Mest læste denne uge

Sevilla 2-4 FC Barcelona

La Liga - 23. februar 2019

FC Barcelona var på en svær opgave lørdag eftermiddag, da de ude mødte Sevilla. Catalanerne spillede ikke nogen god første halvleg, men kom alligevel flot igennem gennem et hattrick fra Lionel Messi. En flugter, et mål med højrebenet helt oppe i krydset og et vip over keeperen gjorde udslaget på Sanchez Pizjuan lørdag eftermiddag.

Barcelonas startopstilling
Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Vidal, Messi, Suárez og Coutinho

46' Vidal Dembélé
46' Semedo Roberto
79' Coutinho Aleña

- 1-0 22' - Navas
- 1-1 26' - Messi
- 2-1 42' - Mercado
- 2-2 67' - Messi
- 2-3 85' - Messi
- 2-4 90+3' - Suárez

Der var absolut intet nyt over FC Barcelonas start på den svære kamp mod Sevilla. Det var ukontrolleret, fyldt med fejl og med manglende skarphed, at FC Barcelona indledte kampen mod værterne. Der var optakt til et par chancer, men på intet tidspunkt blev det farligt på grund af fejlafleveringer, fejlløb og manglende løb. Efter 22 minutter blev det prompte straffet af en andalusisk omstilling, da Jesus Navas var helt fri i højre side, hvor hverken Piqué eller Umtiti kunne dække op, da Alba blev fanget højt i banen. Navas tog bolden til sig og sparkede den sikkert ind bag Ter Stegen til 1-0.

FC Barcelona lod sig dog ikke slå ud, for bare fem minutter senere scorede Messi et verdensklassemål, da han flugtede et indlæg fra Ivan Rakitic i mål til 1-1 og dermed var kampen helt lige igen - til trods for at catalanernes spil ikke lige frem duftede af mesterskab. Fem minutter senere fik FC Barcelona en gylden mulighed, da Messi med en genial stikning fandt Piqué alene med én forsvarsspiller. Piqué forsøgte sig med skudfinten tre gange for at få plads til at skyde, men i sidste øjeblik blev bolden prikket fra ham. Kort før pausen måtte FC Barcelonas forsvar igen tage sig til hovedet, da Umtiti ophævede offsiden og resten slet ikke fulgte med boldholderen Sarabia, som let lagde bolden tilbage i feltet til en helt nøgen Mercado, som let sparkede bolden i mål til 2-1. Katastrofalt forsvarsspil af FC Barcelona, som slet ikke havde haft nogen midtbane fra første fløjt. Der var simpelthen ingen kontrol.

Inden halvlegen fik lov til at lyde, pressede Sevilla på for det tredje mål. FC Barcelona-spillerne kiggede mere fodbold end de spillede. Simon Kjær var tæt på at heade bolden i mål, men bolden gik over. Det var slutningen på en første halvleg, hvor der kun var ét hold på banen - og det var ikke FC Barcelona. Straks fra anden halvlegs start reagerede Ernesto Valverde ved at rive en katastrofalt spillende Arturo Vidal ud. Han blev erstattet af Ousmane Dembélé. Derudover blev også Semedo pillet ud og erstattet af Sergi Roberto.

Ousmane Dembélé viste sig hurtigt frem og inden for 10 minutter havde han spillet en bedre kamp end mange af sine kollegaer. Desværre for ham brændte han en kæmpe chance efter 53 minutter, da Suárez lagde bolden på et sølvfad for ham, men han ramte bolden helt skævt og keeperen kunne samle op. Efter en time blev Luis Suárez klokkeklart nedlagt af Simon Kjær i feltet, men end ikke VAR tillod sig at kigge situationen igennem. Suárez prikkede bolden og Kjær fik nedlagt Suárez, men spillet fortsatte. Kort tid efter fandt Dembélé Messi på kanten af feltet, og argentineren tog bolden til sig, og med højrebenet sendte han bolden helt op i krydset til 2-2.

Mod kampens slutning begyndte Sevilla så småt at pakke sig på grund af manglende energi og det kunne ses. Ter Stegen så sjældent bolden, men andalusierne stod alligevel stærkt i defensiven lige indtil Carles Aleña med fem minutter igen tog chancen fra kanten af feltet. Her skød han på mål, men bolden blev rettet af og landede for fødderne af Messi, som reagerede hurtigt og i ren instinkt vippede kuglen over en fremstormende keeper. 2-3 på måltavlen og et hattrick af Lionel Messi.

Sevilla kæmpede for at få en udligning i de døende minutter mens FC Barcelona forsøgte at spille klogt. Det holdt kampen ud - men først fik Luis Suárez et tiltrængt mål, da han i sidste minut vippede bolden over keeperen og scorede til 2-4 på assist fra Messi og dermed hentede FC Barcelona en ekstremt vigtig sejr i jagten på det spanske mesterskab. I næste uge gælder det duellen mod Real Madrid men inden da skal man skaffe sig en finaleplads i Copa del Rey - ude mod Real Madrid. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder