Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Piqué: Det var en svær kamp at gennemføre

Nyheder: Af Emil Mozart Hansen - 2. oktober 2017




Søndag eftermiddag vandt FC Barcelona med 3-0 hjemme over Las Palmas, hvor FC Barcelona i 2. halvleg fik knækket modstanderens defensiv. Det gjorde de blandt andet ved hjælp af to scoringer af argentinske Lionel Messi. Kampen vil dog blive husket for andet end de 3 point til Barca-holdet. Før søndagens kamp var der optøjer i FC Barcelonas gader, hvor borgere var kamp mod politiet. Inden opgøret mod Las Palmas afholdte ledelsen i FC Barcelona et møde, hvor de diskuterede, om det var en god ide at spille kampen. Man kom dog frem til, at opgøret skulle spilles, ellers ville det få konsekvenser for FC Barcelona. Ledelsen havde dog foretaget en noget kontroversiel beslutning. Kampen på Camp Nou skulle nemlig spilles uden tilskuere. De flere tusinde fans, som stod ude foran stadion med deres billet i hånden, fik ikke lov til at komme ind og overvære kampen af sikkerhedsmæssige årsager.

Situationen i Catalonien
Søndag skulle de catalanske borgere tage stilling til, om de ønsker, at Catalonien løsriver sig fra resten af Spanien og dermed bliver en selvstændig stat. Dette gør de via. en afstemning. Ideen kommer fra den catalanske regering, der giver de catalanske borgere muligheden for at danne en selvstændig stat, som ikke skal være afhængig af resten af Spanien. Ideen er dog blevet sat i dårlig lys af den spanske regering i Madrid, der også har erklæret afstemningen for ulovlig. Afstemningen vil dog højst sandsynligt ende med et flertal for uafhængighed, da mange af de catalanske borgere synes om ideen. Den "ulovlige" afstemning var søndag skyld i brutale kampe mellem politiet og catalanske borgere, som ønsker, at Catalonien løsriver sig fra resten af Spanien. Voldsomme scener udspillede sig i Barcelonas gader, hvor flere hundrede kom alvorligt til skade. Derfor valgte FC Barcelonas ledelse at spille kampen uden tilskuere, da man var bange for, at kampen mellem politiet og demonstanter ville fortsætte inde på stadion. Samtidig frygtede man flere baneinvasioner, hvor catalanske fans kunne udtrykke deres holdning foran hele verden.

Interview med Gerard Piqué efter kampen
Efter kampen stillede en meget følelsesladet Gerard Piqué op til interview. 30-årige Piqué er født og opvokset i Barcelona, så han var ekstra meget berørt af afstemningen samt gadekampene. Han var tidligere på morgenen, som den eneste Barca-spiller, nede ved valgstedet for at give sin stemme. Piqué har før givet udtryk for, at han går ind for et selvstændigt Catalonien. Det gjorde derfor ondt på ham at se så mange catalanere lide tidligere på dagen.

Piqués kommentar til selve kampen
- Det var enormt svært for mig at gennemføre kampen i dag. Jeg var meget berørt af det hele. Jeg havde svært ved at fokusere på kampen, men jeg gjorde mit bedste. Det var den værste oplevelse jeg nogensinde har haft i min professionelle karriere som fodboldspiller. Inden kampen diskuterede vi i omklædningsrummet, om vi skulle spille kampen eller ej. Nogle gad gerne, mens andre ville ikke. Vi endte dog med at spille kampen. Jeg har fuld forståelse for de fans, der var skuffet over, at vi spillede kampen i dag.

- Vi spillede en dårlig første halvleg. Det var en mærkelig og uvant situation det hele. Vi er vant til at spille foran flere tusinde fans, når vi spiller hjemme på Camp Nou, men i dag var der ingen. Vi havde virkelig brug for dem. De er med til at give os spillere energi og troen på vi kan vinde. De er vores tolvte mand. Vi fik dog langsomt overtaget på kampen. Vi kom godt ud til anden halvleg, hvor vi fik et tidligt føringsmål. Derefter kørte vi sejren hjem i sikker stil med yderligere to scoringer.

Piqués kommentar til hans deltagelse i afstemningen
- Jeg er og føler mig 100% som en catalansk borger. Jeg er utroligt stolt over at være catalaner. Jeg er også meget stolt af mine catalanske medborgere. De forsøgte at afholde en afstemning, selvom politiet prøvede at stoppe det. Vi vil ikke finde os i, at vi bliver frataget stemmeretten. Det er den værste beslutning landet har taget i 40 år. Vi er flere millioner catalanere, som bare gerne vil have lov til at stemme. Jeg synes, at det urimelgt, at mine catalanske medborgere skal udsættes for den behandling af politiet. Det har intet med demokrati at gøre. Vi er ikke onde mennesker. Hele verden har set, hvad der er forgået i dag. Efter i dag, så er jeg blevet endnu mere tilhænger af et uafhængigt Catalonien. Jeg tror, at flere catalanere har det på samme måde som mig.

Piqués kommentar til hans fremtid på Spaniens landshold
- Hvis nogen mener, at jeg er et problem for Spaniens landshold og træneren, så stopper jeg på landsholdet. Jeg yder altid mit bedste, når jeg spiller for landsholdet, ligesom når jeg spiller for FC Barcelona. Jeg har ret til at have en politisk holdning. Hvis jeg ikke må have den, når jeg spiller for Spaniens Landshold, så kan jeg ikke spille for dem. Heldigvis har jeg ikke oplevet, at det er et problem. Derfor repræsenterer jeg stadig Spanien og kæmper for sejr til holdet og landet. Jeg har jo efterhånden været igennem meget med Spaniens landshold. Jeg var med til at vinde VM i Sydafrika i 2010, så jeg synes trods alt, at jeg har fortjent lidt respekt, sagde Gerard Piqué efter kampen. Her kunne en meget følelsesladet Piqué heller ikke holde tårerne tilbage.

Gerard Piqué kom til FC Barcelona tilbage i 2008. Han startede dog hans fodboldkarriere på FC Barcelonas talentakademi, hvor han i hans unge år spillede med folk som Lionel Messi, Cesc Fabregas, Andres Iniesta, Sergio Busquets og Pedro. I hans mange år i klubben er det blevet til mere end 300 officielle kampe i Barca-trøjen. Der er ingen tvivl om, at han igennem årene har udviklet sig til at være en af de bedste midtstoppere i verden. Han har efterhånden også vundet alt, som en spansk fodboldspiller drømmer om at vinde. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Piqué: Det var en svær kamp at gennemføre

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder