Annonce


Annonce

Annonce

Efter Barca-skifte: Neymar i retten i Barcelona

Nyheder: Af Søren Nissen - 17. oktober 2022
I formiddags begyndte retssagen mod den tidligere Barca-spiller Neymar Da Silva Santos Jr. Han er blevet anklaget af det spanske skatteministerium og et brasiliansk investeringsfirma ved navn DIS for svig og korruption.

DIS ønsker stjernespilleren og hans far fængslet i fem år, hvor han skal være diskvalificeret fra at spille og betale en erstatning på 149 millioner euro. De spanske anklagere går dog efter to års fængsel til Neymar og en bøde på 10 millioner euro, mens tidligere Barca-præsident, Sandro Rosell, skal have fem års fængsel og en bøde til FC Barcelona på 8,4 millioner euro.Sagen går helt lavpraktisk ud på, at DIS havde 40% af rettighederne til Neymar, da han spillede i Santos, men da salget til FC Barcelona kom i hus, fik de ikke den retmæssige andel af salget.

FC Barcelona og Santos var nået til enighed om handlen af Neymar allerede i 2011, hvor planen var, at han først skulle skifte til FC Barcelona i 2014, når hans kontrakt med den brasilianske klub udløb. I mellemtiden valgte Santos at forlænge med ham til 2016, men forhandlede så en aftale på plads med den catalanske klub, så han kunne skifte allerede i 2013 for en sum på 17 millioner euro. Derfor opkrævede DIS 40% af de 17 millioner euro.

Sagen er bare den, at transfersummen var langt højere. DIS’ advokater mener, at den samlede pris nåede helt op på 82 millioner euro, og de fik derfor et fejlagtigt lavt beløb, hvilket nu har ledt til denne retssag, hvor bl.a. Josep Bartomeu også var med inde i retssalen.

Selvom der tidligere har været stridigheder mellem netop Neymar og FC Barcelona er de denne gang på samme hold, og de forsøger at undgå nogen form for straf. Her holder Neymars advokat, Maria Messo, fast i, at hele denne sag har udspillet sig i Brasilien, hvor han juridisk ville være uskyldig – mest af alt fordi lovparagrafferne er meget tynde eller ikkeeksisterende på dette område i det sydamerikanske land. Advokaten argumenter for, at spanske domstole mangler juridiske kompetencer samt argumenter for at kunne gennemføre retssagen.

Ikke desto mindre vil Neymar vidne i morgen, tirsdag, efter egen anmodning. Rigtigt skulle han have gjort det fredag, men der spiller Paris Saint Germain. Som erklæret fodboldfan, kunne dommeren i denne retssag godt give lov til det.

Neymar, hans far samt Sandro Rosell og Josep Bartomeu
Efter Barca-skifte: Neymar i retten i Barcelona Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Efter Barca-skifte: Neymar i retten i Barcelona

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder