Optakt: FC Barcelona - Valladolid

Nyheder: Af Sahel Nawzadi - 23. august 2018

På lørdag skal FC Barcelona spille den anden runde i La Liga, hvor de skal gæste Valladolid efter fire og et halvt år. Sidst man spillede mod Valladolid på udebane, var det under Tata Martino, hvor man skuffende tabte 1-0. I truppen i dag er der fire af spillerne, som var med til skuffelsen tilbage i 2014. Her er der tale om Piqué, Busquets, Messi og Sergi Roberto, som var på bænken.

Det tog kun Valldolid 17 minutter til at gøre det onde mod Barca, hvor de åbnede op for kampen med målet til 1-0. Med Barcas knap så imponerende spil, var de ikke i stand til at svare igen på Valladolids mål, og dermed tabte man tre point og samtidig gav man slip på andenpladsen.

Bedste udebane statistik mod Valladolid
I La Liga har klubberne stået overfor hinanden 42 gange, hvor Barcelona har vundet 20 af dem, tabt 12 og spillet 10 uafgjort.
Første gang de mødte hinanden var tilbage i 48/49 sæsonen. I 60’erne havde Barca nogle problemer med Valladolid, hvor de tabte henholdsvis to gange 1-0 og 2-0. Senere i 90’erne kom der styr på spillet mod Castilla-holdet med 0-6, 1-5, 1-3, 1-3 og 0-2 hvilket er 90’ernes bedste udebaneresultater mod Valladolid.

Mestre på Estadio José Zorrilla
Tilbage i 84/85 sæsonen skrev FC Barcelona historie. De havde nemlig gået 14 år uden liga-trofæet.
Den 24. marts 1985 reddede målmanden Urruti et vigtigt straffespark af Magico Gonzalez, hvilket sikrede FC Barcelona liga-mesterskabet.

Puyol debut
Den 2. oktober 1999 fik Carles Puyol sin debut for FC Barcelona i en 2-0-sejr på Jose Zorrilla. Puyol blev skiftet ind i det 55. minut og erstattede Simao.

Xavi redder Louis Van Gaal
Efter en række dårlige resultater under Van Gaal, som var på kanten af en fyreseddel, formåede Xavi at score kampens eneste mål mod Valladolid. Dermed hev de en sejr hjem efter en dårlig periode. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder