La Liga: FC Barcelona 3-0 Sevilla

La Liga - 5. februar 2023

Der var ingen grund til at Xavi talte med store ord inden opgøret mod Sevilla. Spillerne var klar over, at Real Madrid havde tabt 1-0 på Mallorca, så motivation var der nok af. Men Barca var lidt som en diesel-motor, der lige skulle i gang. Første halvleg var langsom og kedsommelig, men i anden halvleg væltede målene så ind fra Barca-fødderne.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen, Alba, De Jong, Busquets, Pedri, Gavi, Raphinha og Lewandowski

9' Busquets Kessié
80' Gavi Ansu Fati
80' Araujo Alonso
83' Alba Balde
84' Raphinha F. Torres

- 1-0 58' - Alba
- 2-0 70' - Gavi
- 3-0 78' - Raphinha

Tidligere på søndagen tabte Real Madrid 1-0 ude mod Mallorca og dermed fik FC Barcelona en stor gave i toppen af La Liga inden deres kamp mod Sevilla. Catalanerne lagde ud med et højt pres og masser af boldbesiddelse, men uden at de for alvor brød igennem Sevillas defensiv. Andalusierne kom ikke med meget offensivt, da de brugte masser af energi i defensiven og derfor blev det til en halvkedelige affære i de første 45 minutter.

Kampen blev indledt med en skade til Sergio Busquets, som allerede efter ni minutter blev erstattet af Franck Kessié. En håndfuld minutter senere fik Robert Lewandowski en gylden chance, da han kom ind i feltet og på skudhold, men bolden blev blokeret til hjørnespark, som kastede endnu en fin mulighed af sig, da Ronald Araujo kom højest til Pedris hjørnesparksindlæg, men uruguayaneren headede tæt forbi målet - han havde ellers godt med tid, da ingen gad at dække ham op. Lewandowski var tæt på at tage sagen i egen hånd efter en halv time, da han modtog bolden et godt stykke ude foran feltet. Uden betænkelsestid trykkede han knaldhårdt til bolden, men Bono i Sevilla-målet fik fornemt reddet.

Anden halvleg sluttede ved at Gudelj var tæt på at heade Jordi Albas indlæg i eget mål. Her var Bono fuldstændig sat, men uheldigvis for Barca fik de ikke scoret i løbet af første halvleg. Bare få sekunder før dommeren fløjtede af var det en gåde af dimensioner, at Ivan Rakitic ikke så rødt. Han kom for sent i en tackling på Araujo og kom med knopperne forrest lige ind på anklen af forsvarsspilleren, men det gav kun et gult kort til stor undren. At Sevilla måtte fortsætte med 11 spillere betød dog ingenting. Barca kom bedre ud til anden halvleg.

Efter en times spil kom forløsningen således, da Andreas Christensen smækkede bolden ind i feltet til Raphinha, som kontrollerede den og spillede den videre til Franck Kessié. Midtbanespilleren tog bolden til sig og vippede den mellem to Sevilla-spillere ned i rummet hvor Alba kom og så kunne venstrebacken ellers sende bolden i mål til 1-0 og Camp Nou brød ud i jubel. Men det blev endnu bedre. 10 minutter senere sendte Jules Koundé en fremragende bold i dybden til Raphinha ude på kanten. Brasilianeren kom ind i feltet, trådte i bolden og sendte så en formidabel aflevering om i bagrummet af feltet til Gavi, som sendte bolden det sidste stykke over stregen til 2-0. Men Barca var ikke færdig.

Med 12 minutter igen modtog Jordi Alba bolden i venstre side af Sevillas feltet og sendte den straks ind foran mål til Raphinha, som let bragte Barca på 3-0 og så var sejren om nogen hjemme for Barca efter en stærk anden halvleg. Således sluttede det hele 3-0 på Camp Nou søndag aften og dermed øger FC Barcelona sit forspring ned til Real Madrid med hele otte point efter 20 spillerunder. Spillerne får nu en uges hvil før det gælder udekampen mod Villarreal. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder