Mest læste denne uge

La Liga: Celta Vigo 2-1 FC Barcelona

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 4. juni 2023

Sæsonens sidste kamp for FC Barcelona skulle finde sted på den svære udebane Balaidos hos Celta Vigo hvor sidstnævnte, inden aftenens kamp, havde kniven for struben eftersom kravet var en sejr hvis hjemmeholdet skulle være helt sikre på at undgå nedrykning. Det stod dog hurtigt klart at Celta Vigo ikke havde tænkt sig at lægge sig fladt ned mod de nykårede spanske mestre.

FC Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Roberto, Kounde, Christensen, Alonso, Kessie, Garcia, de Jong, Raphinha, Lewandowski og Torres.

46' Christensen Gavi.
63' Raphinha Dembele O.
63' Torres F. Fati A.
63' Ter Stegen. Pena I.
72' Garcia E. Torre P.

- 1-0 42' - Veiga G.
- 2-0 65' - Veiga G.
- 2-1 79' - Fati A.

Celta Vigo var desperate efter en sejr for at være helt sikre på endnu en sæson i La Liga. Dog startede hjemmeholdet ud forsigtigt og med omtanke og efterlod dermed boldbesiddelsen til Barca - som sædvanligt kunne man fristes til at sige.

Barca havde derimod brug for tålmodighed og kreativitet for at bryde igennem et hårdt kæmpene hjemmehold. Catalanerne kom da også til chancer, hvor Franck Kessie skulle have bragt mestrene foran med 1-0 på et hovedstød, efter oplæg fra Lewandowski - hovedstødet strøg dog forbi den fjerneste stolpe.
Kort efter var Lewandowski selv tæt på at bringe gæsterne i front, da han fra kanten af feltet fik krøllet bolden mod den fjerneste stolpe, men uden held for Barcas stjerneangriber, som jo netop har vundet topscorertitlen i Spanien.

Celta Vigo jagtede for det meste bolden da Barca som sædvanligt havde al boldbesiddelse og kontrollerede kampen - dog skulle hjemmeholdet ihærdige og vedholdende energi bære frugt da Barcas Frenkie de Jong mistede bolden på midtbanen og så var hjemmeholdet pludseligt foran med 1-0 på mål af Gabri Veiga, efter et kontraangreb, hvor Veiga spurtede forbi tre Barca spillere, inden kuglen blev trillet bag ter Stegen.

Inden halvleg havde Barca ellers haft flere muligheder for at udligne, men grundet de personlige fejl og mangel på effektivitet var catalanerne bagud da dommeren fløjtede første halvleg af.

Det var tydeligt at Celta Vigos spillere virkede passionerede og opsatte på ikke at lade Barca komme tilbage i kampen i anden halvleg.
Barca derimod virkede uinspirerede, trætte og idéløse i anden halvleg og efterlod en del af spillet til Celta Vigo som jagtede deres anden scoring - en scoring som kom med 25 minutter tilbage af kampen.

Igen var det Gabri Veiga som kom på tavlen for hjemmeholdet da offensivspillerens skæve indlæg endte med at snyde Barcas indskiftede målmand Inaki Pena, så der dermed stod 2-0.
Ousmane Dembele gjorde dog en forskel for Barca, da han blev skiftet ind i anden halvleg hvor der manglede 10 minutter af kampen.
Dembeles lagde et perfekt indlæg til sin angrebsmakker, Ansu Fati, som headede læderet i kassen til 2-1, så helt sort så det ikke ud for Xavis tropper.

Barca pressede herefter på for en udligning mens Celta Vigo kæmpede med næb og kløer for overlevelse. Det var dog tydeligt at Barcelona havde sat autopiloten på og blot afventende dommerens slutfløjt - et slutfløjt som fik hjemmeholdets tilskuere til at bryde ud i en jubel af lettelse i sidste ende.

Barcelona havde gode momenter i kampen, men det var Celta som virkelig kæmpede sig igennem og viste at de havde noget at spille for - til forskel fra de nykårede La Liga mestre.