Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Officielt: Camp Nou skifter navn til AliBaba Stadium

Nyheder - 1. april 2020Officielt: Camp Nou skifter navn til AliBaba Stadium

Det er ingen hemmelighed, at Barca, ledsaget af præsident Josep Maria Bartomeu, over en længere periode har arbejdet ihærdigt på at finde en køber til Camp Nous navnerettigheder. Det er nu lykkedes og man kan endelig løfte sløret for det nye navn. Camp Nou bliver fra næste sæson streget totalt. Man har været på jagt efter en køber siden 2015.

I en længere pressemeddelelse denne onsdag kan Barca således afsløre, at man er nået til enighed med det multinationale konglomerat-holdingselskab AliBaba, som specialiserer sig i e-handel og internet. AliBaba er enorme på verdensplan og den kinesiske virksomhed tjener styrtende med penge hvorfor Bartomeu og hans folk har brugt sine mange arbejdstimer på en god handel.

AliBaba betaler 5 milliarder kroner for at sikre sig navnerettighederne til Camp Nou fra næste sæson og fem sæsoner frem. Det giver altså Barca intet mindre end 1 milliarder kroner hver sæson. I denne periode ændrer Camp Nou navn til AliBaba Stadium. Navneændringen er ikke gået ubemærket hen i de spanske medier, som kalder det for 'Bartomeus største skandale siden han tog over'. Og dem har der været en håndfuld af. Spørg bare Messi.

At Bartomeu har leget med Barcas gyldne historie flere gange ved alle, men ved at sælge navnet Camp Nou har han trådt over stregen og de spanske medier er ikke i tvivl om, at han kommer til at høre på det til sin sidste dag som præsident i klubben. Bartomeu er færdig som præsident i Barca i 2021.

Der er to årsager til, at handlen er kommet i hus netop nu. Den ene er, at coronavirussen har presset økonomien i bund i Barca hvorfor man har bedt sine spillere om at gå 70% ned i løn. Man tjener ingen penge, da alle kampe i de kommende måneder er suspenderet, og for at dække det enorme økonomiske hul, som coronavirussen skaber, har man indgået en stor aftale med AliBaba nu.

Derudover har Bartomeu en stor drøm om at styrke holdet til næste sæson således at mange fans forhåbentlig vil huske det forrygende gode mandskab han efterlod sig - og ikke de mange skandaler. Neymar lander i Barca til sommer, det gør Lautaro Martinez også og desuden arbejder Bartomeu på at hente flere store navne til Camp Nou. Det kræver penge - og det har man nu fået i kassen ved at sælge Camp Nous navnerettigheder til AliBaba. Ingen anden klub er i nærheden af at kunne prale af samme aftale, som Bartomeu har fået i hus.

Som led i aftalen får AliBaba Stadium også en helt ny facade. En modernisering er nødvendig for at optimere og give så meget eksponering til AliBaba som muligt. Facaden skifter farve til AliBabas traditionelle farver; orange og hvid mens sædderne på AliBaba Stadium også får en overhaling. De vil fremadrettet være hvide, og selvom det har skabt stor debat i ledelsen, at man pludselig vælger at bruge ærkerivalens farver, så har Bartomeu altså trumfet igennem, da AliBaba opsatte det som et krav såfremt de skulle betale 5 milliarder kroner.

Barca meddeler, at der kommer flere tiltag, men at disse offentliggøres til sommer - kort inden at Camp Nou officielt skifter navn til AliBaba Stadium.Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

FC Barcelona webshop

Spar 26%

Barcelona Spillertrøje Senyera 2019/20

679,- DKK

499,- DKK

Spar 29%

Barcelona Udebanetrøje 2019/20 Børn

579,- DKK

409,- DKK

Barcelona Udebanetrøje 2019/20 GRIEZMANN 17

679,- DKK

Ugens mest læste

Seneste nyheder