Annonce


Annonce

Annonce

Officielt: Barca vil have El Clásico omspillet!

El Clasico - 22. april 2024
FC Barcelona-præsident Joan Laporta har i dag udgivet en video, hvor han taler om situationen i går. Her dirigerede Lamine Yamal Raphinhas hjørnespark mod mål og selvom Lunin var inde og skubbe bolden ud af mål, så vurderede dommeren ikke at der var mål.

Som bekendt er der ikke mållinjeteknologi i spansk fodbold, så det var udelukkende baseret på tv-billederne, at dommerne i VAR-rummet ikke kunne se om bolden var inde og derfor fik Barca altså ikke lov til at juble. Nu har Barca anmodet om billeder og lyd fra den tekniske dommerkomité og skulle det vise sig, at der rent faktisk var mål, så afviser Barca ikke at anmode om at spille kampen om. Det bekræfter Laporta i dag.

- Som alle ved, har jeg aldrig været en stor fan af VAR, fordi jeg mener, at når det bliver brugt, fjerner det fodboldens spontanitet. Men det, jeg går ind for, er, at nu hvor vi har det, så bruger vi det altid for at undgå fejl, der kan føre til urimelige beslutninger, kom det indledningsvist fra Laporta.

- Denne udtalelse kommer ikke kun på baggrund af Barca fans mangel på glæde fra i går, men jeg fremhæver også det faktum, at selvom det er et værktøj, der er blevet brugt i noget tid, så fortsætter det med at skabe forvirring med modstridende kriterier i forhold til kampe og hold og derfor vil FC Barcelona også gerne fremhæve styrken af vores turnering, og at vi har succes og følges af millioner af fans rundt om i verden, men vi kan ikke undtages fra kritik når brugen af VAR underminerer vores produkt.

- Vi forstår de vanskeligheder, som dommerne står over for, men det er af den grund, at sådanne værktøjer findes (som VAR), som skal hjælpe turneringen til at blive mere retfærdig og ikke omvendt. I går var der flere diskutable hændelser, men blandt dem alle er der en, der er afgørende og kan ændre spillets resultat. Her taler jeg om Lamines mål. Som klub ønsker vi at være sikre på, hvad der skete, og det er derfor, at vi fra FC Barcelona vil rette en øjeblikkelig anmodning til den tekniske dommerkomité hos det spanske fodboldforbund om en omfattende samling af optagelser og lyd fra hændelsen.

- Hvis klubben, når denne dokumentation er blevet analyseret, forstår, at der er begået en fejl i revisionen af hændelsen, vil vi træffe alle tilgængelige foranstaltninger for at vende situationen, uden naturligvis at udelukke eventuelle nødvendige retsskridt. Hvis det bekræftes, at det var et lovligt mål, vil vi gå videre, og vi afviser ikke at anmode om, at kampen spilles om, ligesom det er sket i en anden kamp i Europa på grund af en VAR-fejl. Til sidst vil jeg gerne understrege, at på trods af vores fokus på denne hændelse, er vi også uenige med forskellige andre situationer, der fandt sted under kampen, og som kunne have været gennemgået ved hjælp af VAR.

- Til medlemmer og Barca-fans: Situationen tvinger os ind i dette efter at have været udsat for forskellige hændelser på banen, som har skadet os og givet en fordel til vores modstander, og det sammenlagt afspejler forskellen i point, som der er i toppen af tabellen i La Liga.

Her kan man se, at bolden var over stregen Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Officielt: Barca vil have El Clásico omspillet!

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

Ugens mest læste

Seneste nyheder