La Liga: FC Barcelona 1-0 RCD Mallorca

Kampreferater: Af Sajad Koftan - 9. marts 2024

Barça manglede flere nøglespillere, og det havde tydelig indvirkning da Blaugrana aldrig var i nærheden af deres bedste mod Mallorca. Takket være Lamine Yamals smukke scoring kunne Barca alligevel hive de tre afgørende point hjem, som jo også kan blive et meget tiltrængt tillidsboost forud for Champions League-afgørelsen mod Napoli på tirsdag.

Ter Stegen, Cubarsi, Kounde, Martinez, Cancelo, Raphinha, Christensen, Gundogan, Yamal, Guiu og Felix.

09' Lewandowski. Guiu.
16' Lopez F. Raphinha.
18' Romeo. Gundogan.
19' Roque. Felix.

- 1-0 73' - Yamal.

De første 45 minutter var igen det sædvanlige mønster af en Barça-hjemmekamp mod et hold med fem i bagkæden, masser af boldbesiddelse, masser af sidelæns pasninger, nul kreativitet og bevægelse og ingen rigtige chancer. Der skete stort set ingenting på Olímpic i starten af kampen, og Barça spillede med foden på bremsen uden fart eller intensitet - både med og uden bold.

Men de fik alligevel en gylden mulighed for at tage føringen i det 24. minut, da Raphinha blev nedlagt af José Copete inden i feltet, og dommeren dømte straffe efter VAR-gennemgang.
Ilkay Gündogan tog ansvaret på sine skuldre, hvor han jo normalt er meget pålidelig fra pletten, men tyskerens skud var ualmindeligt svagt og dårligt sparket til venstre for målmanden Predrag Rajkovic, som nemt kunne blokere og derfor forblev stillingen uændret.

Mallorca fik nærmest et tillidsboost af straffesparksredningen og begyndte at skabe true Barca på kontraangreb, med deres to angribere, Vedat Muriqi og Cyle Larin, som brugte deres størrelse og kraft til at tvinge Barça-forsvaret til at foretage nogle afgørende tacklinger, hvor det kunne være blevet meget farligt for hjemmeholdet.

Barça mistede Raphinha mod slutningen af halvlegen, da brasilianeren fik et slag mod anklen og kunne derfor ikke fortsætte. Han var ellers ophavsmanden som fik tilkæmpet sig straffesparket, som Gundogan jo brændte. Han afløser, Fermín López, gav lidt mere saft og kraft til holdet med sin intensitet og hastighed og fik løftet flere holdkammerater omkring ham. Barça begyndte at presse højere oppe på banen og kom tættere på i de døende sekunder af første halvleg, men kunne ikke rigtig finde den sidste aflevering til at lirke Mallorcas velorganiserede forsvarslinje op.

Ved pausen stod der derfor stadig 0-0 i en kedelig og jævnbyrdig kamp, med Barça i deres velkendte problemer mod en parkeret bus, mens Gündogan havde misset halvlegens eneste rigtige chance i kampen. Catalanerne havde nogle gode kort hånden på udskiftningsbænken, men der skulle en helt anden mentalitet for at vende kampen i anden halvleg.

Fansene på stadion fik dog mulighed for at holde sig selv lidt mere vågne i begyndelsen af anden halvleg, med Mallorca som overraskende sendte folk frem for at fange Barça med deres mere angrebsorienterede tilgang i håb om at tage føringen. Og de kom da tæt på et par gange, men Barça's centerbacks fortsatte med at redde kastanjerne ud med vigtige indgreb i afgørende situationer.

Med karantæneramte Xavi på tribunen, var det cheftrænerens bror Óscar Hernández som havde ansvaret på sidelinien og han foretog to angrebsændringer efter godt en times spil. Robert Lewandowski og Vitor Roque kom ind fra bænken i håb om at tilføre skarphed oppe foran.

Lewy og Roque fik også løftet niveauet og fik øget tempoet i Barças pasningsspil. Blaugrana havde faktisk deres bedste periode i kampen efter udskiftningerne.

Og det gyldne øjeblik kom med 20 minutter igen, da Yamal modtog en aflevering fra Lewandowski ved kanten af feltet, skar ind mod sit venstre ben og fik krøllet bolden mod fjerneste stolpe - en smuk scoring uden chance for Rajkovic i Mallorcas mål. Et flot mål.

Gæsterne foretog herefter to udskiftninger i angrebet og forsøgte konstant at presse Barca med en udligning, men Blaugrana-forsvaret viste disciplin, så det alligevel endte med en snæver hjemmesejr og tre point på kontoen. Det ville være mere end synd at kalde Barcelonas kamp for velspillet eller særligt kønt, men til deres forsvar var Barça uden mange af deres bedste spillere, så de havde brug for en særlig præstation fra de enkelte spillere og det fik de bestemt fra Yamal med den smukke scoring.
Sejren var det der betød noget i sidste ende. Og den fik den.

Næste stop, Napoli. Så må vi håbe at holdet viser noget andet end det vi så fredag aften. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder