FC Barcelona 2-0 Espanyol

La Liga - 30. marts 2019

FC Barcelona stillede stærkt op i dagens lokalkamp mod Espanyol, men spillet var bestemt ikke sprudlende. Det hang helt sikkert sammen med det hårde kampprogram, som banker på døren. FC Barcelona forsøgte at kontrollere kampen i et lavt tempo og håbe på små glimt af hurtigt spil. To mål fra Messi gjorde forskellen i dag.

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, Busquets, Arthur, Messi, Suárez og Coutinho

60' Arthur Malcom
60' Semedo Roberto
82' Coutinho Vidal

- 1-0 71' - Messi
- 2-0 89' - Messi

Kampens indledning bar præg af et ultradefensivt Espanyol-mandskab, som forsøgte at rykke sig på banen som en blok for at angribe med alle mand, og forsvare med alle mand. FC Barcelona fik hurtigt kontrol over kuglen og Suárez blev kort tid inde i opgøret sendt i dybden og havde kun én mand foran sig, men hans tekniske kunnen var begrænset og Espanyol-manden stjal bolden. Til gengæld var Messi tæt på efter 10 minutter, da Alba fandt ham med en fortryllende aflevering. Argentineren skabte plads til sig selv tæt under mål og trykkede af, men bolden blev snittet og gik til hjørnespark. Havde han scoret, ville VAR have annulleret for offside, som linjedommeren ikke så.

FC Barcelona fortsatte med at skabe chancer til trods for at spillet generelt set ikke var hurtigt eller sprudlende. Suárez fik en chance på oplæg af Jordi Alba, men uruguayaneren kanonerede kuglen forbi mål. Også Rakitic forsøgte sig, men skarpheden manglede i de afgørende situationer. Kort før pausen fik Messi en gigantisk mulighed, da han i offside-position opsnappede en afrettet bold fra en Espanyol-fod og havde fri skudmulighed, men han formåede ikke at holde bolden inden for rammen. Første halvleg sluttede 0-0, men først skulle VAR lige undersøge en situation med Coutinho, da der var appeller for straffespark. Dommen lød dog på rent spil.

I anden halvleg fik Messi bolden i nettet efter flot sammenspil med Jordi Alba, men argentineren blev dømt offside og dermed blev målet annulleret. Messi fik sig en ny chance efter 70 minutter, da han blev nedlagt på kanten af feltet, og her fra svigtede han ikke. Lige som Messi gik til bolden, stormede Victor Sanchez ind på stregen for at afværge, men han generede sin keepere mere end han gavnede, og bolden ramte ham i hovedet og gik i mål. Skandaløst ringe forsvarsspil, som Messi dog kunne juble over. 1-0 til FC Barcelona.

Med 10 minutter igen var det tæt på at gå galt i et sjældent Espanyol-angreb, men Clement Lenglet viste sin vigtighed, da han læste spillet til perfektion og fik afværget en udligning med en glidende tackling inde i feltet. På dette tidspunkt var Barca gået længere tilbage i håbet om at dræbe Espanyol på en kontra, og det lykkedes efter 90 minutter, da Malcom blev sendt afsted i venstre side. Her stormede han frem og sendte en knaldhård aflevering ind til Messi, som sikkert bankede bolden i mål til 2-0. Det var i øvrigt Ter Stegen, som med et vildt udkast fandt Malcom. Der skete ikke mere i kampen og dermed fik FC Barcelona hentet tre vigtige point i en kamp, som på forhånd var udset til at ville blive nedprioriteret på grund af det kommende kampprogram - blandt andet mod Atletico Madrid og to gange Manchester United, som i øvrigt slog Watford 2-1 på Old Trafford i dag. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder