Super Cup: Real Madrid 1-3 FC Barcelona

Spansk Supercup - 15. januar 2023

Der var lagt op til en lækkerbisken af en fodboldkamp, da FC Barcelona og Real Madrid dystede i den spanske Super Cup-finale søndag aften. De to hold gik ind til finalen efter 120 minutter i benene fra semifinalen, men det var alle de store kanoner, som blev sendt i spil fra første minut. Barca dominerede klart og vandt uden de store problemer.

Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen, Balde, Gavi, De Jong, Busquets, Pedri, Dembélé og Lewandowski

78' Dembélé Raphinha
86' De Jong Kessié
86' Araujo Garcia
90' Gavi Ansu Fati
90' Pedri Roberto

- 0-1 33' - Gavi
- 0-2 45' - Lewandowski
- 0-3 69' - Pedri
- 1-3 90+3' - Benzema

Der blev lagt godt fra land fra catalanerne, da Super Cup-finalen blev sparket i gang. Barca satte sig hurtigt på bolden og havde en høj baglinje når de var i boldbesiddelse. Det lignede lynhurtigt en typisk kamp, hvor Real Madrid lagde sig lidt tilbage og satsede på omstillinger. Efter seks minutter var Ronald Araujo tæt på at åbne kampen med et mål, da Pedri smækkede et frisparksindlæg ind i feltet, hvor Araujo snød Real Madrids forsvar og kom helt om bagerst i feltet, men han manglede et par centimeter for at nå bolden. Fem minutter senere var det igen tæt på, da Gavi smed et indlæg ind i feltet, hvor Lewandowski kom højt og forsøgte at heade bolden i mål, men den sneg lige lige præcis over Courtois' mål.

Tæt på var det igen efter et kvarter, da Gavi lagde bolden af til Lewandowski på kanten af feltet. Polakken tog et kort aftræk og bankede hårdt til bolden. Courtois kom flot ned og fik skubbet bolden ud på stolpen før den sprang ud til Alejandro Balde, som dog skød returen forbi målet. Efter 20 minutter kom Real Madrid for første gang rigtig over midtbanen. Her var det Mendys tur med et indlæg og på forunderlig vis stod Real Madrids Karim Benzema helt fri inde i feltet, og han forsøgte at placere bolden i mål med hovedet, men bolden gik meget tæt forbi Ter Stegens mål. Da uret havde rundet en halv time kom der så endelig grund til at juble, da Busquets vandt en duel med Camavinga. Lewandowski sendte en perfekt aflevering ind i feltet til Gavi, der smart havde fundet plads mellem Carvajal og Militao, og så tog Barcas guldfugl bolden med sig og sparkede den i mål. 0-1 på måltavlen og Barca var ovenpå.

Men alle 22 spillere ventede på, at dommeren ville fløjte til pause, gik det pludselig hurtigt. Busquets fandt De Jong, som lynhurtigt og i fuld længde fik spillet bolden i dybden til Gavi, der pludselig havde masser af plads uden at være offside. Gavi trak bolden ind i feltet og spillede den på tværs til Lewandowski, som sikkert sparkede bolden i mål. 0-2 og så fik Barca den bedste afslutning på første halvleg.

Fem minutter inde i anden halvleg skulle der have stået 0-3 på måltavlen, da Balde med en fantastisk aflevering fandt en helt fri Dembélé, der var alene med Courtois, men Dembélé kunne ikke få bolden forbi keeperen. En kæmpe chance, som burde være omsat. Kampen gik ind i en lille periode, hvor Real Madrid-spillerne rumsterede omkring Barcas felt, men uden at det blev farligt. Undervejs trak både Christensen og Araujo gule kort, men med 20 minutter igen gik det pludselig stærkt igen, da Gavi vandt en duel på midten af banen. Lewandowski modtog bolden og drev den ned mod Real Madrids mål. Han spillede bolden videre ud på kanten til Gavi, som var løbet med. Gavi sendte bolden ombag i feltet, hvor Pedri løb i ryggen på Real Madrids defensiv og så kunne han let sætte foden på og så stod der 0-3 på King Fahd Stadium. VAR tjekkede for offside, men der var intet at komme efter. Dermed havde Gavi assisteret to mål og scoret et mål selv.

Med 12 minutter igen foretog Xavi sin første ændring, da Dembélé blev erstattet af Raphinha. I denne periode forsøgte Real Madrid at komme længere frem i banen og Xavi ville derfor bruge Raphinha, som har det med at bidrage mere i defensiven end Dembélé. Med fire minutter igen blev Frenkie de Jong og Ronald Araujo besked på at forlade banen af Xavi efter en meget flot kamp. Franck Kessié og Eric Garcia kom på banen i stedet. Med et minut igen var det tid til flere ændringer, da Gavi og Pedri forlod banen til fordel for Ansu Fati og Roberto.

I sidste sekund af opgøret kom Real Madrid på måltavlen, da Karim Benzema fik lagt bolden i mål efter at hans første skud blev blokeret. Returen faldt lige ud til ham, som han sparkede i mål. Lige lidt hjalp det dog - FC Barcelona kunne efter en fuldt fortjent sejr lade sig hylde som vindere af den spanske Super Cup - og det endda med en klar sejr over ærkerivalerne fra Real Madrid! Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder