Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

5 grunde til at Denis Suarez vender tilbage

Nyheder - 11. marts 2016




Han var forbi både Celta Vigo og Manchester City, inden han landede i Barcelona i 2013. Herefter har Denis Suárez været udlånt til både Sevilla og senest Villarreal, som endte med at købe ham. Barcelona havde dog inkorporeret en tilbagekøbsklausul i kontrakten. En klausul, man ser ud til at være fast besluttet på at benytte sig af i det kommende transfervindue. Dermed ser det ud som om der for en gangs skyld er hold i rygterne om, at han vil være at finde på Camp Nou til næste sæson. Her følger fem punkter, der forklarer hvorfor.

Først og fremmest har manden på sidelinjen, Luis Enrique, anmodet om at man henter ham tilbage og indlemmer ham i truppen. Enrique er imponeret over den unge mands udvikling. Var tingene op til Enrique alene, havde han købt ham allerede i januar, men det skete som bekendt ikke. Denis Suarez’ rolle i klubben vil sandsynligvis blive som back-up for Busquets, Iniesta og Rakitic. Han vil træde ind på holdet og skærpe konkurrencen med Arda Turan, Sergi Roberto og Rafinha.

I tråd med Enriques begejstring for Suarez’ udvikling, kan man se på, hvad han har præsteret imens han har været udlånt. I sin tid i Sevilla, var han sit holds bedste i den europæiske Super Cup mod Real Madrid. Ikke desto mindre, mistede Unai Emery troen på den unge spanier. Det resulterede i skiftet til Villarreal, hvor han er en vigtig brik i Villarreal-træneren Marcelinos planer. Han har foreløbig spillet 33 kampe i alle turnerninger og krydret det med fire mål.

En anden vigtig pointe i forhold til mulighederne for at hente Denis Suarez retur til Camp Nou er prisen. Qua tilbagekøbsklausulen i hans kontrakt, skulle det angiveligt være muligt for Barcelona at hente den 22-årige midtbanemand tilbage for tre millioner euro. Oveni i den særdeles favourable pris, er det ydermere værd at tage med i sine beregninger, at Denis Suarez profilmæssigt passer fantastisk til Barcelona; Han er god mellem kæderne, god på bolden og kan også komme i feltet. Derudover kender han klubben, hvori han var én af de mange b-spillere, der spillede fantastisk i 2013-2014-sæsonen.

Denis Suarez’ udvikling er desuden et udmærket skudsmål for unge Barca-talenter, der gerne vil have succes på førsteholdet. La Masia producerer massevis af talent og det er selv sagt ikke alle, der får indfriet den store drøm. I tilfældet Denis Suarez var han nødt til at forlade klubben, udvikle sig og – som det ser ud nu – vende tilbage som en bedre fodboldspiller. En måde at gøre tingene på, som flere på La Masia måske skulle efterligne, når de når den alder, hvor ens talent kræver fuld spilletid. Eksempelvis spilletid i en liga af kvalitet, som man ikke finder hvor Barca-B spiller i øjeblikket.

Det bliver spændende at se, hvad der bliver besluttet på direktionsgangen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


5 grunde til at Denis Suarez vender tilbage

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder