Annonce


Annonce

Annonce

Overblik: Så meget har Barca reduceret lønningerne

Nyheder - 6. september 2023
FC Barcelona har skåret 161.751.621 euro af klubbens lønninger. Det svarer til 1,2 milliarder kroner. Det er fakta efter at transfervinduet er lukket og Barca nu har opgjort tallene. Inden transfervinduet gik i gang udbetalte Barca 4,2 milliarder kroner i løn.

Men efter en masse operationer hvor spillere er sendt ud og andre er kommet ind, skal Barca nu sammenlagt betale 3 milliarder kroner i løn. Det er et stort stykke, som Laporta og co. har formået at skære af og det er noget, som vil hjælpe klubben på vej mod bedre tider rent økonomisk.Inden transfervinduet gik i gang lød de 4,2 milliarder kroner på hele 73% af klubbens indkomst ifølge UEFA's beregninger. I dag ligger den på 54% hvilket er meget tættere på målet. Det er afgangen af en masse løntunge spillere, som har hjulpet gevaldigt. Her kan nævnes Griezmann og kaptajnerne, som stod for en stor del af lønningerne.

Griezmann, Piqué, Alba, Dembélé, Trincao, Nico, Kessié, Dest, Lenglet, Fati, Garcia og Ez Abde modtog sammenlagt 1,5 milliarder kroner og det er langt fra alle, som har bidraget til nogen form for succes på banen. En spiller som Lenglet fik sig en lukrativ aftale under Bartomeu og derfor havde han svært ved at give slip og lade sig sælge permanent, da det ville betyde, at han ville give afkald på sine 120 millioner kroner, som han alene ville få for denne sæson.

Denne sommer har Barca hentet fem spillere: Romeu, Gündogan, Felix, Cancelo og Martinez som kommer til at modtage sammenlagt 370 millioner kroner. Derudover kostede det 'kun' 25 millioner kroner at hente de fem spillere; og det var ene og alene Romeu, som kostede penge. Gündogan og Martinez kom på en fri transfer mens Cancelo og Felix er blevet lejet.

I forhold til spillerexits har Barca tjent 600 millioner kroner denne sæson igennem Griezmann, Trincao, Kessié, Nico, Dembélé og Abde. Griezmanns salg går indunder denne sæsons økonomi og med hans tunge løn har det været rigtig meget værd for klubben at komme af med ham.

Overordnet set er det altså tydeligt, at det går den rigtige vej i forhold til de tidligere tårnhøje lønninger, som Bartomeu kastede om sig. Til gengæld tjente klubben også betydeligt flere penge dengang, men i takt med at indkomsten er faldet, så har de høje lønninger pludselig været så ekstreme, at Barca har måtte sælge spillere og forhandle nye kontrakter med lavere lønninger. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Overblik: Så meget har Barca reduceret lønningerne

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder