Copa del Rey: FC Barcelona 1-0 Real Sociedad

Copa del Rey - 25. januar 2023

FC Barcelona skulle onsdag aften forsøge at booke en billet til semifinalen i Copa del Rey, da de hjemme på Camp Nou tog imod Real Sociedad. Baskerne gjorde det ikke let for sig selv, da Brais Mendez kort før pausen modtog et direkte rødt kort og så fik Real Sociedad det ellers svært i anden halvleg, hvor Barca fik scoret det afgørende mål.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Balde, Pedri, Busquets, De Jong, Gavi, Dembélé og Lewandowski

77' Pedri Kessié
78' Balde Raphinha
84' Dembélé Fati
91' Christensen Alonso

- 1-0 52' - Dembélé

FC Barcelona indledte opgøret mod formstærke Real Sociedad med høj fart og var meget direkte i deres spil. Baglinjen stod højt og tog godt imod, hvad Real Sociedad prøvede at gå frem med og så kunne specielt Dembélé løbe hurtigt ude på sin kant. Efter ni minutter slog netop Dembélé kontra før han trak ind i banen, forbi sin modstander og afleverede til Lewandowski, der dog fik sit forsøg blokeret i sidste øjeblik. Minuttet efter fik Lewandowski så bolden i mål, men Frenkie de Jong stod nærmest helt inde ved målstregen og var offside.

Barca fortsatte ufortrødent jagten på målet og efter et kvarter var Pedri i hopla med et par små driblinger inde i feltet. Lidt heldigt faldt bolden for De Jong, som forsøgte sig med hælen, men bolden sad lige på keeperen. Jules Koundé har det med at slå nogle fremragende afleveringer op i banen og det gjorde han også to minutter efter De Jongs forsøg. Her fandt han Dembélé, som modtog bolden på egen banehalvdel og så satte han ellers fart helt op til Real Sociedads felt, hvor han trykkede af med venstrebenet, men bolden sneg sig lige præcis forbi målet. Tre minutter senere var det så tæt på igen, da Dembélé spillede en lumsk aflevering ind i hjertet af Real Sociedads felt, hvor De Jong i glidende stil forsøgte at dirigere bolden i mål, men forsøget gik lige forbi.

Man skulle en halv time ind før Real Sociedad viste tænder - men så var det også tæt på. Efter gode kombinationer på Barcas banehalvdel blev Kubo sendt ind i feltet og trykkede hårdt af, men her reddede overliggeren for Barca. Kort inden pausen kom der så drama på Camp Nou, da dommer Gil Manzano stod perfekt placeret til at se Brais Mendez træde ind på foden af Sergio Busquets. Dommer Manzano gav et gult kort for forseelsen, men blev bedt om at tjekke den på skærmen på sidelinjen. Herefter annullerede han det gule kort og gav i stedet et direkte rødt til Mendez og dermed var baskerne reduceret til 10 mand.

Anden halvleg var kun syv minutter gammel, da Koundé sendte en perfekt stikning afsted til Dembélé, som med sin første berøring tog et langt træk og kom hele vejen ind i feltet. Keeperen forventede et indlæg, men i stedet sendte Dembélé en kanonkugle i mål, som keeperen ikke kunne holde ude. 1-0 til Barca og så var de for alvor ovenpå. Real Sociedad lod sig dog ikke slå ud. De var tæt på at udligne kort tid efter, da Sørloth var modtager af et fladt indlæg, hvor Ter Stegen var sat helt af. Sørloth kom ind foran Balde, men kunne ikke holde bolden nede og så gik den lige henover Ter Stegens mål.

Da uret havde rundet 68 minutter satte Dembélé sin direkte modstander af på sidelinjen og sendte et indlæg ind i feltet, hvor Gavi kom løbende. Han satte foden på, men måtte ærgre sig over, at overliggeren tog imod. Med et kvarter igen blev Pedri pillet ud og erstattet af Kessié mens Balde gik ud til fordel for Raphinha. Med fem minutter igen blev Dembélé klappet fra banen efter en monster-præstation. Han blev erstattet af Ansu Fati. I sidste minut af opgøret var Ter Stegen tæt på at smide det, da han sløset smed en aflevering direkte i fødderne på en modstander. Det endte med en kæmpe chance til alene med Ter Stegen, men den tyske keeper reddede med en fremragende reaktion.

Der kom ikke flere mål og dermed måtte Barca nøjes med en smal sejr - men den er en billet til semifinalen i Copa del Rey værd. Nu rettes fokus på La Liga, hvor Girona venter i weekenden. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder