Annonce


Annonce

Annonce

Otte spillere har spillet højreback under Xavi

Nyheder - 9. september 2023
I slutningen af 2021 ankom Xavi til FC Barcelona som cheftræner og det var i en turbulent tid, som det stadig er, men der er så småt begyndt at komme mere styr på begivenhederne i klubben. Denne sommer har Xavi dog utvivlsomt fået en spiller, som han længe har manglet.

Faktisk har Barca som klub manglet en højreback i mange år. Adskillige spillere har prøvet lykken, men ikke nogen har kunne nærme sig det niveau, som det kræves i Barca. Dani Alves er den seneste succesfulde historie på positionen og siden har mange spillere forsøgt sig.Siden Xavi kom til klubben i slutningen af 2021 har han faktisk benyttet hele otte spillere på positionen som højreback og håbet er nu, at Joao Cancelo kan slå sig fast. Selvom Cancelo kun er blevet lejet i Manchester City, så kan klubben købe ham fri til sommer ved at forhandle med City - hvis det er det, som der ønskes.

Tager man et kig på historien siden Xavi kom til så har Ronald Araujo været en sikker højreback når modstanderne har haft en lynhurtig spiller som Vinicius for Real Madrid. Ellers har Jules Koundé været yderst professionel og leveret nogle gode præstationer på positionen. Sergi Roberto har også spillet flere kampe som højreback, men selvom han er kaptajn i klubben, så kan Xavi ikke bruge Roberto, som lige nu fungerer som bænkspiller.

Disse 8 spillere har prøvet lykken
- Araujo
- Koundé
- Sergi Roberto
- Dest
- Bellerín
- Dani Alves
- Alejandro Balde
- Joao Cancelo

Kun 50% af ovennævnte liste er deciderede højreback og heraf har kun tre haft en reel chance, da Cancelo kun lige er kommet ind af døren. Desuden var Dani Alves aldrig tiltænkt en rolle over længere tid, så egentlig var Dest og Bellerin de eneste to, som må siges at have haft en chance for at bide sig fast, men hvor kvaliteten manglede. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Otte spillere har spillet højreback under Xavi

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder