Intenst pokalbrag på San Mamés: 2-1

Nyheder - 5. januar 2017

Barcelona spillede en dårlig første halvleg og blev most ned af Bilbao, som virkede oplagte og klar til kamp. De kom foran 2-0 inden for den første halve time, men i anden halvleg kom Barcelona bedre med. Neymar blev i første halvleg snydt for et straffespark mens Aduriz slap for et rødt kort. Baskerne så dog rødt senere i opgøret.

Ter Stegen, S. Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suárez og Neymar

Masip, Arda, Rafinha, Mascherano, Alcacer, Digne og Gomes

- 1-0 25' - Aduriz
- 2-0 28' - Williams
- 2-1 52' - Messi

2'
- Stor chance til Bilbao. Rakitic giver hjørnespark, og på indlægget kommer San José umarkeret op, men header lige forbi Ter Stegens mål.

12'
- God mulighed til Messi, som finder Alba i venstre side. Backen smækker den fladt tilbage i feltet til Messi som forsøger sig, men hans skud går forbi kassen.

20'
- STOR chance til Piqué! Messi trækker ind mellem to modstandere og smækker bolden ind i feltet til Piqué, men hans ellers gode hovedstødsmulighed går forbi. Her skulle han have ramt målet.

25' - MÅL!
- Bilbaos hårde pres giver endelig pote. Iniesta misser en aflevering på midten og så sætter baskerne fart. Herefter sendes et indlæg ind til Aduriz, som pander den i kassen til 1-0.

28' - MÅL!
- Barcelona lærer ikke af deres fejl. De spiller alt for langsomt og uden sammenhæng. Denne gang misser Alba en aflevering op i banen og så kan Inaki Williams kanonere kuglen i kassen til ydmygende 2-0. Ydmygende i den forstand, at Barcelonas spil rent defensivt slet ikke er til stede.

35'
- KATASTROFALT DOMMERARBEJDE! Aduriz knalder sin albue tilbage i Umtiti og rammer hans strube. Umtiti ligger i jorden i næsten et helt minut og har tydeligvis svært ved at komme til sig selv. Og først når bolden er ude at spil, reagerer dommeren. Klart rødt kort til Aduriz.

40'
- Pinligt af Aduriz, som normalt er ganske sympatisk. Umtiti konfronterer ham om situationen, og angriberen griner bare og gestikulerer, at han ikke gjorde noget.

44'
- God chance til Neymar. Messi sender ham i dybden og han forsøger at lægge den op i det korte hjørne, men Iraizoz får lige præcis puffet kuglen ud til hjørnespark.

45'
- Dommeren igen-igen i centrum. Neymar får en perfekt aflevering ind i feltet af Iniesta. Brasilianeren tager et træk forbi sin modstander og bliver klokkeklart tacklet ind i feltet, men dommeren vælger ikke at fløjte for det klare straffespark. Absolut skandaløst.

51'
- God mulighed til Barcelona på kanten af feltet. Neymar nedlægges og får frispark.

52' - MÅL!!
- Messi gør det! Han brager frisparket op i krydset og selvom Iraizoz får hånden på og fumlet den ud af målet, så dømmer dommeren korrekt for mål.

60'
- Tæt på en fri mulighed til Suárez! Messi trækker fri og sender Suárez alene ind i feltet, men afleveringen får for meget og Iraizoz kommer ud og redder. Suárez falder efterfølgende komisk henover keeperen, men rejser sig hurtigt med et stort grin.

64'
- Gode sekvenser af Barcelona. Neymar piller en lang aflevering perfekt ned og glider forbi sin modstander og ind i feltet. Han spiller bolden tilbage til Messi, men hans forsøg blokeres. Efterfølgende forsøger Neymar med et langskud, som Iraizoz må redde til hjørnespark.

70'
- Voldsomt kontrastød af Barcelona! Alba finder Neymar, som igen-igen kommer forbi to modstandere. Han sender en perfekt aflevering afsted til Suárez, som første gang forsøger at finde Messi, men Munian kommer lige præcis i vejen og får reddet værterne.

71' - ind-/udskiftning
- Rakitic går ud. Gomes kommer ind.

74' - RØDT KORT!
- Neymar spiller bolden og Raul Garcia kommer klart forsent og rammer Neymar i hælen. Andet gule kort og et samlet rødt kort.

79'
- KÆMPE CHANCE TIL MESSI! Han snyder to mand inde i feltet uden at røre bolden. Kører rundt om den tredje og sparker mod mål, men uheldigvis blokeres den på stregen. Gomes følger op, men den blokeres ud til hjørnespark.

81' - RØDT KORT!
- Baskerne fortsætter det svinske spil og Irurraspe kommer forsent på Neymar. Baskeren havde et gult i forvejen og med endnu et må Bilbao slutte med ni mand på banen.

87'
- Ren powerplay af Barcelona. De kører bolden rundt foran Bilbaos otte markspillere og leder efter en åbning. Messi finder den, men Suárez fløjtes for offside.

88' - ind-/udskiftning
- Enrique vil have målet til 2-2. Han piller Umtiti ud og sender Paco på banen.

90'
- TÆT på! Messi finder en helt fri Alba i bagrummet og han har flere spillere at ramme inde i feltet, men han rammer bolden skævt og Bilbao kan sparke bolden ud til hjørnespark.

90'
- Dommeren runder af med en pinlig dom. Tre minutters tillæg til trods for brok i tonsvis, to røde kort og flere gule.

90+3'
- Messi hugger bolden på stolpen efter ping-pong i feltet og returen overrasker Paco og han får slet ikke bolden under kontrol.

- Kampen slutter 2-1 og dermed er opgøret fortsat helt åbent til returopgøret på Camp Nou, hvor Bilbao nu må se bort fra Iturraspe og Garcia, som begge så rødt. Returen spilles den 11. januar. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder