Spildfulde Barcelona besejrer Valladolid

Nyheder - 16. februar 2019

I en kamp, hvor Barcelona på papir var klare favoritter, var kampen på banen en hel anden, end startopstillingerne og trupperne ellers ville indikere, idet Barcelona vandt 1-0, i en kamp der nemt kunne have endt med et helt andet resultat.

Efter Barcelonas nylige kampe og tætte program, har spillerne haft en uge til at gøre sig klar til weekendens kamp mod Real Valladolid, som ligger nummer 15 i La Liga, og derfor ville det være nemt at tro, at Barcelona ville save Valladolid midtover på Camp Nou, specielt idet både Lionel Messi og Ousmane Dembélé var med i startopstillingen - det var dog langt fra realiteten.

Det var et meget sløjt Barca, der trådte på banen i første halvleg, og efter nogle spildte chancer, fik Gerard Piqué, der var kommet med op i et angreb, tildelt et straffespark, som Lionel Messi, efter en noget anonym præstation, blafret netmaskerne forbi en uheldig Jordi Masip, der havde læst skuddet, men dog ikke kunne stoppe det - og værterne gik derved ind til halvlegen med en 1-0-føring.

Der var ingen udskiftninger i pausen, men cheftræner Ernesto Valverdes snak med holdet medførte et lidt mere energisk Barca-hold i anden halvleg, og værterne kom da også frem til flere chancer, store såvel som små, og Kevin-Prince Boateng var således meget tæt på at score sit debutmål, men den tidligere Barcelona-tredjemålmand formåede at stoppe Boateng før skudøjeblikket.

Resten af kampen forløb med nogle chancer, specielt et hav af chancer - hele fire store chancer - til den indskiftede Luis Suárez, som brændte den ene store chance efter den anden. Efter meget godt kombinationsspil med en indskiftet Philippe Coutinho, der viste mange gode takter, fik Barcelona endnu et straffespark - denne gang for en tackling på Coutinho, og straffesparket tog Lionel Messi ansvaret for at skyde.

Han sigtede denne gang i samme side som tidligere, og her havde Masip lært lektien, og formåede at redde skuddet, og derefter - med én hånd - redde Messis hovedstød på riposten.

Real Valladolid havde få chancer i løbet af kampen, men mangel på skarphed foran mål - hvilket man også kan sige om Barcelonas tropper, medføre at Barcas bur forblev rent. Kampen kunne dog meget nemt have endt med et meget anderledes resultat, enten i Barcelonas favør, eller - hvis ikke ter Stegen havde været skarp når der blev skudt på mål - i Valladolids ditto.

Barcelona har et meget stramt kampprogram forud, idet de næste tre kampe byder på Olympique Lyon, Sevilla og Real Madrid som modstandere - alle tre kampe på udebane, og Barcelona vil således komme til at spille tre kampe på blot 8 dage. Netop her, kan rotationen for Valverde være yderst vigtig, og hvordan han griber opgaven an vil uden tvivl blive spændende at se. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder