Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: Real Betis 1-2 FC Barcelona

La Liga - 1. februar 2023La Liga: Real Betis 1-2 FC Barcelona

© Getty Images


FC Barcelona skulle onsdag aften afvikle den udskudte kamp mod Real Betis, da begge mandskaber i januar deltog i den spanske Super Cup, som Barca endte med at vinde. Som ventet blev det en hektisk affære med god stemning fra lægterne, og hvor der der skulle kæmpes ekstraordinært meget. Barca endte med at snuppe sejren på en kynisk anden halvleg.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen, Balde, Pedri, Busquets, De Jong, Gavi, Raphinha og Lewandowski

81' Raphinha Ansu Fati
84' Gavi F. Torres
90' Pedri Kessié

Mål
- 0-1 65' - Raphinha
- 0-2 80' - Lewandowski
- 1-2 85' - Koundé (Selvmål)FC Barcelona skulle forsøge at nedbryde Real Betis på udebane i jagten på det maksimale pres på Real Madrid. En sejr til Barca onsdag aften ville sikre et forspring på otte point ned til madrilenerne inden deres kamp i morgen. Barca og Real Betis lagde begge fint fra lang med høj intensitet og målsøgende spil, men det var Barca, som fik mest ud af det, selvom skarpheden overhovedet ikke var kommet med ombord på flyvemaskinen fra Barcelona. Specielt ikke Pedris skarphed.

Fra en svær position sendte Raphinha en genial bold mellem benene på sin modstander og i dybden til Pedri, som med et vidunderligt træk satte to mand af før han stod ansigt til ansigt med Betis-keeperen, men Barca-manden fumlede for meget med bolden og viste ingen form for skarphed, da keeper Silva blot gik ned og snuppede bolden fra Pedri. En stor chance, som skulle være omsat til mål. Selvom Barca sad mest på bolden og viste skarpere tænder end Betis frem i banen, så forsøgte Betis sig også med et par angreb, men uden at det for alvor blev farlig. Kun ved en enkelt situation var Ter Stegen sat af, men bolden havde da også kurs forbi kassen.

Efter en halv time fik Raphinha bolden i nettet, da han headede et indlæg i mål, men korrekt blev det annulleret for offside og så måtte Barca forsøge sig igen. Blot fem minutter senere var det så tæt på igen, da Lewandowski smukt pillede en høj aflevering ned og lagde bolden af til Gavi, som forsøgte sig med et lumsk skud ved tætteste stolpe, men bolden sat et par meter uden for målrammen til stor frustration for Barcas nye 6'er. Pedri fik sig en ny, stor chance, da en bold tilfældig vis efter en duel faldt ned for fødderne af ham inde i feltet, og selvom han denne gang fik trykket af, så reddede keeper Silva bolden. Første halvleg sluttede således uden scoringer for de to mandskaber.

Anden halvleg var tæt på at åbne med et Barca-mål, da Alejandro Balde viste fornem fart på sin kant og kom forbi sin modstander før han smækkede bolden ind i feltet. Her stod Pedri klar og tog imod kuglen, som han lagde død før han klappede til den, men igen stod Rui Silva i vejen inde på stregen. Raphinha blev mere og mere involveret i spillet og appellerede to gange for straffespark uden at dommeren gav noget. Barca dominerede og bibeholdt i lange perioder bolden på Betis' banehalvdel og efter en time kom forløsningen endelig for Barca, da Gavi blev nedlagt midt på banen og fik et frispark. Det tog De Jong hurtigt og så blev Balde sendt i dybden. Han tog et træk forbi sin modstander og smækkede en fladt sukkerbold fladt bagerst i feltet til Raphinha, som bare skulle sætte foden på og så stod der 0-1 på Benito Villamarin.

Betis var uhyre tæt på en gigantisk chance bare tre minutter senere, da en flad bold blev sat ind i feltet, hvor Barcas forsvar var sat helt ud af spil, men heldigvis for catalanerne forsøgte Iglesias at spille bolden bagud til Juanmi, som slet ikke var klar på det og så kunne Barca samle op. Barca har haft for vane at miste momentum efter at de er kommet foran, men mod Betis formåede de at bibeholde trykket og det gav pote med 10 minutter igen, da Pedri sendte et hjørnespark ind i feltet, som Araujo headede ned midt i feltet. Her var Lewandowski lynhurtigt til at samle op og sparke i mål og så var Barca oppe 0-2 på Benito Villamarin. I samme ombæring blev Raphinha taget fra banen efter en absolut godkendt kamp og ind kom Ansu Fati.

Bare tre minutter senere fik Barca en gylden chance, da Balde vippede bolden ind i feltet. Her stod Lewandowski perfekt placeret til at pande bolden i mål, men det havde Ansu Fati ikke set. Ansu stod også i en fin position, men han headede bolden forbi mål til ærgrelse hos Lewandowski. I samme ombæring gik Gavi fra banen og gav plads til Ferran Torres. Men alt så perfekt ud for Barca valgte Koundé uheldigt at skabe fornyet spænding, da han forsøgte at tæmme et indlæg med brystkassen så Ter Stegen kunne samle op, men i stedet fik bolden for meget fart og gik ind i eget net og så mistede Ter Stegen sit clean sheet og spændingen for de sidste minutter var tilbage. Betis jagtede det udlignende mål og så handlede det for Xavi om at komme igennem det i de sidste minutter hvorfor han tog Pedri ud og sendte Franck Kessié på banen.

Der nåede ikke at komme flere mål og dermed kunne FC Barcelona trække sig tilbage med en sejr på en meget, meget svær bane og øge afstanden til Real Madrid med hele otte point inden deres kamp mod Valencia. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyhederSeneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

14 min. Der er kontakt mellem Joan Laporta og Li...
1 t. Lluís Flaquer: "For mig er kampagnen mod...
1 t. LIGE NU: Barca vil tilbyde Messi en kont...
2 t. En journalist fra Madrid, der er tæt på ...
3 t. Barca og Real Madrid var i gang med at f...
4 t. Ronald Koeman: "Det er korrekt, at jeg h...
5 t. Ronald Koeman: "Ja, jeg sagde farvel til...
7 t. Ronald Koeman: "Som træner har man altid...
9 t. Ronald Koeman: "I slutningen af den førs...
11 t. Ronald Koeman: "Alle de unge spillere so...

Ugens mest læste

Seneste nyheder