Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Messi/Ronaldo-debatten: Afgørelsen er truffet

Nyheder: Af Sajad Koftan - 21. august 2019Messi/Ronaldo-debatten: Afgørelsen er truffet

Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo ? Spørgsmålet har skabt den største debat i moderne fodbold, hvor klodens fodboldfans har delte meninger om hvem de mener er den bedste af de to superstjerner.

I det ene ringhjørne sidder Messi - Barcas ubestridte megastjerne, geniet og gaven til fodboldspillet.

I det modsatte ringhjørne sidder Ronaldo - den mest hårdtarbejdende fodboldspiller med det utrolige talent og den nærmest umenneskelige fysiske overlegenhed.

For mange er det stadig svært at finde en vinder, baseret på stjernernes kompetencer på banen, personlige trofæer og den samlede statistik.

Men nu har en supercomputer truffet en afgørelse.

En gruppe eksperter i Belgien hævder nemlig at have fundet frem til den helt rigtige formel, når den ubestridte fodbold-konge skal findes, og valget jo står mellem Messi og Ronaldo.

Per Sporza, en professor i Belgien på KU Leuven University, har sammen med data eksperter fra firmaet SciSports, fundet frem til en statistisk computer-formel - en formel som nu har afgjort den evige fodbolddebat.

- Værdien af en fodboldspiller baseres oftest på spillernes evne til at score mål og være oplægger, sagde professoreren Jesse Davis, som indgår i data-teamet.

- Et mål er en sjælden begivenhed, da man jo i gennemsnit har 1600 aktioner i løbet af en kamp.

- Vores model analyserer hver eneste aktion fra skudforsøg, pasninger, driblinger og tacklinger. Herefter får vi en samlet kalkulation, sagde professoren.

Dataerne er analyseret fra 2013-14 sæsonen og op til Ronaldos Real-exit i 2017-18 sæsonen.

Og hvem er så bedst ?Lionel Messi - og kapløbet var langtfra tæt.

Barca-stjernen scorer 1,21 mål pr kamp, sammenlignet med Ronaldos 0,61 mål.

- I de første sæsoner var kapløbet meget tæt mellem Messi og Ronaldo, slog den PhD-studerende Tom Decroos, som også indgår i teamet, fast.

- Fra 2015 trak Messi fra alt og alle - også Ronaldo.

Decroos forklarede herefter hvorfor og hvordan Messi skiller sig ud fra alle andre fodboldstjerner, baseret på supercomputerens analyser.

- Det er typisk for mange superstjerner i fodbold. Ligesom med Paul Poga som jo har mange aktoner i løbet af en kamp, men som ikke lever op til sin høje værdi på fodboldbanen.

- Og så er der andre spillere som Ronaldo, Harry Kane og Mohamed Salah, som jo ikke deltager i voldsomt mange aktioner i kampene, men som er meget afgørende når de har bolden.

- Her er Messi helt exceptionel og uden sammenligning. Messi har mange aktioner i løbet af en kamp og hver eneste aktion har enorm høj værdi for Barca, slog Decroos fast.

Supercomputeren og forskerne i Belgien har dermed slået fast at Lionel Messi er den ubestridte vinder, når det kommer til Messi/Ronaldo-debatten - en afgørelse som Messi-fansene jo sandsynligvis havde truffet inden supercomputeren i Belgien blev taget i brug.


FC Barcelona webshop


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder