La Liga: Athletic Bilbao 0-1 FC Barcelona

La Liga - 12. marts 2023

Der var nærdueller hvert minut på San Mamés, da Athletic Bilbao bød Barca op til kamp. Barca fik aldrig gang i deres flydende pasningsspil og i stedet handlede det om at matche baskernes fysiske og hårde spil samtidig med, at flere af Barca-spillerne løb rundt med risikoen for at misse El Clásico med karantæne som følge af for mange gule kort.

Ter Stegen, Roberto, Koundé, Christensen, Balde, De Jong, Busquets, Gavi, Raphinha, Lewandowski og Ferran Torres

68' F. Torres Kessié
84' Roberto M. Alonso
84' Raphinha Ansu Fati
90+5' Gavi Alarcon

- 0-1 45+1' - Raphinha

Kampene mellem FC Barcelona og Athletic Bilbao på San Mamés er aldrig kedelige og altid underholdende og det var ikke anderledes søndag aften, da Barca-spillerne løb ind på det imponerende stadion. Baskerne, der har Ernesto Valverde på bænken, startede som de typisk plejer: De går op i presset, sidder tæt på sine modstandere og forsøger at spille bolden ned langs kanterne til deres hurtige spillere. Det var dog Barca, som var tættest på først, da Sergi Robertos indlæg ikke blev opfanget af Raphinha og i stedet stod Ferran Torres umarkeret få meter bagude. Han flugtede bolden afsted, men den sneg sig tæt på forbi den ene opstander.

Efter et kvarter skulle Robert Lewandowski så have scoret, men hans mangel på form efter en skade samt skarphed siden VM blev totalt udstillet. Frenkie de Jong opfangede hurtigt en gylden chance, da han modtog bolden på midten af banen og sendte den perfekt i dybden til Lewandowski, der var alene med keeperen. Men Barcas angriber tog et for langt træk og så løb chancen ellers ud i sandet. 10 minutter senere var det tæt på at gå galt i den anden ende, da Koundé og Ter Stegen ikke talte samme sprog. En lang aflevering fik lov til at hoppe i mellem dem, men da Berenguer ikke var vågen, slap catalanerne med skrækken.

Bare få minutter senere var det tæt på igen i Barcas felt, da et hjørnespark fandt Raul Garcia, som satte hovedet på og så var det overliggeren, som reddede for Barca. Der var generelt set ikke mange chancer, men til gengæld en del frispark, boldtab og hårde dueller. Mens dommeren gjorde sig klar til at fløjte til pause kom der spænding på San Mamés, da Busquets sendte bolden ud i højre side til Raphinha, som tog bolden til sig og smækkede den i mål med højrebenet. Det første TV-billede viste klart, at der ikke var offside, men VAR-dommerne skulle alligevel kigge den igennem over længere tid før de kunne godkende mål. 0-1 på San Mamés og så var der ellers pause.

Lewandowski indledte anden halvleg med en god mulighed, men havde ikke skarpheden med sig. Ellers var det sparsomt med mulighederne i anden halvlegs indledning og med 25 minutter igen blev Ferran Torres pillet ud efter en kamp, hvor han havde kæmpet meget, men hvor han led under, at Barca mere kæmpede sig igennem kampen end at de dominerede og spillede smuk fodbold. Franck Kessié kom på banen i stedet. Få minutter senere var baskerne tæt på en udligning, da Berenguer blev sendt afsted og kom dybt ind i feltet hvor han trykkede af, men Christensen fik et touch på skuddet, som tog lidt af farten før Ter Stegen kom helt ned ved roden af stolpen og fik skubbet bolden til hjørnespark, som der ikke kom noget ud af .

Bilbao begyndte at presse Barca-spillerne længere tilbage mod kampens slutning og det var tæt på at give pote, da indskiftede Iker Muniain sendte en flot afslutning afsted, som Ter Stegen i fuld længde fik skubbet ud til hjørnespark med en verdensklasse redning. På hjørnesparket kom Nico Williams frem til en gigantisk mulighed, hvor Ter Stegen igen var i fuld længde med en ny fantastisk redning. Der blev dog dømt offside - men redningen kan der ikke pilles ved! Fremragende af Barcas tyske mur.

Med syv minutter igen foretog Xavi to ændringer, da Alonso og Ansu Fati erstattede Raphinha og Roberto. Der gik kun ganske få minutter før Bilbao fik noget ud af deres massive pres, da en lang aflevering op til lynhurtige Iñaki Williams satte Barcas forsvar på bagenden og så spurtede Williams ellers op til Ter Stegen og sparkede den knaldhårdt i mål til 1-1. Målet virkede ganske legalt hele vejen igennem, men VAR-dommerne havde set en situation i opspillet hvorfor dommer Gil Manzano skulle ud og tjekke skærmen og kom frem til, at målet skulle annulleres, da Iker Muniain havde hånd på bolden. Derfor stadig 0-1 på måltavlen efter 90 minutter.

Tre minutter inde i den syv minutter lange tillægstid var det i flere omgange tæt på en udligning. Iñaki Williams snød totalt Balde og kom frem til at kunne sende et fladt indlæg ind til brormand Nico, der dog ramte den totalt skidt lige foran målet, da Alonso fik rettet bolden et par centimeter. Bilbao fik en ny skudmulighed, som blev blokeret af Koundé på stregen før den igen faldt ud til en Bilbao-spiller - denne gang Yuri Berchiche - men hans flugter blev reddet af Alonso ihærdige blokeret inden den gik i mål. Barca red stormen af og vandt tre uhyre vigtige point på en af Spaniens sværeste udebaner. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder