Annonce

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

CL: 5 grunde til at Barca slår Chelsea

Toplister: Af Sajad Koftan - 14. februar 2018


CL: 5 grunde til at Barca slår Chelsea

Næste uges CL-brag mellem Chelsea og Barca er et af de vigtigste opgør for Chelsea-træner, Antonio Conte. Et eventuelt exit fra turneringen, kombineret med de dårlige resultater i den engelske liga, vil uden tvivl resultere i en øjeblikkelig fyre-seddel til den italienske træner.

Barca er derimod ubesejret i La Liga. Spillet på banen har været stabilt og effektivt, hvor Ernesto Valverdes tropper, uden at sprudle, har kørt de fleste modstandere over - en cocktail som Chelsea ikke bryder sig om.

Netop i denne ombæring, har mediet Sportskeeda angivet de fem grunde til at Barca eskorterer Chelsea ud af årets CL-turnering.

5 - Hazard får ingen hjælp

I de seneste seks Premier League-kampe har Chelsea scoret 10 mål, hvoraf seks af dem blev sat ind af belgiske Eden Hazard.
Samtidig er angriberen Alvaro Morata ikke i målform, da man skal helt tilbage til december måned sidste år, for at lokalisere en scoring fra spanierens side.
Giroud er lige kommet til klubben, og er kun startet inde en enkelt gang, mens Pedro og Willian nærmest har været usynlige.

Uden Eden Hazard på holdet, kunne Chelseas nuværende sæson nemt blive betegnet som en regulær katastrofe.

4 - Barcas angreb for stærkt

Messi og Suarez fungerer nærmest som hær, helt alene.
Argentineren har 26 mål og lagt op til 11 scoringer i sæsonen, mens kollegaen Suarez for alvor har fundet fodfæste i angrebs-rollen, med 13 scoringer i de seneste 13 kampe. Samtidig hungrer både Dembele for at imponere i sin nye klub, mens Alcacer også står klar i kulissen.

Chelseas vaklende forsvar viser derimod masser af tegn på sårbarhed og svagheder.
David Luiz virker ufokuseret i defensiven, mens Antonio Ruediger ligeledes ser usikker ud. Cesar Azpilicueta er det eneste stabile forsvars-kort, nu da danske Andreas Christensen også virker træt efter at have præsteret på et stabilt niveau i 30 kampe for englænderne.
For at gøre ondt værre, blev Gary Cahill bænket mod West Bromwich, efter en elendig præstation mod Watford nogle dage forinden.

3 - Conte usikker på sin holdopstilling

En masse dårlige resultater, ingen stabilitet i den bagerste kæde og en bunke angribere, som ikke kan finde netmaskerne.

Hvem skal starte inde mod Barcelona ?

Chelsea-træneren må finde de kreative evner frem, hvis englænderne skal have en chance mod catalanerne over to kampe. Den mentale styrke spiller en afgørende rolle i CL, hvor kun den allerbedste præstation vil bære frugt i sidste ende - noget som nærmest samtlige Chelsea-spillerne, på nær enkelte, har været dårlige til at vise i den hjemlige liga.

2 - Barca vinder midtbane-duellen

Midtbanen er afgørende hvis man vil vinde fodboldkampe.
PSG beviste dette, da de sidste år besejrede Barca med 4-0 i Paris, efter at franskmændende dominerede hvert eneste græsstrå på banen i Frankrig.

Noget er dog sket siden Barca-træner, Ernesto Valverde, kom til klubben.
En helt ny dimension er tilført midtbanen som jo har medført, at man, nærmest med lethed, slog Real Madrid med 3-0 på udebane.

Chelseas midtbane er derimod en skygge af sig selv.
Kante ser træt ud, mens Tiemoue Bakayoko heller ikke er oppe på dupperne.
Danny Drinkwater har kun spillet én kamp i 2018. Cesc Fabregas har kun scoret to mål og lagt op til fem scoringer i 33 kampe i denne sæson, og ser generelt tung ud på banen.

Alt i alt bliver Chelsea udfordret på det kraftigste, på den midterste del af banen.

1 - Formen er afgørende

Statistik er jo statistik.
Men man kan ikke se bort fra at sammenligne, når Barca stadig ikke har tabt en eneste kamp i ligaen, mens Chelsea har tabt seks kampe.
Stabiliteten er afgørende. Her er englænderne enormt usikre, og nederlaget på 4-1 til Watford har sat sine spor hos spillerne, mens nederlaget på 3-0 til Bournemouth ligeledes heller ikke har gjort sagen bedre.

Barca sprudler ikke på banen, som man gjorde under Guardiola og Enrique, men man har derimod bygget en regulær beton-mur i den bagerske kæde, hvor især Umtiti har præsteret på topniveau, mens konkurrencen er blevet skærpet efter indkøbet af Yerry Mina, Coutinho og Dembele - som jo gør at præstationerne skal være i top, hvis man vil have spilletid i den catalanske klub.


Ugens mest læste

Seneste nyheder