Barcelona spillede en stor kamp rent kollektivt og Messi og Iniesta stod ganske godt ud med forrygende enkeltmandspræstationer. Selvom Espanyol overordnet set aldrig var tæt på noget, så formåede de alligevel at udnytte en enkelt mulighed undervejs.

Ter Stegen, S. Roberto, Piqué, Mascherano, Alba, Denis Suárez, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez og Neymar

- 3-0 69' - Alba
- 3-1 79' - Lopez
- 4-1 90' - Messi

7'
- Første store chance - et godt kontraangreb af Barcelona. Suárez sætter sin direkte modstander af, spiller bredt til Neymar, som straks sender den over i modsatte side til Messi, som dog sender bolden forbi målet med højrebenet. Kontraangrebet blev startet af en Mascherano-tackling og efterfølgende Iniesta-aflevering.

18' - MÅL!!
- Forrygende mål! Igen er det Mascherano, som glider ned og redder. Iniesta tager imod og sender straks en høj aflevering op i angrebet til Luis Suárez, som tager den perfekt med sig i sit løb. Han stormer ind i feltet og scorer sikkert til 1-0.

29'
- Voldsom kontra igen af Barcelona. Denne gang kommer Neymar forbi sin mand, trækker ind i feltet og finder Messi. Argentineren leger lidt med bolden før han fyrer kanonen af, men bolden stryger lige forbi målet.

50'
- Ny stor mulighed til Barcelona. Denne gang er det Messi, som drejer rundt om sig selv og sender en forrygende bold i dybden til Suárez. Han kommer tæt på det lille felt og trykker af, men Lopez får lige rettet bolden til hjørnespark.

66'
- Caicedo nedlægger Messi i et kontrastød og får korrekt gult kort. Det skulle dog have været rødt, da selvsamme Caicedo gik ned i en alt for hård duel med Busquets i første halvleg.

66' - ind-/udskiftning
- Denis Suárez, der har spillet en rigtig dårlig kamp, går ud. Ind kommer Rafinha.

67' - MÅL!!
- Fuldstændig magisk mål! Iniesta mister fodfæstet, men kommer hurtigt op, laver to hurtige fodskifte og tørrer tre mand før han får den videre til Messi. Han kører fuldstændig rundt med fire mand før han trykker af. Indskiftede Roberto kan kun halvklare og på returen står Suárez klar til at score til 2-0.

69' - MÅL!!
- Så er Messi der igen! Han kører gennem Espanyols forsvar og bliver slået ud af balance. Jordi Alba stormer dog ind i boldens bane og hugger den i kassen til 3-0.

75' - ind-/udskiftning
- Busquets går ud. Umtiti kommer ind.

79' - MÅL!
- Espanyol sætter gang i et kontrastød og det udvikler sig til et mål af David Lopez, som banker bolden op i det ene kryds uden chance for Ter Stegen.

87'
- Messi igen! Han spiller et-to med Neymar og får en modstander til at sætte sig ned med en skudfinte. Han kører bolden frem og trykker af, men den sniger sig forbi den fjerneste stolpe.

90' - MÅL!!
- Vidunderligt mål af Messi! Han stormer frem i et angreb, finder Suárez, som vipper bolden over Espanyols forsvar, hvor Messi med en lille berøring sender bolden mellem benene på keeperen og scorer til 4-1.

90+3'
- Tæt på af Neymar, som bliver spillet fri inde i feltet, men han viser for meget hvor han vil sparke bolden hen, og så kan keeperen redde.

- Barcelona sikrer sig sejren i sidste ligakamp i 2016. Nu sættes fokus ind mod Hercules, som man møder i Copa del Rey i midtugen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder