Champions League: FC Barcelona 1-4 PSG

Champions League - 16. april 2024

FC Barcelona havde en gylden chance for at spille sig i Champions Leagues semifinale for første gang i fem år, da de med 3-2 fra første kamp tog imod PSG hjemme på Montjuic, hvor der var en rigtig god stemning. Den gode stemning blev endnu vildere 12 minutter inde i kampen, men så tog fanden ved Barca og de tabte stort.

Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo, De Jong, Gündogan, Pedri, Yamal, Lewandowski og Raphinha

34' Yamal Martinez
62' Pedri Ferran
82' De Jong Fermin
82' Cancelo Joao Felix

- 1-0 12' - Raphinha
- 1-1 40' - Dembélé
- 1-2 54' - Vitinha
- 1-3 61' - Mbappé (Straffespark)
- 1-4 89' - Mbappé

FC Barcelona havde en smal føring med sig til returkampen i Champions Leagues kvartfinale mod PSG, men det skulle vise sig at blive meget svært for catalanerne. Til trods for hjemmebanefordelen så var det igen PSG, som tog teten og formåede at holde fast i bolden, men igen var det Barca, som var kyniske, da Araujo smed en bold ud på kanten til Lamine Yamal 12 minutter inde, og så satte han fart forbi Mendes, ind i det lille felt til Raphinha, der nærmest ubevidst sendte i bolden i mål til 1-0 og sammenlagt 4-2 og så var alt godt på Montjuic.

Lewandowski var tæt på at øge kort tid efter, da Barca endelig kom over midten igen, men han bankede bolden over mål, hvor dommeren snød Barca for et klart hjørnespark. Barca formåede slet ikke at sætte sig på kampen og løb konstant efter bolden mens PSG sendte det ene angreb efter det andet. I forhold til første kamp havde PSG læst bedre på lektien når Barca kom frem - for Barca formåede ikke at få meget ud af deres boldbesiddelse. Blot ni gange mod PSG's 26 gange i første halvleg havde Barca bolden under kontrol 10 meter over midtbanen.

En halv time inde tog kampen en dramatisk drejning, da Barcola kom alene igennem. Ronald Araujo forsøgte at løbe ham op og holdt en smule fast i skulderen på PSG-manden, der faldt til jorden. Selvom han faldt meget let, så gav Araujo dommeren muligheden for at smide ham ud - og det gjorde han. Frispark på kanten af feltet og nede med en mand med en time igen var ikke nogen god kombination for Barca. Dembélé brændte frisparket, og spillet fortsatte med PSG, der sad på bolden og angreb mens Barca stod tilbage og forsvarede. Barca kunne bare ikke komme over midtbanen og sætte et pres på PSG - hverken med 11 eller 10 mand.

Det røde kort kostede Lamine Yamal pladsen på banen, da Barca skulle gardere sig i forsvaret med Inigo Martinez. Men lige lidt hjalp det. Med fem minutter igen blev et indlæg sendt ind i boksen, hvor Dembélé stod umarkeret bagerst i feltet og han huggede kuglen i mål til 1-1 og sammenlagt 4-3. PSG fortsatte ufortrødent med at mase Barca ned foran eget mål og det var tæt på 1-2 lige inden pausefløjt, da Dembélé smækkede bolden knaldhårdt lige forbi målet. PSG lignede mere Barca end Barca lignede Barca. Der var klasseforskel i boldbesiddelsen.

1 indlæg 11

Tre minutter inde i anden halvleg var billedet det samme: Barca ned foran eget felt og forsvare mens PSG komfortabelt kunne spille bolden rundt og skabe chancer. Hakimi fik fri skudmulighed og selvom det lignede en formsag for Ter Stegen, så snød bolden ham og han formåede lige præcis helt nede ved jorden at sætte lappen på så bolden røg ud til hjørnespark. Et minut senere fik Lewandowski et useriøst gult kort, da Koundé spillede en høj bold op til ham. Polakken havde kun øjnene rettet mod bolden og hoppede op for at heade den videre, men Hernandez valgte frivilligt at hoppe ind i Lewandowskis arm og så takserede dommeren det til et PSG-frispark og et gult kort til stor undren blandt catalanerne.

PSG fortsatte med at vade i chancer og i det 51. minut var det Mbappé, der lagde bolden af til Ruiz' gode venstreben, men han sendte bolden tæt forbi Ter Stegens mål. Barca kunne hverken forsvare eller angribe - det var heldet, som de opsøgte. 10 minutter inde i anden halvleg gik den ikke længere for Barca. Et hjørnespark blev sendt ud på kanten af feltet til Vitinha, der knaldede bolden ned i målhjørnet og så stod der 1-2 på Montjuic og 4-4 sammenlagt. Og Barca havde stadig ikke haft kontrol på kuglen på PSG's banehalvdel. Straks som Barca gav bolden op kom Gündogan frem til en skudmulighed, men han ramte stolpen.

Barca fik ikke bedre betingelser, da cheftræner Xavi 56 minutter inde var så utilfreds, at han sparkede til et banner på sidelinjen. Direkte rødt kort og så måtte brormand og assistent Oscar frem i lyset. Det blev også endnu værre, da Cancelo tre minutter senere nedlagde Dembélé i feltet og så var der straffespark og så scorede Mbappé og så stod der 1-3 og 4-5 sammenlagt. Pedri blev pillet ud og Ferran Torres kom på banen - for nu var Barca bagud sammenlagt og så skulle de frem. En time inde kom der fornyet drama, da Gündogan kom ind i feltet og klokkeklart blev nedlagt af både Vitinha, som ramte Gündogan før Marquinhos også gjorde det. Dramatikken steg til det øverste, da Barca ville have straffe, men dommeren ville ikke høre til det og gik aldrig ud til VAR-skærmen. I stedet blev holdets målmandstræner udvist ligesom Gündogan fik et gult kort.

Med 20 minutter igen var Lewandowski tæt på med et godt skud fra kanten af feltet, som Donnarumma kun kunne halvklare, desværre blev Ferran Torres presset så hårdt, at han ikke kunne sparke returen i kassen. Raphinha fik også en pæn chance, da Ferran Torres linkede godt op med ham og sendte ham i feltet, hvor han med ét træk kom forbi to mand, men hans skud gik forbi mål. Med otte minutter igen gik De Jong og Cancelo ud for Joao Felix og Fermin Lopez. Netop som uret slog 90 satte PSG det sidste stød ind på en omstilling efter et Barca-hjørnespark og efter flere skudmuligheder landede bolden tilfældigt hos Mbappé, der scorede. 1-4 og 4-6 sammenlagt og så var Barca ude af Champions League for denne gang. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder