Copa del Rey: Real Madrid 0-1 FC Barcelona

Copa del Rey - 2. marts 2023

FC Barcelona var torsdag aften på besøg hos Real Madrid i Copa del Reys semifinale og manglede inden opgøret flere stamspilleres, som måtte blive hjemme i Barcelona. Derfor måtte Xavi finde på en alternativ startopstilling, da også Andreas Christensen gik i stykker dagen før opgøret.

Ter Stegen, Araujo, Koundé, Alonso, Balde, De Jong, Busquets, Gavi, Kessié, Raphinha og Ferran Torres

69' Raphinha Ansu Fati
86' Kessié Roberto

- 0-1 26' - Militao (Selvmål)

Barca var på forhånd underdogs i El Clásico på grund af deres form og ikke mindst mangel af spillere, som typisk er at finde i startopstillingen. Real Madrid havde da også en intention om at forsøge at banke Barca, da de indledte kampen med speederen i bånd og pressede Barca langt tilbage i banen. Barca havde kun Ferran Torres og Raphinha som angribere og da de også hjalp til i defensiven var der mange spillere på Barcas banehalvdel. Efter 12 minutter fik Real Madrid faktisk bolden i mål, da Vinicius' indlæg fandt Benzema. Franskmanden pillede bolden ned fra de højere luftlag og sparkede bolden i mål, men dommeren annullerede for offside.

Real Madrid forsøgte at få et hurtigt mål, men det lykkedes ikke. I stedet kom Barca rent spillemæssigt en smule bedre med selvom Thibaut Courtois nærmest ingenting havde at lave. Efter 24 minutter kom der så drama, da Frenkie de Jong gik ind i en duel med Vinicius, hvor Real Madrid-spilleren på uforståelig vis brokkede sig over at få et gult kort for sin mærkelige måde at ville fange bolden på. Han tog den ene hånd op på De Jongs hals og forsøgte at skubbe hollænderen væk. Vinicius var så rasende over det gule kort, at han gentagende gange gik op i dommerens ansigt og højlydt sagde sin mening mens han pegede. Den slags opførsel giver typisk et gult kort - men for Vinicius...

Der gik bare to minutter efter episoden til der kom mere drama, da Camavinga var for langsom til at afvikle situationen og så kunne Barca erobre bolden på Real Madrids banehalvdel. Ferran Torres drev bolden frem og spillede på det perfekte øjeblik bolden i dybden til Franck Kessié, der tog den videre ind mod Courtois og selvom han kom i ubalance på grund af Militaos pres, så fik han sparket tilpas nok til at Courtois kunne redde og give en retur, som gik ind på Militao og derefter i mål. Efter et VAR-tjek for offside kunne dommeren pege mod banens midte og dermed var Barca i front 0-1 på Bernabeu.

Efter en halv time var Barca-spillerne rasende, da Koundé med sin clearing sparkede bolden direkte ind i Kessié, der mistede luften og gik i jorden. Real Madrid-spillerne fortsatte alligevel deres angreb hvilket udmøntede sig i et langskud fra Modric, der dog gik over. Dommeren fløjtede aldrig, så Real-spillerne have ret til at spille videre, men Barca-spillerne mente helt klart, at det var usportsligt, når en spiller ligger i jorden og havde fået skudt luften ud af sig. Med fem minutter til pausen var Real Madrid tæt på en udligning, da Gavi og Balde sov i timen. Carvajal gik i ryggen på dem og fik en god aflevering, som han dog kanonerede langt over mål. 0-1 ved pause.

Real Madrid indledte anden halvleg på samme måde som første halvleg, hvor de forsøgte at mase Barca ned i eget felt og det fungerede også. Real-spillerne rumsterede konstant omkring Barcas felt med en udmærket boldomgang og de fik tons vis af hjørnespark, men Barca-spillerne kæmpede ihærdigt i defensiven hvilket gik udover defensiven, hvor man ikke rigtig kom over midtbanen. Efter en times spil havde Barca kun 10 gange været over midtbanen hvor de var i boldbesiddelse. På dette tidspunkt fik Vinicius en stor chance, da Valverde med en flad aflevering ind i feltet fandt brasilianeren, som trykkede til bolden, men Araujo kom ned i en stærk glidende tackling og fik reddet.

I anden halvleg fik både Gavi og Kessié et yderst tyndt gult kort for en situation, der opstår mange gange i løbet af en kamp. Specielt Gavis gule kort var bemærkelsesværdig, da Vinicius kvitterede ved at skubbe Gavi hvilket i dette tilfælde også burde have givet et gult kort og dermed rødt, men dommeren var naturligvis tavs. Med små 20 minutter igen foretog Xavi sin første ændring, da Ansu Fati erstattede Raphinha. Brasilianeren var tydeligt hæmmet af den manglende boldbesiddelse i angrebet, men til gengæld havde han kæmpet uhyre hårdt i defensiven hvilket var til stor hjælp for Ronald Araujo i højre side. Kort efter fik Barca et frispark tæt på det ene hjørneflag, som Ferran Torres svingede ind i boksen. Her kom Gavi højest og headede til bolden, men den gik forbi mål. Det var et af de sjældne besøg af Barca oppe i Courtois' felt.

Minuttet efter Gavis indlæg var det tæt på 0-2, da Ferran Torres kom fri i højre side og fandt en totalt fri Kessié midt i Real Madrids felt. Han fik sparket godt til bolden, men Ansu Fati stod i vejen og blokerede bolden til Real Madrids held. Ellers var bolden gået i mål. Real Madrid angreb og angreb, men fik aldrig noget ud af det og det endte med at Barca snuppede sejren og dermed står Barca godt inden returkampen på Camp Nou. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder