Annonce


Annonce

Annonce

La Liga: Almeria 0-2 FC Barcelona

La Liga - 16. maj 2024
Barca var mest dominerende og kom frem til mest, men Almeria gav fin modstand og havde også deres chancer i løbet af den sene torsdagskamp. Fermin Lopez sørgede for 0-1 ved pausen og udbyggede i anden halvleg.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Koundé, Cubarsí, Martinez, Fort, Roberto, Fermin, Pedri, Yamal, Lewandowski og Ferran

68' Roberto Christensen
68' Lewandowski Felix
73' Fort Cancelo
73' Ferran Roque
83' Pedri Romeu

Mål
- 0-1 14' - Fermin
- 0-2 67' - FerminDet var andenpladsen FC Barcelona mod den absolutte bund Almeria, som allerede er rykket ud af La Liga, som tørnede sammen torsdag aften. Her havde Xavi valgt at spare på nogle spillere, men stadig advaret sine spillere igennem pressen omkring Almeria, som intet har at tabe. Barca indledte kampen ved at forsøge at tage kontrol og lykkedes også med det. Fermin var jokeren på midtbanen, som skabte plads mellem kæderne mens Hector Fort kom godt med ude i venstre side.

Indledningen bød ikke på meget, men et kvarter inde kom der god forståelse, da unge Hector Fort lagde bolden over til sit højreben og smækkede bolden ind i feltet, hvor Fermin timede sit indløb perfekt. Han kunne frit heade bolden i jorden og op i nettaget og så stod der 0-1 og Barca var dermed på sejrskurs. Lamine Yamal ramte også træværket mens der kom et par afslutninger fra begge mandskaber løbende. Almeria var dog ikke skudt i sænk, da Ter Stegen trods alt måtte vise sin kvalitet for at holde to bolde ude af nettet. Lige inden pausen ramte Almeria tilmed stolpen, så det var ikke fordi, at Barca havde totalt kontrol om kampen.

Fermin Lopez sluttede første halvleg af med et stærkt forsøg med venstre, men den snuppede keeperen. Det sluttede 0-1 ved pausen.

Almeria 0-1 FC Barcelona: Første halvlegs stats
0,28 xG 0,95
31 angreb 69
10 farlige angreb 27
35% boldbesiddelse 65%
3 hjørnespark 5
0 gule/røde kort 0
6 skud 10
3 skud på mål 4

Blot et minut inde i anden halvleg var Almeria yderst tæt på at bringe balance i regnskabet, men Choco Lozano, som stod totalt umarkeret inde i feltet sparkede bolden direkte forbi Ter Stegens mål. Med 25 minutter igen tog Sergi Roberto et stærkt løb uden bold, som Hector Fort så. Den unge back smækkede bolden ind i Robertos løbebane, som trak kuglen med sig og spillede på tværs af feltet, hvor Fermin Lopez umarkeret var løbet med og han kunne derfra sparke bolden i mål til 0-2 og dermed var han på tavlen for anden gang i kampen.

I forbindelse med målet blev Roberto og Lewandowski pillet ud for Christensen og Joao Felix. Polakken var tydeligt skuffet, da han forlod banen. Ikke over at blive pillet ud, men over igen at levere en præstation, hvor han var nærmest usynlig og igen ikke kom på tavlen i sin egen kamp om at slutte som topscorer i La Liga. Kort efter kom aftenens største nyhed: Spilletid til Vitor Roque! Han erstattede Ferran Torres, der havde leveret en tåkrummende indsats. Samtidig gik en velspillende Fort ud for Cancelo.

Barca dominerede de sidste minutter af kampen og havde et par muligheder ved Felix og indskiftede Romeu, men det blev ved 0-2 og dermed vandt Barca og øger afstanden til Girona med to spillerunder igen. Samtidig fik Ter Stegen endnu et clean sheet. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


La Liga: Almeria 0-2 FC Barcelona

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder