Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

La Liga: FC Barcelona 5-1 Alavés

La Liga - 13. februar 2021
La Liga: FC Barcelona 5-1 Alavés

© FC Barcelona


Barca mødte lørdag aften Alavés i La Liga hvor det handlede om, at komme fra kampen med en sejr, flot spil og ingen skader. Det lykkedes til punkt og prikke, da catalanerne smadrede mål ind på stribe i anden halvleg og samtidig fik flere profiler en god omgang hvile forud for PSG-braget tirsdag aften. Barca hentede de tre point hvilket var det vigtigste for ikke at falde længere bag Atletico Madrid.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Mingueza, Lenglet, De Jong, Junior, Ilaix, Busquets, Puig, Messi, Griezmann og Trincao

46' Busquets Umtiti
64' Moriba Pedri
72' Mingueza Dest
72' De Jong Pjanic
81' Griezmann Dembélé

Mål
- 1-0 29' - Trincao
- 2-0 45+2' - Messi
- 2-1 57' - Rioja
- 3-1 74' - Trincao
- 4-1 75' - Messi
- 5-1 80' - Junior FirpoMed tanke på PSG om få dage valgte Ronald Koeman en noget alternativ startopstilling, men det var alligevel Barca, som tog initiativet, da de sad tungt på bolden med 80%. Griezmann fik en gylden chance et minut inde i opgøret, men tæt under mål blev hans skud blokeret. Siden gik gassen af det angrebsivrige Barca-hold, som trådte ind i en mere kontrollerende rolle mens Alavés stille og roligt begyndte at slå tilbage på kontrastød. Selvom Barca var tættest på 1-0, så fik Alavés pludselig en kæmpe chance, da Minguezas forsøg på at heade bolden så langt væk som muligt landede for fødderne af Rodrigo Battaglia på kanten af feltet. Han trykkede af første gang og selvom Ter Stegens udsyn ikke var perfekt, så kom han alligevel godt ned og fik grebet bolden.

Forløsningen for Barca kom dog efter en halv time, da Mingueza gik med i et angreb og smækkede bolden ind i feltet. Her gik den hele vejen over i modsatte side af feltet, hvor ligadebutanten Ilaix Moriba stod klar. Han tog flot bolden ned og uselvsisk - og ikke mindst med godt overblik - lagde han bolden af til Trincao, som trykkede af og han kunne se bolden gå i mål til 1-0. Portugiseren er ved at få tur i den - men han opsøger det da også i den grad, da han er ekstremt livlig uden bold og derved opnår gode positioner i angrebet, hvor bolden har en chance for at lande for fødderne af ham.

En håndfuld minutter senere blev Griezmann spillet i dybden og var helt alene med keeper Pacheco, men som set så mange gange før i denne sæson, så brændte Griezmann den store mulighed. Bolden sprang dog ud til Messi, som med det kolde højre sparkede bolden i mål til 2-0. Efterfølgende gik VAR dog ind og fløjtede for offside på Griezmann i opspillet og dermed blev det ved 1-0. Selvom offsiden var hårdfin, så kunne de ikke tage målene ud af Messis støvler. Lige inden at dommeren fløjtede til pause modtog Messi en lang pasning fra Busquets og argentineren havde kun én plan i tankerne: Han rundede sin direkte modstander og smadrede bolden i kassen med hjælp fra stolpen og så gik Barca til pause 2-0 oppe.


Ronald Koeman valgte i pausen at spare Sergio Busquets for yderligere kampminutter og i stedet sendte han Umtiti ind hvilket betød, at De Jong gik op på midtbanen. Dermed brød Koeman sit eget princip ved at have en højre- og venstrefodet spiller i det centrale forsvar. Han vurderede dog at man var oppe 2-0 og havde god kontrol. Men det var tæt på at gå galt i to omgange, da Lucas Perez, som har et gyldent venstreben, kom fri i to omgange, men begge gange overplacerede han sit skud totalt. Det gjorde Rioja dog ikke kort tid efter, da Moriba sendte en skandaløs aflevering på tværs af banen mod Lenglet. Der var slet ikke kvalitet i afleveringen og så kunne Rioja løbe den op, storme ned mod Ter Stegen sparke bolden i mål til 2-1. Utroligt sløset spil og i en situation, hvor De Jong var nede som venstreback for at tage imod bolden fra Ter stegen hvilket betød, at man var en mand mindre på midtbanen hvorfor Moriba netop manglede en mulighed - dog undskylder det ikke hans horrible aflevering.

Efter en times spil skulle Trincao have scoret sit andet mål i kampen, da han blev spillet hele alene igennem med Pacheco. Han havde endda en medspiller med, som han kunne spille på tværs af feltet, men han valgte at gå selv og i stedet blev hans forsøg reddet. Her skulle han have taget den sikre løsning for at øge føringen. Kort efter blev Ilaix Moriba pillet ud efte ren fin kamp, men hvor han nok mere vil huske sin fejl fremfor assisten. Pedri kom i stedet på banen.Griezmann fik en ny, stor chance lige efter, da Junior fandt Messi, som med genialt overblik og en perfekt aflevering sendte bolden ind i feltet til Griezmann, som denne gang skød forbi. Mens Alavés satsede mere og mere på at få en uafgjort, vågnede Barca pludselig op til dåd, da Messi først blev sendt i dybden af Pedri, men Pacheco fik lappen på, da Messi forsøgte at runde ham. Bolden faldt i stedet ud for fødderne af Trincao, som stensikkert sparkede sit andet mål ind til 3-1. Bare minuttet efter modtog Messi bolden fra Griezmann, og igen tog han ét træk ind til sit venstreben og denne gang smadrede han kuglen op i hjørnet mens en forstenet Pacheco kun kunne se til. 4-1 til Barca og så lod den kamp til at være afgjort.

Målene fortsatte med at vælte ind for bare fem minutter efter vippede Messi elegant bolden ind i feltet til Griezmann, som smækkede den over i modsatte side af feltet il Junior Firpo, der var løbet med ind i feltet og han bankede sikkert bolden op i nettaget til hele 5-1. I samme øjeblik blev Griezmann pillet ud og ind kom Ousmane Dembélé til sin kamp nummer 100 i Barca-trøjen. Med et minut tilbage troede Trincao for en kort stund, at han havde scoret hattrick, da han modtog en stikning fra Messi, som han sikkert bankede i mål, men helt korrekt blev målet annulleret for offside.

Der skete ikke mere i kampen og således kom Barca godt fra generalprøven før braget mod PSG. Man fik sejren, man leverede en solid indsats og man fik ingen skader men til gengæld hvilet nogle af de vigtige profiler. Næste kamp er tirsdag aften mod PSG på Camp Nou.


Den nye eksklusive trøje til El Clásico er på hylderne nu
Barca El Clásico trøje


Lynsøg blandt de nyeste Barca-nyheder

Ugens mest læste

Seneste nyheder