Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Annonce

Følg med på Facebook

Hvad går Abidals job ud på i Barcelona?

Nyheder: Af BarcelonaFC.dk - 8. juni 2018


Hvad går Abidals job ud på i Barcelona?

Eric Abidal graver sig dybere ind i FC Barcelona. Han var aktiv som fodboldspiller i klubben og det var en stor nyhed for rigtig mange, da klubben i går bekræftede, at Abidal nu skal stå i rollen som sportsdirektør. Men hvad skal han egentlig lave?

Når han tager de catalanske arbejdshandsker på, så er det ikke ham, som udpeger spillere, som klubben skal købe. Han har indflydelse, men står ikke med den endelige beslutning. Josep Segura er nemlig sportschefen og er over Abidal.

Abidal står primært for balancen mellem truppen og ledelsen. Han skal ud og se fodboldkampe, nærstudere spillere fra tæt hold, skrive rapporter og i samarbejde med Segura finde ud af, hvilke spillere, som klubben skal investere i. Det er altså ikke alene Abidal, som står for beslutningen.

Abidal kender alt til Barcelona efter at have spenderet seks år i klubben med næsten 200 kampe i rygsækken. Selvom han ikke har erfaring som sportsdirektør, så er han et oplagt valg, da hans netværk har vokset sig ekstremt stort siden han lagde støvlerne på hylden. Han er en respekteret figur i fodboldens verden og ledelsen tror på, at han kan spotte de spillere, som kan gøre forskellen på fremtidens hold i Barcelona.

Mellem linjerne skal man dog huske på, at selv Seguras job er i fare. Sammen med Robert Fernández har han ikke formået at få nok ud af deres investering og derfor har flere kandidater været nævnt til rollen som sportschefen i FC Barcelona. Indtil videre har klubben dog ikke meldt noget ud og man må antage, at Segura fortsætter i funktionen hvis ikke der sker noget inden for en måned.


Ugens mest læste

Seneste nyheder