Barcelona sejrede i Doha: 5-3

Nyheder - 13. december 2016

Der var mål - og masser af dem, da Barcelona i Qatar mødte Al Ahli i en venskabskamp i et tætpakket kampprogram i forbindelse med catalanernes sponsoraftale med Qatar Airways. MSN-trioen fik en halv time på banen og kom alle på tavlen.

Cillessen, Vidal, Piqué, Mascherano, Digne, Rakitic, Gomes, Rafinha, Messi, Suárez og Neymar

Ter Stegen, Masip, Busquets, Denis, Arda, Iniesta, Borja Lopez, Alena, Paco, Alba, Roberto og Umtiti.

- 3-5 65' - Assiri

Barcelona indledte opgøret med klar dominans, helt som ventet, og fik stor udbytte af deres kvalitet inden for 20 minutter. Suárez snittede Messis indlæg i mål til 1-0, to minutter senere knaldede Messi selv bolden i mål mens Rafinha lagde den af til Neymar, som med en følt inderside gjorde det til 3-0. I blandt de tre mål ramte Neymar endda den ene opstander, mens Al Ahli formåede at komme frem til to knap så farlige forsøg.

Efter en god halv time blev Messi, Suárez, Neymar og Piqué skiftet ud til fordel for Denis Suárez, Arda Turan, Samuel Umtiti og Paco Alcacer. Venskabskampen tillader udskiftninger, som det passer trænerne. Kort efter kom Al Ahli til to fine muligheder, men Cillessen stod godt imod.

Kort inden pause fik Paco Alcacer en gigantisk mulighed for at score, da han modtog bolden dybt inde i feltet. Han lagde den til rette, kom lidt i ubalance, men skød alligevel - bolden blev dog reddet. Starten af anden halvleg bar præg af et straffespark til hjemmeholdet, begået af indskiftede Masip, og som Omar Abdulrahman elegant vippede i mål - en såkaldt 'panenka'. Sergi Roberto kom også på banen fra anden halvlegs start. Gomes gik ud.

Paco Alcacer har ikke haft heldet med i de officielle kampe, men denne venskabskamp kan give ham et skub. Kort efter Al Ahlis mål steg han til vejrs og pandede Rakitic indlæg i mål til 4-1 og kort efter blev det 5-1 ved Rafinha efter en rigtig flot dribletur helt ind i feltet, før han rundede keeperen og sparkede bolden i mål.

Efter lidt over en time blev Rakitic, Rafinha, Mascherano, Vidal og Digne pillet ud. Ind kom Alena, Iniesta, Busquets, Borja Lopez og Alba.

Mål nummer syv kom også og denne gang var det Sergi Roberto og Masip, som fejlede. Mascherano stod pludselig med to mand og blev let kørt rundt om. Fra en spids vinkel forventede Masip indlægget, men i stedet sparkede Assiri den i kassen til 5-2. Sergi Roberto var fra den igen kort efter og fra hans side blev et indlægget smækket ind til en helt umarkeret Assiri, som let sendte bolden i mål til 3-5.

Indskiftede Alena måtte med 10 minutter igen forlade banen med noget der lignede en lårskade. Barcelona måtte derfor fortsætte kampen med 10 mand, da Enrique havde benyttet alle indskiftere (alle mand på bænken udover Ter Stegen).

Kampen sluttede 5-3 og dermed fik Barcelona overstået en kamp, som de i bund og grund var blevet betalt for at spille gennem deres aftale med Qatar Airways. Næste opgør er hjemme mod Espanyol i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder