La Liga: Granada 1-1 FC Barcelona

La Liga - 8. januar 2022

FC Barcelona var på jagt efter den tredje sejr i træk i det nye år, da de mødte Granda på udebane. Op til kampen var et par spillere kommet tilbage fra skade og karantæne, så Xavi havde et lidt større udvalg end tidligere. Luuk de Jong pandede Barca i front, men Gavis røde kort med 10 minutter igen blev dyrt, da Granada udlignede til sidst i opgøret.

Ter Stegen, Alves, Piqué, Garcia, Alba, Nico, Busquets, Gavi, Dembélé, Luuk de Jong og Jutgla

54' Garcia Lenglet
61' Jutgla Abde
61' L. De Jong Memphis
82' Dembélé Sanz

- 0-1 57' - L. De Jong
- 1-1 89' - Puertas

Barca tog hul på den tredje udekamp i træk siden kalenderåret skiftede fra 2021 til 2022. Denne gang var det ude mod Granada og allerede efter 10 minutter så det rigtig godt ud, da Luuk de Jong flot kom foran sin modstander og pandede kuglen i kassen, men der blev vinket for offside. Efterfølgende viste det sig, at Luuk de Jong ikke var offside, men Gavi var i opspillet lige kommet et par centimeter for langt frem og dermed vurderede dommeren, at det var med indflydelse på målet. Målet blev derfor annulleret.

Luuk de Jong dukkede op igen efter et kvarters spil, da han for anden kamp i træk var tæt på at score et regulært drømmemål. Mod Mallorca var det et halvliggende saksespark, som han kanonerede på overliggeren. Denne gang tog han imod et indlæg fra Jutgla og forsøgte et skorpionspark, men bolden gik tæt over mål. Kort tid efter mente Luuk de Jong, at han skulle have haft straffespark, da Dembélé med en gylden aflevering fandt hollænderen, som trak bolden ind i feltet og skulle til at trykke af, da han fik et klart skub i ryggen. Dommeren pegede på bolden som om, at den blev erobret, men det gjorde den ikke. Til gengæld var det ikke nok til et straffespark. I modangrebet var Gavi nede og tackle sig til et gult kort og tre minutter senere var han tæt på at dumme sig, da han sov på kanten af feltet og var tæt på at frasnuppe sin modstander en chance, men Gavi nåede at slippe før det blev for sent.

Ter Stegen reddede Barca kort tid efter, da Machis kom ind til en flad og ganske udmærket afslutning, men den tyske keeper reddede flot. Første halvleg sluttede med et pres fra Granada, som gav flere muligheder, men hvor de ikke kom helt tæt på. Kort inde i anden halvleg blev Eric Garcia pillet ud og ind kom Clement Lenglet, som fik et gult kort to minutter senere til stor ærgrelse for Xavi. Til gengæld kunne Xavi juble minuttet efter, da Dani Alves smækkede en sukkerbold ind i feltet på Luuk de Jong, som pandede kuglen i mål og denne gang fik målet lov til at stå. 0-1 til Barca.

Efter en times spil blev Jutgla pillet ud efter en anonym indsats, hvor han primært brugte en masse kræfter rent defensivt og kom til kort i offensiven. Han var dog meget isoleret på kanten. Ind kom Ez Abde, som har været ramt af corona, men som nu er klar igen. Også Memphis Depay fik comeback, da Luuk de Jong blev skiftet ud. Med 10 minutter tilbage fik Xavi i den grad noget at tænke over, da Gavi begik et frispark og modtog sit andet gule kort og dermed så han rødt og måtte forlade grønsværen. Han var tidligere i kampen tæt på at begå samme fejl, men holdt sig i skindet lige indtil dette øjeblik. Med 10 minutter igen blev kampen altså vendt på hovedet. Dembélé blev manden, der blev pillet ud og ind kom Alvaro Sanz.

Med fem minutter igen skulle Piqué 10/10 gange være vist ud. Han havde lige modtaget et gult kort og stormede ned i en tackling bagfra. Selvom han ikke skadede sin modstander, så var det absolut hensynsløst og skulle være takseret til et gult kort og dermed rødt. Dommeren afviste dog Granada-spillerne og lod Piqué blive på banen.

Barca var presset totalt i bund i de sidste 10 minutter efter Gavis gule kort og med et enkelt minut tilbage på uret bragede Puertas bolden op i krydset med hjælp fra overliggeren efter en hjørnesparkssituation, hvor han stod totalt blank. 1-1 og dermed sluttede kampen efter en skuffende afslutning på kampen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder