El Clasico: Real Madrid 2-0 FC Barcelona

El Clasico: Af Sajad Koftan - 1. marts 2020

Hverken Lionel Messi eller den danske debutant, Martin Braithwaite, kunne holde fast i den catalanske La Liga-føring, eftersom catalanerne her til aften tabte med 2-0 på Bernabeu - et resultat som betyder at hovedstadsklubben nu er ét point foran Barca i ligaen.

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Vidal, Arthur, Busquets, de Jong, Messi og Griezmann.

69' Vidal Braithwaite
81' Griezmann Fati
81' Arthur Rakitic

- 1-0 - 71´- Junior Vinicius
- 2-0 - 90+2´- Mariano

FC Barcelonas defensive problemer blev belyst på det kraftigste, da Real Madrids kæmpede sig til en 2-0 sejr i El Clasico - en sejr som kan have afgørende betydning for det endelige udfald når Spaniens bedste fodboldhold skal findes.

Martin Braithwaite fik i samme ombæring sin debut for FC Barcelona, da danskeren kom på banen efter 69 minutter af kampen, da træner Quique Setien ofrede Vidal til fordel for den tidligere Leganes-stjerne - en beslutning som var tæt på at give gevinst efter blot få sekunder på banen, da den danske landsholdsspiller kunne have fået kultstatus for Barca, men måtte desværre se sit skud blive reddet af Real Madrids målmand.

Braithwaite får da også en stor portion ros med, på trods af catalanernes nederlag, eftersom danskerne jo var et friskt pust og en direkte udfordring til Real Madrids forsvar, som danskeren ofte sled sig fri af, med sine hurtige bevægelser.

Desværre fik Braithwaite også en uheldig rolle i kampens første mål som blev scoret af Vinicíus, da sidstnævnte slap indenom på venstre flanke, hvor Braithwaite jo befandt sig, og brasilianeren herefter endelig fik kuglen i kassen, efter at en noget uheldig Piqué fik snittet afslutningen fra Vinicius, så den snød Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet.

Op til målet var Barca ellers mest på bolden, hvor catalanerne ellers virkede som seriøs favorit til at score kampens første scoring, men Real Madrids målmand, Courtois, var både dygtig og vaks, da chancerne tilfaldt udeholdet.
Efter pausen gentog billedet sig - men kun i ti minutter. Real Madrid var blev vækket og Barcelona blev udfordret defensivt fra flere fronter, med Vinicius som arkitekten bag de farlige angreb fra hjemmeholdet.

Først sendte Isco kuglen af sted mod målhjørnet, hvor de fleste målmændjo sandsynligvis havde bøjet sig i støvet og hevet kuglen ud af netmaskerne efterfølgende. Men Marc-André ter Stegen diskede op med en perleredning, da han viftede bolden til hjørnespark i en utrolig aktion fra den tyske målmand.

Isco var igen på spil få minutter efter, da han næsten headede Real Madrid i front - kun afværget af Pique som fik prikket bolden væk fra Barcas mål-linie.

Efter en lille time var Karim Bemzema på spil og flugtede bolden tæt forbi mål.

Barcelona var blevet advaret - en advarsel som blev gjort til alvor fra hjemmeholdet side.

Real fik nemlig prikket scoret til 1-0 få minutter efter at Martin Braithwaite var kommet på banen.

Og så blev det også 2-0, da indskiftede Mariano Díaz brød igennem i overtiden og sikrede Real Madrid-sejren.

Real Madrid kravler op på 56 point - ét foran Barcelona med 12 spillerunder tilbage i La Liga. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder