Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Super Cup: Real Madrid 4-1 FC Barcelona

El Clasico - 14. januar 2024




Barca var alt andet end overbevisende mod Osasuna, men klarede sig alligevel igennem og kom i finalen, som blev spillet søndag. Men Real Madrid var alt for stor en mundfuld for Xavi og hans spillere. Det var mænd mod drenge inde på banen - Barca havde ingen ære af kampen og leverede en tåkrummende præstation, hvor de skulle prise sig lykkelige over ikke at tabe med et rekordhøjt resultat. Til det var Real Madrid alligevel lidt for sløsede.

FC Barcelonas startopstilling
Peña, Araujo, Koundé, Christensen, Baldé, Pedri, Roberto, De Jong, Gündogan, Ferran og Lewandowski

61' Roberto Yamal
61' Ferran Roberto
61' Pedri Fermin

Mål
- 1-0 7' - Vinicius
- 2-0 10' - Vinicius
- 2-1 33' - Lewandowski
- 3-1 39' - Vinicius (Straffespark)
- 4-1 64' - Rodrygo



En finale af de store. Verdens to største klubhold skulle krydse klinger. Men i første halvleg viste Barca absolut ikke godt spil. Som set utallige gange i denne sæson, så kommer Barca ud til kampene som om, at der ikke er noget på spil - og det samme var tilfældet i denne omgang. Først skulle Ferran Torres dog vise sin uskarpe form, da Gündogan ellers fandt ham med en god spilning, men spanieren misbrugte. Syv minutter inde i opgøret begyndte der så at ske lidt, da en dybdebold totalt snød Koundé og så var Vinicius alene igennem. Han løb let forbi Peña og scorede til 1-0. Bare sekunder senere var det tæt på 2-0, men denne gang fik Peña reddet omend han gav en retur. Der skulle dog kun gå tre minutter fra det første mål før Barca fik endnu en lussing.

Barca spillede med en høj baglinje og det kom de til at betale for, da en aflevering - igen - blev sendt i dybden og så var Rodrygo igennem. Han spillede på tværs af feltet til Vinicius, der sikkert scorede til 2-0. Barca nede med to 10 minutter inde i kampen - og først herefter begyndte catalanerne at røre en lille smule på sig. Spilles var langsomt, idéforladt og det lignede på inden måde, at der var én spiller til at tage ansvar inde på banen. 12 minutter inde fik Ferran Torres en tilfældig bold foran sig, som han egentlig ikke så ud til at tro på, da han skød, men den ramte overliggeren. Returen faldt ned til Lewandowski, der krævede Lunin ud i en redning. 24 minutter inde viste Gündogan netop hvad det helt store problem er: Han mistede bolden og satte gang i en Real-omstilling, men i stedet for at storme tilbage og generobre, så hoppede han og ærgrede sig over det dårlige spil.

En halv time inde kom der endelig lidt offensivt fra Pedris fødder, da han med en smuk aflevering sendte Ferran Torres i dybden. Han havde masser af plads, men valgte at uforklarlige årsager at få ned i fart, og så nåede Mendy tilbage og fik presset Ferran til at sparke lige på Lunin. Mangel på kynisme fra en spiller, der altså ikke scorer særlig mange mål. Få minutter senere blev det dog bedre, da Barca spillede en masse afleveringer rundt uden at én spiller kunne gøre noget uventet. Det endte med et mærkværdigt og ligegyldigt indlæg fra Baldé, da Lewandowski befandt sig på kanten af feltet. Det var dog heldigt, for Mendy fik naturligvis clearet indlægget, men bolden faldt ud på kanten af feltet til Lewandowski, der smukt flugtede bolden i mål til 2-1. Men igen gik Barca ned i kontrol og med mangel på intensitet tog Real Madrid teten og slog lynhurtigt igen.

37 minutter inde begik Araujo straffespark, fik et gult kort og kunne se Vinicius omsætte og score hattrick mod Barca. 3-1 til Real Madrid og igen lignede det at trofæet var på vej til Real Madrid. Inden pausen nåede dommeren at have det røde kort op af lommen, da Barcas målmandstræner fra bænken fik sagt noget, som dommeren ikke brød sig om. Totalt unødvendigt, men det er situationen i Barca og heldigvis for catalanerne blev der fløjtet til pause. Det var dog tæt på 3-2 i øjeblikket inden fløjten lød, da Pedri bankede bolden centimeter forbi målet.

Xavi valgte ikke at foretage ændringer i pausen, men da der ikke var nogen forskel på banen pillede han Pedri, Ferran og Roberto ud efter en time for at sende Fermin, Yamal og Felix på banen. Det hjalp dog ikke noget som helst. To minutter senere stod der 4-1 på måltavlen, da Real Madrid igen-igen satte gang i en omstilling og så gav en meget passiv Christensen Valverde lov til at tage en kop kaffe og tænke over, hvad han ville med bolden. Det endte med en lang aflevering til Vinicius, som løb ind i feltet og spillede den ind i hjertet af feltet, hvor Koundés clearing landede foran Rodrygo, der sikkert scorede til 4-1. Jammerlig omgang fodbold.

Med 20 minutter igen fik Araujo et meget, meget tyndt gult kort i en duel med Vinicius, og dermed var det hans andet gule kort og så måtte han se dommeren pille det røde kort op og så var det tidligt i bad og det efterlod Barca med 10 spillere på banen. 10 minutter før tid fik Real Madrid et par store chancer for at øge til 5-1, da Koundé umotiveret smed bolden væk - men der var godt nok heller ingen medspillere, der opsøgte ham for at tage imod bolden - og så satte Brahim Diaz fart, snød De Jong i feltet og skød, men Peña fik reddet. Returen fik Bellingham, som driblede i feltet og også fik sit skud reddet før Valverde sparkede bolden op på 17. række. Sekunder senere var Joao Felix tæt på efter flot opspil, men hans skud sad lige på Lunin.

Barca spillede stadig bolden mere rundt end Real Madrid, men hvis ikke Joao Felix begyndte at drible, så kom der altså ingenting fra Barca-fødderne. Det var trist, kedeligt og uden idé og derfor var det fuldt fortjent, at Real Madrid denne aften uddelte catalanske lussinger - Barca fortjente ikke at finde Super Cuppen 2024 og endte med at tabe 4-1. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Super Cup: Real Madrid 4-1 FC Barcelona

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder