La Liga: Real Madrid 3-2 FC Barcelona

La Liga - 21. april 2024

Der var mål, da Real Madrid tog imod FC Barcelona i La Liga søndag aften. Men som altid var der også tvivlsomme kendelser. Hos Barca følte man, at dommeren gav et gratis straffespark til Real Madrid mens catalanerne også mente, at Yamals forsøg havde passeret målstregen uden at dommeren godkendte som mål.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, De Jong, Christensen, Gündogan, Yamal, Lewandowski og Raphinha

45+7' De Jong Pedri
64' Lewandowski Ferran
64' Raphinha Felix

- 0-1 6' - Christensen
- 1-1 18' - Vinicius (Straffespark)
- 1-2 69' - Fermin
- 2-2 73' - Lucas
- 3-2 90+1' - Bellingham

FC Barcelona var på jagt efter de tre point på Bernabeu, da de mødte op til kamp søndag aften. Allerede seks minutter inde smækkede Raphinha et hjørnespark ind i feltet, som Andreas Christensen kom højt på. Han pandede sikkert bolden i mål og således fik Barca en god start - på måltavlen. Det var ikke en god start rent spillemæssigt, for catalanerne lignede sig selv som i kampene mod PSG, hvor de gav al initiativ til Real Madrid og pakkede sig ned foran eget felt og satsede på omstillinger. De kom dog frem til boldbesiddende perioder.

Otte minutter inde var det tæt på 1-1, da Modric headede en bold videre til Vinicius, som dog hårdt presset bankede bolden over mål. Det var Real Madrid, som var mest på bolden og som kørte den rundt mens Barca-spillerne løb forgæves efter den. Det gik galt - eller ikke - efter 18 minutter, da Cancelo svagt blev sat af Lucas, som siden løb ind i Cubarsís ben, som allerede stod plantet på jorden og af ufattelige grunde valgte dommeren at pege på pletten uden at se situationen igennem. Straffe til Real Madrid, som Vinicius satte ind til 1-1 selvom Ter Stegen hoppede til den rigtige side.

Efter Barcas mål og en halv time frem så man ikke meget til catalanerne. Real Madrid sad tungt på bolden og spillede den fint rundt uden Barca kunne få kontrol over kuglen når de endelig fik den. Barcas midtbane var skilt fra hinanden og der var ingen catalansk kontrol. Men catalanerne kom af og til frem og Lewandowski havde et fint hovedstødsforsøg før der kom drama 26 minutter inde. Raphinah smed et hjørnespark fladt ind, som Yamal rettede af. Lunin fik lappen på og så gik der VAR i den. Adskillige minutter skulle der gå for at finde ud af, om bolden havde passeret stregen eller ej. Uden mållinjeteknologi kunne det ikke slås fast og bolden blev dømt ud af målet. Dermed fortsat 1-1. Kort tid efter ville Yamal have straffespark, da Camavinga ramte hans fod, men dommerens fløjte forblev tavs. Der kom et par skudmuligheder til sidst i halvlegen - bl..a fra Raphinha, Modric og Gündogan, men det var aldrig helt tæt på.

Til gengæld fejlede Christensen stort lige inden pausen, da han mistede bolden og så satte Real Madrid fart, men Christensen kom flot tilbage og gik all ind med en tackling inde i feltet, som han suverænt vandt. Halvlegen sluttede kedeligt for Barca, da De Jong og Valverde begge løb mod en løs bold, og det endte med at De Jongs fod kom slemt til skade og så måtte han bæres fra banen mens hovedparten af Real Madrids fans klappede ham ud.

4 indlæg 4

Der var ikke meget at skrive hjem om i starten af anden halvleg. Fermin Lopez erstattede Andreas Christensen ved start af anden halvleg hvilket var af taktiske årsager. Barca så mere til bolden i anden halvleg end i første halvleg, men det var sporadisk med muligheder. En time inde blev Lewandowski og Raphinha pillet ud for Ferran og Felix - og igen blev Vitor Roque udeladt. Det var tæt på at give pote, da Ferran Torres blev sendt igennem alene med Lunin hårdt presset bagfra, men han havde ikke indstillet sigtekornet - han sparkede bolden forbi målet.

Ferran Torres tog dog en lille revanche kort efter, da han løb ind i feltet på et indlæg fra Yamal og gav Lunin problemer. Keeperen måtte reagere hurtigt, da Ferran lod bolden gå, og da Lunin ikke kunne holde bolden, boksede han den lige ud i fødderne på Fermin, som sparkede bolden i mål og så stod der 1-2 på Bernabeu. Glæden varede dog kort som set så mange gange før hos Barca. Fire minutter senere smed Vinicius bolden ind i feltet og her så Cancelo overhovedet ikke at Vazquez kom i ryggen på ham og så scorede han til 2-2. Forfærdeligt forsvarsspil af Cancelo, som da heller ikke fik meget hjælp af Pedri, der har det med at glemme de defensive pligter. Med 12 minutter igen fik Vinicius en friløber mod Ter Stegen, men den tyske keeper fik reddet den enorme chance og holdt Barca inde i kampen.

Med ganske få minutter igen fik Real Madrid en stor chance, da Bellingham og Joselu nærmest trådte i hinanden for at få bolden i mål, men det endte med at Joselu bankede bolden i sidenettet. Netop som uret havde rundet 90 minutter diskede Pedri op med endnu en omgang sløset defensivt arbejde, som så ofte før. Brahim Diaz fik lov til at skovle sig forbi Pedri, og selvom Pedri løb i ryggen på ham, turde han ikke gå ind i duellen og så kunne Diaz sende den ud på kanten, hvor den blev slået ind til Bellingham, der scorede til 3-2 og så var det godnat til FC Barcelona og La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder