La Liga: Real Valladolid 3-1 FC Barcelona

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 24. maj 2023

FC Barcelona lignede et hold som var draget på tidlig sommerferie, mens Real Valladolid udnyttede muligheden og kravlede over nedrykningsstregen med en overraskende 3-1 sejr over catalanerne.

Ter Stegen, Roberto, Christensen, Alonso, Balde, Gavi, Garcia, de Jong, Raphinha, Lewandowski og Torre

46' Ter Stegen Pena I.
46' Roberto Kessie F.
63' Raphinha Torres F.
63' Torre P. Dembele O.
76' Gavi Fati A.

- 1-0 2' - Christensen (selvmål)
- 2-0 22' - Larin C.
- 3-0 73' - Plata G.
- 3-1 84' - Lewandowski R.

Den danske Barca-klippe Andreas Christensen fik en helt igennem elendig start på udekampen mod Valladolid sent tirsdag aften, da danskeren headede bolden i eget net allerede efter 2 minutters spil - og så var det op ad bakke for Xavis tropper.
Det hele startede med Darwin Machis´s farlige indlæg mod den umarkede Larin, hvor Andreas Christensen forsøgte at afværge situationen, men uden den fornødne held.

Der skulle gå hele 13 minutter før Barca kom til chancer, da Raphinha testede hjemmeholdets målmand Jordi Masip. Brasilianerens skud var svagt og dermed nemt for Masip at samle op.

Og syv minutter senere gik det galt igen for Barcelona, hvor Barcas Eric Garcia fældede Plata inde i feltet, som jo gav en gylden mulighed for at udbygge hjemmeholdets føring på et straffespark - og Larin svigtede ikke på straffesparket og scorede sikkert til 2-0.

Valladolids målmand Masip blev kortvarigt testet af Raphinha endnu en gang efter en halv times tid, og herefter igen af Andreas Christensen som var tæt på at gøre skaden god igen med sin header, som jo blev reddet Masip.
Vanen tro var Barca mest dominerende på boldbesiddelse, hvor catalanerne havde bolden i 70% af tiden i første halvleg, men uden hverken idéer eller kreativitet - især på midtbanen hvor der var tydelige træthedstegn at spore.

Xavi foretog nogle få justeringer i pausen, hvor Ter Stegen b.la. blev skiftet ud uden de store tegn på forbedringer eller forandringer, da anden halvleg fortsatte med en tam og sløj affære fra Barcelona, som var tæt på at komme bagud med 3-0, da Valladolids Plata ramte træværket med sit indlæg.

For på trods af Barcas boldbesiddende dominans var hjemmeholdet farligst - og det blev da også 3-0 til Valladolid.

Gonzala Plata ville også lege med og udbyggede føringen efter pausen, som jo alligevel sender chok-signaler afsted mod Xavi og catalanernes helt igennem uinspirerede tilgang til en udekamp som på papiret jo skal vindes af La Liga mestrene.
Scoringen kom 18 minutter før slutfløjtet og blev tjekket efter af VAR, inden målet endelig blev godkendt.

Valladolid kunne endda have scoret igen da Lucas Rosa loppede bolden over Barcas indskiftede målmand Inaki Pena, men heldigt for Xavi og tropperne stod stolpen i vejen igen for det sprudlende hjemmehold.

Robert Lewandowski fik dog pyntet en smule på resultatet - dog kun symbolsk til 3-1.

Til sidst pressede catalanerne på for endnu en scoring, men det blev dog aldrig helt farligt. Dermed blev det til endnu et nederlag for Barcelona.