Annonce


Annonce

Mest læste denne uge

Annonce

Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

Nyheder: Af Sajad Koftan - 15. december 2017




Året 2017 har været fyldt med både overraskelser, skuffelser og glæder for FC Barcelona, hvor både ledelsen, spillertruppen og holdet som helhed har været igennem en transformation på godt og ondt i Catalonien.

Barcas cheftræner Ernesto Valverde erstattede Luis Enrique som manager for Barcelona, hvor sidstnævnte fik samlet hele ni trofæer hjem til Camp Nou i sine tre år i spidsen for truppen.

Ernesto Valverde har vist sig at være en fremragende erstatning for Barca, hvor La Liga-føringen taler sit tydelige sprog, mens holdet også har vist sine styrker i årets Champions League-turnering.

Men FC Barcelona har også skuffet, både sig selv sine fans, hvad angår sidste sæsons resultater og de manglende storindkøb som jo kræves hvis man skal gøre sig nogen forhåbninger om en topplacering, når medaljerne og trofæerne skal uddeles i sidste ende. Klubben har uomtvisteligt begået nogle fejl, som har haft indflydelse på Barca-truppen - fejl som er blevet tydeliggjort både af eksperterne og de tidligere Barca-stjerner.

Mediet Sportskeeda har nedskrevet en top fem-liste over de fem områder som Barca er tvunget til at forbedre i det kommende år, hvis ledelsen ønsker trofæer og pokaler til Catalonien - allerede i 2018.

5 - La Masia

Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

La Masia-akademiet er indbegrebet af FC Barcelona.
Ungdomsakademiet har nærmest samme ry som en højteknologisk fabrik, hvor man producerer kvalitets-produkter som alle klodens beboer vil have fingrene i.
Det samme kan siges om La Masia.

I de seneste år har man dog ikke gjort brug af talenterne i førsteholds-truppen hos Barca og La Masia er nærmest blevet glemt. Tidligere har hele verden set op til Barcelona for det utrolige ungdoms-arbejde man lagde for dagen - hvor det ikke var unaturligt at se otte-ni spiller i startopstillingen til catalanernes kampe.
Den tid er forbi.

Træneren Ernesto Valverde har nemlig ikke ændret på filosofien og vilkårene for de unge talenter siden manageren trådte til. Faktisk er Valverde gået i samme fodspor som den tidligere træner Luis Enrique, hvor de ungdommelige Barca-kræfter var nedprioriteret. Valverde har såmænd sendt stortalenterne Munir El Haddadi og Sergi Samper afsted på låne-aftaler, som et tydeligt bevis på trænerens strategi.

Klodens bedste fodboldspillere er endda skabt via La Masia.
Xavi, Iniesta og Busquets burde alle være indikationer til Barca-ledelsen, om at det kan betale sig at give chancer til de unge drenge på Camp Nou.
Her burde Valverde efterhånden have fået øjnene op for Oriol Busquets, Carles Alena og Abel Ruiz, som alle gør det fremragende i ungdoms-rækkerne. Vi håber at dette ændres i det kommende år, hvor disse unge stjerne skal have muligheden for at bevise sig selv på et højere niveau.

Valverde har derimod satset på Paco Alcacer, Andre Gomes og Arda Turan som alle har skuffet - set over en længere periode.

Konklussionen må være at de manglende muligheder Barca-talenterne, uden tvivl vil svække La Masia og FC Barcelona, både på den korte og lange bane .
Her vil de unge talenter naturligvis søge mod andre græsgange for at få spilletid på et højere plan, ligesom Thiago gjorde det tilbage i 2013.

4 - De manglende forstærkninger

Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

Alle Barca-fans burde spørge sig selv. Er Barca ligeså frygtindgydende som for bare 5 år siden ?
Sandsynligt ikke, vil svaret nok være.

Der er mange områder at tage fat på fra ledelsens side, men dog er der stille på gangene hos catalanerne. Ledelsen virker til at være fint tilfedse med den nuværende situation, på trods af at verden omkring dem har hørt alarm-klokkerne.

Lad os starte med forsvaret. Catalanerne har endnu ikke fundet erstatningen for Dani Alves, nu hvor Sergi Roberto og Nelson Semedo stadig kunkurrerer om pladsen som højre back.
I det centrale forsvar er Umtiti og Pique Barcelonas eneste våben, nu når Vermaelen ikke har imponeret i forsvaret og Mascherano ikke besidder de samme styrker som tidligere.

Midtbanen er altafgørende for Barcas succes, og et område som skal tages seriøst fremadrettet da midtbanen altid har været kernen og essensen af Barcelonas spillestil.
Kongen af Barcelonas motorrum, Andres Iniesta, er fyldt 33 år og alligevel har man endnu ikke fundet en erstatning og arvtager for legenden - meget kritisabelt for en stor klub med store ambitioner.

Endnu har Barca-ledelsen ikke formået at tiltrække de store stjerner, fra den catalanske ønskeliste, til klubben. De seneste nyindkøb ikke har imponeret andet end på et middelmådigt niveau, som aldrig burde være nok for et storhold som Barcelona.
Både Gerard Deulofeu, Denis Suarez, Aleix Vidal og Paulinho ville sandsynligvis have dumpet udtagelses-prøven, hvis Guardiola stadig regerede på Camp Nou. Top-niveauet er ikke hvad det har været på Catalonien.

Barcelona har haft flere gyldne muligheder på transfer-markedet, men desværre er den ene underskrift glippet efter den anden - her er det ledelsen som står bag disse inkompetente beslutninger og forhandlinger.

Denne uimponerende trup bringer os straks videre til det næste punkt.

3 - Messi-afhængigheden

Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

Udtrykket "Messidependencia" stammer fra Catalonien og refererer til det umenneskelige pres som Barca lægger på den argentinske troldmand Lionel Messis skuldre, i håb om at verdensstjernen afgører alle kampene - nærmest helt alene.
En meget svingende Luis Suarez kombineret med en middelmådig midtbane har igen efterladt en enorm byrde på Messis skuldre.
Argentineren er uden tvivl sin generations bedste spiller og af den grund vil ethvert hold jo overlade ansvaret til den legendariske magiker, som på alle måder tager ansvaret seriøst.

Men at overlade et helt ansvar til en enkelt spiller, kan aldrig være en fornuftig løsning for en historisk og stolt klub som Barcelona. I visse kredse i Catalonien har man endda brugt kalde-navnet "Messilona" om Barca-truppen, som man ikke mener fungerer som et komplet og sammenspillet hold - som man så for bare 5 år siden.

Magiske Messis betydning for Barca kan ikke ignoreres.
Verdensstjernen reddede hele 29 point hjem til sin klub og scorede 48 mål i CL og La Liga i sidste sæson - noget som ingen anden spiller i Europa præsterede.
I den nuværende sæson har Messi scoret 14 mål, hvor Suarez, Alcacer, Paulinho og Deulofeu kun har scoret ét mål mere, samlet set, end argentineren indtil videre.

Statistikken fortæller meget om Barcelonas afhængighed af Messi, men da holdet jo både mangler kvalitet og store individuelle stjerner, er Lionel Messis individuelle egenskaber ikke nok på grønsværen.
Mod de helt store klubber har de kreative og opfindsomme modstandere efterhånden fundet formelen, som kan neutralisere Messi og holde stjernen væk fra scoringer.
Det så man i de seks første store Barca-kampe siden Juni måned, som har været mod Real Madrid, Juventus, Valencia og Atletico Madrid. I disse seks kampe har Barca kun vundet en enkelt, spillet tre uafgjort og tabt to, på trods af Messis tilstedeværelse.

Hvis FC Barcelona skal tilbage på tronen som det største og mest frygtindgydende hold på kloden i det kommende år, er det et ultimatum at slippe af med Messi-afhængigheden.
Dette gøres udelukkende ved at satse stort og løfte ambitionerne ved at lande to-tre aftaler med de bedste spillere i Europa allerede fra januar måned, velvidende om at La Masia florerer i baggrunden og kan bidrage med talenter og nyt blod til en noget tynd trup

2 -Tidsspilde med Coutinho

Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

Barcelonas jagt på Coutinho er nærmest gået over i en farce og en saga uden ende. Catalanerne har sendt flere kærligheds-erklæringer afsted mod England end en fuldvoksen man kan tælle til - endda uden held.
Alverdens nyheder har dagligt spekuleret i Barcelonas næste skridt på markedet, hvor Coutinho konstant sættes i forbindelse med et permanent skifte til den sydlige den af Europa, selvom Liverpool ikke har rokket sig en milimeter.

Sidste skud på stammen lyder på svimlende 950 mil kr, som englænderne igen har afvist uden yderligere forhandlinger tilbage i august.

Burde Barca ikke satse på andre store stjerne, fremfor at bruge alle ressourcer og al enerigi på en urokkelig brasiliansk dribler fra Liverpool ?

Spørgsmålet er blevet stillet mange gange af både fans og eksperter.

Dybala, Di Maria, Thiago, Eriksen, Hazard, De Bruyne og man kunne blive ved. Listen over stjernespiller er lang, og forhandlingerne med de tilhørende klubber kunne blive noget kortere og hyggeligere end dem man er vant til fra Merseyside.
Vi håber derfor at Barca-ledelsen forærer både truppen og fansene en forsinket julegave, ved at satse alt i butikken på en af de nævnte verdensstjerner allerede næste måned. Der er simpelthen ikke råd til flere fejltagelser, forsinkelser, misforståelser og aftaler som ryger i vasken, hvis catalanerne skal være med helt fremme hvor det gælder.

Drop Coutinho-charmeoffensiven og sats istedet på en anden af fodbold-himlens store stjerner, som der er nogle stykker af efterhånden - også på den helt store scene.

Barcelona er et kæmpe navn både som brand og som klub, og burde derfor kunne tiltrække de bedste spillere, selv hvis Liverpools vrangvillighed fortsætter i 2018.

1 -Salget af Neymar

Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

Neymar blev verdens dyreste fodboldspiller og Barcelonas årsregnskab blev på samme tid opjusteret.
Her blev 1,6 mia kr. overført fra de arabiske PSG-ejere til Barcelona i en mega-handel, som sendte en af de bedste spillere i verden til den franske hovedstad.

Spørgsmålet er om Barca ikke skulle have beholdt den brasilianske super-stjerne.

Siden 2004 har Barca haft brug for en drible-kunstner til at guide holdet gennem de svære kampe, hvor det startede med Ronaldinho og herefter Messi. Med disse unikke spillere har catalanerne vundet alt hvad der kunne vindes i fodbold-verdenen.
Tanken med Neymars tilgang til Barcelona, var at føre denne flotte tradition videre til en ny tid, hvor endnu flere mesterskaber og trofæer skulle løftes.
Ægteskabet mellem Neymar og Barca er dog endt brat.

Bruddet har efterladt klubben med et alvorligt problem i front, hvor kreativiteten, fantasien og magien nu kun kommer fra argentinernen og ingen andre.

Stormen har nu lagt sig i Barcelona, og udfordringerne på angrebs-posten er blevet belyst med de manglende finurligheder og enmands-præstationer på banen, som Neymar jo bød på.
Selv under Messis skades-periode i Barcelona, var både staben og fansene fortrøstningsfulde da man jo lagde sin lid til Neymar og Suarez som splittede de fleste forsvarskæder op, uanset hvem der bød Barca op til dans.

Der var endda lagt op til at den brasilianske landsholdsspiller skulle overtage tronen fra Messi, når sidstnævnte ville lægge støvlerne på hylden, nu hvor Neymar jo havde fundet sig godt tilrette på holdet og bevist at han alene kunne gøre en enorm forskel og afgøre kampene på egen hånd - senest bevist mod netop PSG i den vanvittige Barca-sejr på 6-1 på hjemmebane.

Penge har aldrig været løsningen på problemerne, medmindre disse formidles korrekt og med omtanke, som vi endnu ikke har set resultaterne af.
Derfor skal frikøbs-klausulerne løftes betragteligt fremadrettet for Barca-spillerne, så man undgår flere chokerende og pludselige salg, som der jo bestemt ikke er brug for.

Derudover ledes vi igen frem til januar 2018.

Denne måned er altafgørende for truppen og Barcelona, da hverken fansene eller Barca-folkene vil være vidne til en ledelse som lader en af verdens bedste spillere flyve sin vej, uden at finde en ny stjerne som erstatning.

FC Barcelona og den store fanskare går derfor en meget spændende tid i møde.
Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder


Året der gik: Fem forbedrings-områder for fremtiden

© Getty Images


Seneste nyt fra BarcaBold.dk

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt

BarcaBold.dk

Dine Barca-nyheder gjort simpelt





Ugens mest læste

Seneste nyheder