Annonce


Annonce

Annonce

La Liga: Barcelona 1-0 Sevilla

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 30. september 2023
FC Barcelona er stadig ubesejrede og topper nu La Liga efter en hårdt kæmpet 1-0 sejr over Sevilla på Montjuic Olympic Stadion fredag aften. Det var en flot kamp af catalanerne som undervejs brændte en del chancer - især i første halvleg skulle Xavis tropper have scoret minimum to mål, men det blev dog Real Madrid legenden og Sevilla nye stopper, Sergio Ramos, som blev matctvinder, da han scorede i gæsterne eget net.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Cancelo, Kounde, Christensen, Balde, Raphinha, Gavi, Gundogan, Yamal, Lewandowski og Felix.

37' Lopez F. Raphinha.
71' Torres F. Joao Felix.
82' Romeu O. Yamal L.


Mål
- 1-0 76' - Ramos S. (selvmål)


Begge mandskaber viste stor klasse i første halvleg og der blev ikke givet så meget som en centimeter på banen. Kampens dommer havde godt styr på begivenhederne og tillod mange fysiske nærkampe uden at fløjte for frispark i alle duellerne.
Barca var mere på bolden og begyndte så småt at dominere, finde åbninger og udnytte kombinationerne til at lirke sig igennem Sevillas forsvar. Barcelonas største chance stod Joao Cancelo for da han løb gennem tre forsvarer og serverede bolden flot for Joao Felix, som ellers oplagt ville kunne have scoret med en velplaceret inderside, men som valgte at skyde hård mod mål og istedet ramte overliggeren - i en uheldig sekvens for portugieseren.

Jules Kounde var også tæt på med et hovedstød efter indlæg fra Ilkay Gundogan mens Fermin Lopez, som erstattede en skadet Raphinha, ligeledes missede foran kassen. Det unge stjernefrø Lamne Yamal serverede ellers bolden på et sølvfad for Fermin Lopez men sidstnævnte havde ikke nok saft og kraft i sin afslutning.

Det var en aktionfyldt første halvleg fyldt med underholdning. Men kunne Barca fortsætte deres dominans i anden halvleg eller skulle Sevilla få vendt kampen ?

Xavis mandskab så ihvertfald stærke ud i starten af anden halvleg og tvang Sevillas forsvarsspillere til at forsvare dybt og dermed var der endnu flere fysiske dueller mellem angriberne og forsvarsspillerne - endda hos begge hold, som jo gjorde at de gule kort begyndte at blive trukket op af dommeren.
Som anden halvleg skred frem fik Sevilla dog bedre fat og bed fra sig, så udeholdet kunne have bragt sig foran da Ivan Rakitics hovedstød ramte sidenettet i en situation hvor Sevilla havde momentum og hvor det begyndte at se jævnbyrdigt ud.

Man kunne tydeligt fornemme at Sevilla intet havde at tabe og at de spillede frit og bedre i den sidste del af kampen, men med 15 minutter tilbage var det alligevel fortjent da Barcelona kom foran med 1-0 efter et flot indlæg af Ferran Torres til Lamine Yamal som headede bolden direkte på fødderne af Sevilla-stjernen Sergio Ramos, som lettere kluntet fik ramt kuglen på skinnebenet så bolden trillede i eget net - uden chance for Sevillas målmand.

Chancerne fortsatte til Barcelona og der kunne nemt være scoret til både 2-0 og 3-0 og dermed kunne have slukket spændingen helt, men det endte istedte med at La Ligas mestre måtte se sig nødsaget til at forsvare 1-0 føringen hjem i de sidste minutter af kampen og spille mere taktisk og defensivt - en taktik som lykkedes og Barca kunne forlade banen med en fortjent sejr i baggagen.

Og lad os være ærlige. Denne 1-0 sejr føles enormt befriende og endda ekstra god, netop fordi at det blev en vis Sergio Ramos som var hovedårsagen bag Barcas succes her til aften. Det blev alligevel en god aften.

Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


La Liga: Barcelona 1-0 Sevilla

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder