Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Afsløret: Heller ikke Ronaldo betaler skat

Nyheder - 2. december 2016




Igennem hele 2016 har Lionel Messi, Neymar, Mascherano og andre spillere måtte høre på, hvordan de har forsøgt at snyde sig til flere penge ved at sende indtægter rundt mellem selskaber og på den måde snyde skattevæsenet. Nu er nye sager dukket op - og her er det Cristiano Ronaldo, som ikke har betalt den rette sum i skat.



Football Leaks har fået fingrene i flere millioner dokumenter, som siden er overdraget til tyske Der Spiegel, som så har undersøgt og gravet i sagerne. Her er det kommet frem, at Ronaldo, der blandt andet kører et samarbejde med danske JBS, får sendt penge fra Irland til De Britiske Jomfruøer - i dette skattely gemmer Ronaldo således over en milliard danske kroner, ifølge Politikken, Der Spiegel og Football Leaks.

Ronaldos personlige sponsorindtægter fra blandt andet Nike, Toyota og Armani fra 2009 til 2014 gik fra et irsk selskab videre til et skuffeselskab på De Britiske Jomfruøer, erfarer Politikken, som skriver, at de også har fået indblik i det via. Der Spiegel. Først i 2014 valgte Ronaldos team at deklarere en mindre del af indtægterne.



Ifølge Politikken scorede Ronaldo 1,1 milliard danske kroner på sponsoraftaler og heraf deklarerede han hvad der svarer til blot 3,8 procent i skat. Efter at sager er blevet kørt mod Neymar og Messi, så er turen nu kommet til Ronaldo, og de spanske myndigheder har nu sat sig på sagen og er ved at undersøge omstændighederne.

Selvangivelsen, som blev lavet af Ronaldos team, blev indleveret december 2014 og altså lige inden, at en ny regel trådte i kraft i Spanien, som sørgede for en halvering af skatteprocenten for udenlandske spillere i landet. Måneden forinden havde Ronaldo sikret sig et salg af sine marketingrettigheder fra 2015 - 2020 hvilket han fik 560 millioner kroner for. Kun 15 procent af dette beløb blev angivet til det spanske skattevæsen.

Kilder
Politikken
Der Spiegel
Football Leaks Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Afsløret: Heller ikke Ronaldo betaler skat

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder