Champions League: Ferencvaros 0-3 FC Barcelona

Champions League - 2. december 2020

Barca havde flere profiler ude med skade mens andre blev sparet, men det ændrede ikke på, at de øvrige spillere sørgede for at holde kvaliteten højt. Specielt i første halvleg onsdag aften ude mod Ferencvaros var Barca i hopla, da de spillede værterne ud af banen.

Neto, Dest, Mingueza, Lenglet, Alba, Pjanic, Busquets, Trincao, Dembélé, Braithwaite og Griezmann

45' Busquets De Jong
45' Alba Junior
65' Lenglet Aleña
65' Griezmann Puig
80' Braithwaite Konrad

- 0-1 14' - Griezmann
- 0-2 21' - Braithwaite
- 0-3 28' - Dembélé (Straffespark)

Barca satte sig på kampen fra første fløjt og udviste enorm tålmodighed kombineret med speed på bolden og det var et forrygende udtryk, som de indledte kampen med. Martin Braithwaite var tæt på efter et indlæg fra Dest, men han kunne lige præcis ikke dirigiere bolden i mål. Inden der var spillet 10 minutter kombinerede Barca sig flot igennem og det sluttede med en bold fra Braithwaite ind i feltet til Alba, som dog brændte og siden blev dømt offside. Kort tid efter kom målet så, da Dembélé, som havde været rigtig stærk i pasningsspillet, sendte Alba ved mod baglinjen. Venstrebacken smækkede kuglen ind i feltet til Griezmann, der genialt scorede med hælen mellem målmandens ben. Fantastisk scoring, og Griezmann havde det store smil fremme. Sekunder senere var det tæt på efter at Alba og Dembélé igen spillede flot sammen. Alba smed bolden ind til Trincao, der dog sparkede bolden forbi mål.

Dembélé fortsatte sin fantastiske kamp og efter 21 minutter stormede han mod baglinjen og sendte bolden ind i feltet til Martin Braithwaite, der igen kom på tavlen. 0-2 til Barca og catalanerne havde gang i en fuldstændig forrygende kamp. Før der var spillet en halv time kom det tredje mål også, da Braithwaite stormede forbi sin modstander og kom ind i feltet, hvor han blev nedlagt. Straffespark til Barca, som Dembélé fik lov til at tage sig af. Han scorede utrolig sikkert og så stod der 0-3 på Puskas Arena og de offensive spillere var allerede i gang - dog med undtagelse af Trincao, som havde svært ved at komme ind i opgøret for alvor.

Braithwaite var tæt på at score sit andet mål, da han igen slap fri i feltet og havde frit skud mod keeperen, men i sidste øjeblik blev han generet nok til at sparke bolden forbi mål. I starten af anden halvleg viste Dembélé igen prøver på sin enorme kvalitet, da han stormede ind forbi flere spillere og kom ind feltet. Her satte han sin direkte modstander af med en skufdinte, og han havde Trincao med inde midt foran mål, men franskmanden valgte at tage chancen selv, og skød i sidenettet. Flot aktion igen af Dembélé. Barca gik ned i kvalitet i anden halvleg og var ikke lige så dominerende eller nærgående og det tillod Ferencvaros at komme bedre med i kampen. Det gav en stor chance efter 20 minutters spil, da Baturina kom fri til et hovedstød tæt under mål, men Neto fik reddet i flyvende stil og fik vist, at han også er på banen.

Med 74 minutter igen fik Trincao en kæmpe chance, da han kom fri midt for mål, men igen fik han placeret bolden forbi mål. Selvom der efterfølgende blev fløjtet for offside, så var han bare ikke på toppen denne aften selvom han konstant forsøgte at bide sig fast og levere varen. Sekunder efter brød Puig fri i feltet efter forarbejde af Braithwaite, men det unge stortalent fik taget et for langt træk så keeperen kunne samle op. Begge hold forsøgte at score endnu et mål i kampen, men det blev ved de 3-0 til Barca selvom Dembélé var tæt på i sidste øjeblik med et vip henover keeperen, som gik forbi, og dermed skal Juventus, som også sejrede i aften, som minimum vinde 3-0 på Camp Nou tirsdag aften hvis de skal gøre sig forhåbninger om førstepladsen i gruppen. Husk at følg BarcaBold.dk for flere Barca-nyheder