde stand og hentede lige præcis en sejr med hjem til Catalonien og således sikrede de sig førstepladsen under VM-pausen. De er nu fem point foran Real Madrid, som spiller deres kamp torsdag aften mod Cádiz. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder