Drømmemål af Pedro i Barca-sejr: 2-0

Nyheder - 9. maj 2015

Helt som ventet var Real Sociedad ingen let modstander for Barcelona. Baskerne pressede højt i banen og formåede endda at gøre det kampen igennem. Barcelona kom i front kort inde i anden halvleg ved Messi mens indskiftede Pedro Rodriguez fulgte op med et perlemål sat ind på saksespark.

Bravo, Alves, Pique, Bartra, Adriano, Rafinha, Mascherano, Xavi, Messi, Suarez og Neymar

Ter Stegen, Busquets, Pedro, Iniesta, Alba, Sergi Roberto og Vermaelen

- 1-0 51' - Neymar
- 2-0 86' - Pedro

Med høj sol over Catalonien tog Barcelona lørdag imod Real Sociedad og her skulle der kun gå syv minutter før Messi var utrolig tæt på, da han med et kontrolleret hovedstød forsøgte at heade bolden over keeper Rulli. En stor redning sørgede dog fortsat for 0-0. Kort efter spillede Neymar og Messi et-to hvor brasilianeren kom alene igennem, men keeper Rulli diskede op med en fornem redning med sin venstre fod. Baskerne stod godt på banen men åbnede til tider op i forsvaret hvilket bl.a. gav en god mulighed til Piqué, der først viste god teknik ved at tæmme en svær bold før han fik afsluttet. Keeper Rulli fik reddet og returen forsøgte Piqué at saksesparke i mål, men denne gang gik bolden forbi kassen.

Efter en halv time blev Adriano nedlagt på kanten af feltet og her udviste dommer Ignacio Iglesias Villanueva utrolig ringe forståelse for spillet. Messi og Xavi stod klar ved bolden mens Vela og Prieto stod og blokerede to meter fra bolden - alligevel valgte dommeren ikke at reagere i de første 20 sekunder. Først herefter reagerede han da publikum begyndte at pifte ned mod ham. Frisparket fik Barcelona intet ud af, men i situationen efter headede Suárez bolden på tværs af feltet hvor både Neymar og Xavi var løbet i position, men ingen af dem fik træf på bolden, som ellers bare skulle prikkes i kassen. Netop som anden halvleg blev sat i gang var Bartra tæt på at heade Xavis hjørnespark op i krydset, men Rulli viste igen god springstyrke og pillede forsøget.

Seks minutter inde i anden halvleg kom forløsningen endelig på Camp Nou, da Messi sendte en bold ind i feltet som blev headet til bagerste stolpe af en Sociedad-spiller. Her stod Neymar klar og han kunne let heade den i mål til 1-0. En håndfuld minutter senere rokerede Enrique ved at pille Bartra ud og sende Busquets på banen. Det betød, at Mascherano gik ned i forsvaret og gav plads til Busquets på midtbanen. Barcelona fortsatte med at dominere kampen men uden at opgøret reelt set var lukket, blev Xavi pillet ud og Iniesta kom ind for at skabe lidt mere. Real Sociedad lugtede blod mod kampens slutfase og valgte derfor at angribe endnu mere hvilket fik Barcelona til at fejle et par gange nede foran eget felt uden at det dog blev helt farligt. Mens gæsterne forsøgte at etablere et pres slog Barcelona kontra med få minutter igen hvilket udmøntede sig i en mulighed til Messi, men Rulli tog sig flot af skuddet.

Et enkelt minut efter Messis mulighed kom der et drømmemål på Camp Nou. Messi sendte en bold ind i feltet til Suárez, men en Sociedad-mand fik clearet og returen gik op i luften og lige ud til Pedro, der med et fantastisk saksespark bankede bolden i mål til 2-0. Sekunder senere satte Messi fart i et kontrastød, men hans lumske skud sneg sig lige forbi den ene opstander. Real Sociedad fortsatte med at presse på i håbet om en udligning men den kom aldrig og dermed tog Barcelona tre nye, vigtige point på vejen mod mesterskabet. Samtidig formåede man igen at holde nullet. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder