Annonce


Annonce

Annonce

Lewandowski afviser strid om bonuspenge

VM 2022 Qatar - 9. december 2022
Polen er færdige ved VM efter at de ellers formåede at gå videre fra gruppespillet og ind i ottendedelsfinalen, hvor endestationen dog hed Frankrig. Nu hvor slutrunden er færdig for Polen har Lewandowski i et interview med Onet taget bladet fra munden og kommenteret på rygterne om en bonus.

Således forlød det, at Polens premierminister Mateusz Morawiecki havde lovet 50 millioner kroner i bonus, men polske medier hævdede, at der var en større strid omkring det polske landshold og den nævnte bonus. Lewandowski var af den opfattelse, at bonussen skulle deles ligeligt mellem alle mand - ingen skulle have mere eller mindre.

Til gengæld mente landstræneren, at den nævnte bonus skulle fordeles baseret på hvor meget spilletid, spillerne havde fået under VM. Nu har Lewandowski så kommenteret på historien omkring den famøse bonus.- Mødet (med premierministeren) tog kun et par minutter før vi forlod hotellet og kørte til lufthavnen. Det var en ganske ordinær samtale, hvor premierministeren forklarede nogle ting, men vi tog det ikke helt seriøst. Der var ingen som nævnte, hvor den bonus ville komme fra. For os spillere var der ikke rigtig tale om nogen penge.

- Derfor forventede vi ikke at se nogen penge og vi krævede heller ikke noget. VI har aldrig krævet, at staten skulle betale os. Vi tager ikke til VM for at tjene penge, men for at repræsentere vores land med stolthed. Det er vigtigt at slå det fast.

- Vores primære indkomst kommer fra vores klubber. På landsholdet tjener vi kun penge hvis vi skaber succes. Sådan har det altid været. Når landsholdet tjener penge, så går nogle af dem til spillerne for at have skabt successen.

- Ja, jeg har hørt til de falske informationer, der er i omløb. Jeg vil gerne slå fast, at der aldrig var tale om nogen uenighed på landsholdet hverken mellem spillere, stab eller træneren. Vi har kun talt om at skabe et nyt procentsystem så eventuelle bonusser kunne blive fordelt.

- Det var vores beslutning, at denne bonus også skulle fordeles udover reservespillerne. Men for at være ærlig vidste vi ikke hvor pengene skulle komme fra, så vi forventede ingen penge. Det var ikke seriøst. Der blev ikke skrevet noget ned. Det tog fem minutter at snakke om og så var vi videre.- Premierministeren ved godt, at vi har nogle aftaler på plads omkring bonusser med det polske fodboldforbund, som vi altid har. Vi har ikke modtaget penge fra staten - og sådan skal det også forblive.

Lewandowski og Polen var aldrig favoritter til at vinde VM, men de fik sig en god oplevelse og mærkede glæden over at gå videre fra gruppespillet. Selvom Lewandowski i dag er 34 år, så var det altså først til denne slutrunde, at han scorede sit første VM-mål nogensinde. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Lewandowski afviser strid om bonuspenge

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder