Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Længere interview med Sergio Busquets

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 4. oktober 2017




Sergio Busquets befinder sig netop nu i Madrid, hvor han er samlet sammen med resten af det spanske landshold for at gøre sig klar til de sidste to gruppespilskampe i VM-kvalifikationen. Busquets er altid et af de første navne på holdkortet hos FC Barcelona og Spanien, når startopstillingen skal sættes.

På mandag kan den 29-årige midtbanespiller spille sin kamp nr. 100 for landsholdet, når Spanien skal en tur til Israel for at møde israelerne i den sidste gruppespilskamp i VM-kvalifikationen. Det spanske landshold skal dog først møde Albanien på fredag, men her sidder Busquets over med karantæne. Det spanske medie SPORT var taget en tur til den spanske landsholdslejr i Madrid, hvor de foretog et længere interview med Busquets, hvor spanieren svarede på lidt af hvert.



Allerførst vil vi spørge dig omkring situationen med Piqué. Hvad er status lige nu?
Det er en meget vanskelig situation, men lige nu fokuserer vi allesammen på det sportslige og ser frem mod de kommende landskampe. Piqué er også 100% indstillet på at spille de kommende landskampe.

Har landstræneren sagt noget angående situationen med Piqué?
Vi tog allesammen en snak i omklædningsrummet, hvor vi allesammen blev enige om, at vi skal ikke lægge for meget i det. Kampen mod Albanien er meget vigtig, så vi fokuserer kun på den og ikke på andre ting lige nu.

Lad os tale om fodbold. Hvad betyder det for dig, at du kan spille din kamp nr. 100 for landsholdet på mandag?
Det bliver meget specielt. Jeg er meget spændt. Jeg sidder desværre over mod Albanien med karantæne, så jeg ser meget frem til at spille på mandag mod Israel. Det er noget af en milepæl, som jeg er meget stolt af.

Føler du dig bedre denne sæson?
Både på landholdet og i FC Barcelona er vi meget kompakte nede i defensiven, hvor vi gør det svært for modstanderens offensiv at komme igennem. På banen er vi et hold, hvor vi arbejder sammen som et kollektiv.

Føler du dig vigtigere på holdet end nogensinde før?
Jeg har altid følt, at jeg har været vigtig. Ikke vigtigere end nogen anden på holdet, men jeg har altid følt, at jeg har noget at bidrage med.

Den bedste måde at forsvare er ved at have boldbesiddelse?
Ja, det er rigtigt. At forsvare med bolden er det bedste. Du gør det svært for modstanderen at score, når du kører bolden rundt hele tiden i små kombinationsspil. Jeg er meget heldig med, at jeg er omgivet af spillere, som er verdensklasse til det.

Bemærker du nogensinde, at man aldrig snakker om at finde en afløser for Sergio Busquets?
Det er vel et godt tegn. Men man kan aldrig føle sig sikker i fodboldverdenen. Der er mange spillere med samme karaktertræk, som kan spille min position perfekt.



Synes du, at landskampspauserne er en god ting i fodboldverdenen?
Jeg har intet imod det. Dog føler jeg lidt med spillerne fra Amerika, som spiller i Europa. De har lange ture frem og tilbage, når de skal spille med landsholdet. De får ofte jetlag og vender tilbage fra landskampspausen med mindre energi end os andre. Det er lidt mere kompliceret for dem end f.eks. mig selv, som møder op her i Madrid med meget energi.

Næste opgave på klubplan er mod Atletico Madrid. Er det jeres første store test i sæsonen?
Det er muligvis den største test indtil videre. Men vi må ikke glemme, at vi har mødt Juventus og Sporting Lissabon i Champions League, hvor vi har besejret begge. At møde Atletico Madrid på deres hjemmebane er altid en af de sværeste kampe i sæsonen, men vi kommer dertil med stor selvtillid, da vi endnu ikke har smidt nogle point denne sæson. Indtil videre, så har vi ikke haft nogen dårlig dag, og vi tog allesammen på landskampspause med positiv energi.


Den næste opgave for Barca-mandskabet er først lørdag d. 14 oktober, når man skal en tur til Madrid for at møde Atletico Madrid, der lige nu er 6 point bagved FC Barcelona. Der venter dog først en landskampspause, hvor mange af FC Barcelonas spillere skal repræsentere deres hjemland, når det gælder de altafgørende kvalifikationskampe om at komme med til VM i Rusland i 2018 næste sommer. Heriblandt Sergio Busquets.


Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Længere interview med Sergio Busquets

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder